НЕ ВЕРУЈЕМ У НЕГАТИВАН ОДГОВОР

Фото: ФоНет

БЕОГРАД, 08. април 2013. (ФоНет) – Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић рекао је данас да не верује у могућност да из Европске уније (ЕУ) стигне негативан одговор о наставку дијалога са Приштином, али је ни не искључује. Вучић је после састанка са потпредседником Владе и министром правде Црне Горе Душком Марковићем рекао да државни врх Србије ради све што може, разговара са Бриселом и Вашингтоном, док са Приштином размењује поруке преко посредника.

Како је истакао, Србија од ЕУ чека одговор о наставку преговора, али тек пошто данас, после седнице Владе заказане за 17:00 часова, упути своју понуду дату на преговорима 2. априла, која је тада одбијена. Он је додао да ће, ако из Брисела стигне негативан одговор, то бити лоша вест за Србију, али и за Приштину и ЕУ и најавио да ће државни врх сести и размислити шта ће чинити у наредном периоду.

“Милсим да разговорима и дијалогу никад не може да дође крај. Не видим друго решење осим разговора и дијалога”, констатовао је Вучић.

Он је најавио и да ће данас, заједно са председником Србије Томиславом Николићем и премијером Ивицом Дачићем ићи на разговоре код патријарха Српске православне цркве Иринеја. Вучић је, на новинарско питање да прокоментарише претњу Хашима Тачија да ће приштина силом успоставити власт на северу, одговорио да не верује да је косовски премијер то озбиљно мислио.

“Ако је озбиљно мислио, то не говори добро о њему. С друге стране, могао бих да се нашалим на његов рачун, али нећу. Бићу веома озбиљан зато што нам је веома важно да постигнемо договор”, рекао је он.

Вучић је објаснио да то не жели да чини зато што Срби морају да живе са и поред Албанаца “у наредних 10, 50, 100 или 200 година”.

Ако Тачи то не разуме, ја то не могу да променим, констатовао је он.

“Борили смо се за гаранције за безбедност Срба и уверен сам да сви на свету довољно добро разумеју да нико не може да угрожава њихову сигурност данас”, напоменуо је Вучић.

2 коментара

 1. Srbija ne sme ni za jotu odstupiti od svojih stavova utvrdjenih u platformi Predsednika Republike.Sever Kosova i enklave ne smeju ni po kakvu cenu pasti u ruke Taciju.To je vezivno tkivo koje jos uvek veze Kosovo za Srbiju.To zna i EU i albanska strana.
  Nasa tapija na Kosovo je Rezolucija 1244 koja ostavlja pravo Srbiji da potrazuje Kosovo kao svoju teritoriju,i nje se moramo drzati kao davljenik za slamku.Voleo bih da Srbija kad-tad vrati
  Kosovo pod svoju upravu ako je to moguce. Za opstanak Srba moramo
  traziti garancije svih velikih sila a to mora garantovati i Srbija svim sredstvima.
  Nisam pristalica ulaska Srbije u Evropsku Uniju.Tamo su nasi vekovni neprijatelji.
  Srbija da proglasi politicku i vojnu neutralnost i da sto tesnje
  saradjuje sa Rusijom!!!!!

 2. Ne pominje Vucic niti RUSIJU niti R 1244…………On samo vidi E U
  i S A D.Nema smisla ni beskonacno pregovarati……………zamrznite
  komflikt i cekajmo bolja vremena….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *