НАДА У БОЉУ ПОНУДУ

БЕОГРАД, 02. април 2013. (ФоНет) – У прошлој рунди дијалога Београда и Приштине добили смо понуду која српском народу није нудила ништа, рекао председник Скупштине Србије Небојша Стефановић и изразио наду да ће овога пута понуда бити неупоредиво боља. Стефановић је рекао да би било бесмислено да поред оволиког труда и овога пута на столу буде иста понуда пред српском делегацијом на осмој рунди дијалога између Београда и Приштине у Бриселу.

“Надам се искрено да ће понуда која буде пред нашом делагацијом бити неупоредиво боља. Постоје ствари од којих Србија не може да одустане”, нагласио је Стефановић гостујући у Дневнику РТС.

Он је објаснио да Александар Вучић никад није условљавао свој одлазак у Брисел присуством високих дипломата Велике Британије и Немачке. “То није важно, важан је резултатат. Александар Вучић и српска делегација иду тамо да изборе најбоље за наш народ и државу у интересу земље и свих грађана”, рекао је Стефановић.

“Очекујем да чим будемо имали нешто конкретно, закажем седницу парламента на којој ће се премијер и сви који су узели учешћче у дијалогу, обрати посланицима и известити их о свему што се догађало”, рекао је Стефановић. Како је нагласио, власт у Србији не ради све због услова, које поставља ЕУ и зато што неко други мисли да то треба  тако.

“Стварамо нормалну земљу у којој се нико не плаши да хода улицама. Испуњавамо међународне, али и обавезе према свом народу. Свако мора и може да се осећа безбедно и сигурно, и то исто тражимо за Србе на северу Космета”, истакао је Стефановић. Говорећи о најављеној седници главног одбора СНС на којој ће се разговарати о учинку функционера у претходном периоду, Стефановић је рекао да ће она ускоро бити заказана. “Са заказивањем се чека да се не би скретала пажња са кључних државних ствари, које нису само у вези са Косовом и Метохијом, већ и са економијом и евроспким интеграцијама”, истакао је Стефановић. Коментаришући изјаве да је Вучић најбоље решење за премијера, Стефановић је рекао да он искрено верује у то. “Вучић је сам рекао да му не пада на памет да врши било какву ротацију, а ја сам само изнео свој став и сви имамо право на став, чак и ако то није нешто о чему се тренутно разговара”, навео је Стефановић. Када је реч о промени власти у Београду, Стефановић је рекаода СНС апсолутно није одустао од тога. “Износимо конкретне разлоге зашто власт у Београду није добра у њиховој безидејности и задужености”, рекао је Стефановић. Ипак, та тема није на дневном реду јер, како каже Стефановић, СНС не жели да отежава неке друге државне ситуације пре него што сви дају максимум у њима.

4 коментара

  1. Sve to zvuci totalno besmisleno, a takvi su i pregovori. To u stvari nisu pregovori, vec ultimatumi. Zivi bili pa videli. Kosovo dobija stolicu u UN a mi jos izbeglica sa Kosova.

  2. Vučić tamo ne ide što voli,već što to Brisel traži.A traži jer želi prisustvo glavnog konstituenta vlasti u Srbiji,kako bi ono što bi se potpisalo od strane Srbije imalo veću težinu,nisu ovi iz Brisela glupi.Daćić jeste premijer,ali u rukama SNS-a,kao najbrojnije partije u Srbiji.To što vi nazivate dobra ponuda,to je u prevodu neka autonomijica za Srbe na Kosovu,u zamenu za predaju suvereniteta nad Kosovom.To se nakad zvalo veleizdaja,a danas to ovi nazivaju uspehom.Samo nek se slavi datum,a ko šiša gubitak velike teritorije,to je ideologija ove vlasti,a glavna njihova alternativa u Srbiji(po brojnosti)a to su stranke okupljene oko DS-a,i LDP-a)su još ekstremnija varijanta u tom smeru.I to se zove Srbija.

  3. Trazi se bilo kakva “mrvica” koja bi posluzila kao I Z G O V O R za
    p r e d a j u KOSMETA strancim!!!!

  4. Atos, Portos i Dartanjan resavaju probleme francuske krune a bila je u pitanju obicna svaleracija. Vidite i carska krv je to radila. Drago mi je sto se mladjani Stefanovic sekira za Srbiju, i treba. Bilo bi mnogo bolje kada bi se nasi musketari prenuli i shvatili da se za svoju sudbinu najvise brine obican narod. Cak i u gradaciji ispunjavanja obaveza mora da se promeni stefanovic ,, prvo moras ispuniti obaveze prema svom narodu a onda prema nekoj tamo eu,,.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *