ЛДП и СПО тужили СПС и СНС јер тврде да су преузели њихов предизборни програм

Београд, 22. 4. 2013. године (Бе92) – Чедомир Јовановић и Вук Драшковић испред помало заборављеног покрета „Преокрет“ који је пред претходне изборе наступио под слоганом „Решење је преокрет истина“ и који још увек није растумачен ни у круговима стручњака за маркетинг, ни међу политичким аналитичарима, ни међу лингвистима, предали су јуче Првом општинском суду тужбу да су СПС и СНС, пошто су победили на изборима под сасвим другим програмом, откако су дошли на власт у потпуности преузели њихова предизборна обећања.
„Ми не можемо тек тако да стојимо и да гледамо како нам Дачић и Вучић одузимају све идеје и програме које смо смишљали годинама и на којима је радио тим стручњака из земље и иностранства за новац који смо ми  уложили од чланарине“, изјавио је за медије Чеда Јовановић. „Та количина пресликаних идеја и начин на који се оне спроводе у потпуности су украдени од нас и све је исто као што смо ми то представили јавности, а били смо више него јасни – будимо реални, признајмо Косово како бисмо повећали шансе за улазак у ЕУ. А управо је то оно што данас раде Дачић и Вучић, који су на изборима однели победу под сасвим другачијим програмом.“
„Не могу да замислим свој живот без Косова у Србији“, започео је своје излагање Вук Драшковић, али се убрзо извинио уз објашњење да је побркао папире и наставио: „Моје срце и моја душа пате док трпим ову неправду која се наноси српском народу који је дао свој глас нашој мудрој политици, а на њој профитирају преваранти, они који о политици и мудрости не знају ништа. Та два човека требало би да се стиде, а не да путују по Европи и лажно представљају Србију. На крају, кад остваре све оно што смо ми замислили, поново ће расписати изборе и на темељу наше памети освојити још већи број гласова, јер Срби на Косову, Србији и свуда у свету желе оно за шта се ми залажемо одувек – улазак у ЕУ по сваку цену!“
Пред окупљеним новинарима испред Суда појавила се и Весна Пешић која је тамо била другим послом. Упитана шта мисли о тужби Јовановића и Драшковића кратко је одговорила да се српском Де Голу не суди него му се скида капа.

Ђилас: Пристајемо на капитулацију, али да Дачић то назове правим именом

Београд, 20. 4. 2013. године (Бе92) – Председник Кошаркашког савеза Србије, Демократске странке, власник неколико стотина приватних фирми и градоначелник Београда Драган Ђилас, изјавио је данас да се Главни одбор Кошаркашког савеза у сарадњи са Демократском странком договорио да подржи Бриселски споразум у којем се отворено признаје Косово као независна држава, назвавши то капитулацијом, али да ће на то пристати једино ако Дачић и Вучић отворено кажу да је то то што јесте.
Овај услов, односно захтев, КШ и ДС су упутили више као неку пошалицу на рачун владајуће гарнитуре, будући да није планирано заседање Скупштине која би о томе требало да одлучи, тако да самим тим њихов глас ту није важан.
„Ипак, с некаквим смо саопштењем морали изаћи“, подвукао је овај популарни политичар, спортски менаџер и бизнисмен „јер и Кошаркашки савез Србије и Демократска странка, али не Србије, отворено се залажу за европски пут и добијање датума за почетак нових преговора у којима ће Србији свакако бити постављено још неколико ултиматума. Ми у тим преговорима са задовољством нећемо учествовати, али ћемо уживати да гледамо Дачића и Вучића како на те ултиматуме пристају. Могу вам рећи да смо сви у Кошаркашком савезу, Демократској странци и многим агенцијама за маркетинг врло срећни кад видимо њих како се зноје и пристају на све што им се стави под нос. Понекад је право уживање бити у опозицији“.
Ђилас се на крају обраћања медијима захвалио свом партијском другу на томе што је у критичном моменту унео још већу збрку најавивши Декларацију о Војводини и рекао да ће наставити да опструира власт макар и по цену потпуног уништења Србије као државе.
„Зар није то слатко?“, додао је уз шеретски осмех.

3 коментара

  1. A ja ih tužim u kompletu – za veleizdaju i gaženje Ustava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *