ЈАКШИЋ: НАЦИОНАЛНА БРУКА

ЗВЕЧАН, 24. април 2013. (ФоНет) – Посланик Демократске странке Србије у Скупштини Србије Марко Јакшић изјавио је да “парафирање Споразума између Београда и Приштине у Бриселу представља издају националних и српских државних интереса и то не само Срба који живе на северу Косова и Метохије већ и оних у другим деловима покрајине“.

„Ово је први пут, од 1913. године да се држава Србија одрекла добровољно својих институција јер се у свих 15 тачака предвиђа примена Устава и закона Косова“, рекао је Јакшић за телевизију Мост. Он је додао да на седници Скупштине Србије у петак, “ако буде одржана, и споразум буде показан, биће то национална брука, ДСС ће бити против, јер би прихватање тог документа значило раскид са државом Србијом на овим просторима.

Јакшић је оптужио државно руководство Србије да “супротно Куманоском споразуму” признају војску Косова, а требало би да упорно траже од НАТО пакта да се испоштује споразум, “да се на Косово врати око 1000 војника и полицајаца” што би била “најбоља заштита за Србе”. Према Јакшићевим речима, питање избора у организацији ОЕБСА на Косову је „алфа и омега” за опстанк Срба у покрајини.

„Ако буде јединства, као што га је било на митингу у Косовској Митровици од читавог Споразума нема ништа. Ни један једини Србин не сме да изађе на албанске изборе и после тога неће моћи да се реализује Споразум,” рекао је Јакшић.  Он је додао да „док год постоје српске институције, албанска држава не може да заживи на овом простору“.

„Нама су потребне институције државе Србије са којима овде опстаје и држава Србија”, рекао је Јакшић. Према његовим речима, циљ запада је да Србија нестане са ових простора и да државност Косова буде на целој територији, а “у том случају наша деца ће морати да уче по програму самопроглашене државе Косова, а примена Споразума значи нож у леђа нашим напорима да сачувамо Устав и државу Србију на овом простору“. Јакшић је позвао на јединство, слогу и очување слободе.

“Док год имамо институције државе Србије опстаћемо, зато не смемо на албанске изборе, не смемо да узимамо њихова лична документа, регистарске таблице и слично“, поручио је Јакшић.

6 коментара

  1. Srbi u sebeski narod,njihovi politicari su najbolji dokaz za to.Naime ,sazalismo se na Siptare te im poklonismo teritoriju i stvorismo im drzavu.Imamo li mi drzavu,znamo li njene granice,pre neki dan vojna parada srpske vojske i to posle predaje Kosova,bruka i sramota.Casni oficiri trebalo bi skinuti te vase uniforme,ne sluze vam one za slikanje vec za odbranu zemlje.

  2. Ovo sta je uradjeno je nacionalna bruka,to je antiustavni i antidrzavni cin,i to je,unistavalje demokratskih tekovina u Srbiji.

    Ponedeljak,22.april,kada je Dacic i ova Vlada dvolicnih i pokvarenih ljudi,brze-bolje poslala pismeno saglasnost u Brisel,ne znaci samo gubitak Kosova i Metohije,specijalno gubitak SLOBODNOG SRPSKOG severa Kosova,vec ulazak u crni period najmaracnije diktature totalitarnog rezima u Srbiji.

    Tri stranke su glavni protagonisti,sto Srbija od ponedeljka 22.4.2013.g. lici na Severnu Koreju,to su SNS,DS I SPS…
    Ja trazim da se Aleksandar Vucic distancira od ovih neustavnih radnji,i da se distancira i od uvodjenja diktature u Srbiji.

    Ako to ne ucini,onda ce biti on direktno odgovaran,i objektivno,
    jer kontrolise glavne poluge represije,i subjektivno,jer pokazuje volju da to uradi…
    SRBIJA NE SAMO DA JE IZGUBILA KOSOVO…SRBIJA JE IZGUBILA SLOBODU!

  3. Samo izdrzite na tom kursu. Ako Vi pokleknete, pada Srbija.

  4. Diktatura uzima zalet. Vojska I Policija su duzni da zastite Ustav, a oni cute zabijenih noseva u zemlju, a oni sa vecim cinom u neko drugo mesto. Nema nam druge, nego da sami povratimo zakone da ne bi izgubili slobodu! Uskoro krecu veliki transporti droge za Srbiju da bi se znacajno povecao broj narkomana. Sada ih ima blizu 200000 zahvaljujuci narko mafiji koja uziva zastitu nekoliko najvaznijih politicara. Ako se brzo ne osvestimo za godinu-dve ce od Srba ostati samo hrpa drogiranih kostura bez trunke mozga. Boze, pomozi da se resimo ove posasti. Kad vec drugi niko nemoze, barem pravoslavna crkva treba da pokrene narod da se zastiti.

  5. Braco Srbi Razmisljam i konstatujem o TRI Imena ALEKSANDAR.
    Prvi Aleksandar Karadordevic izdao ukinuo Kraljevinu Srbiju u
    kojoj je bila CELA STARA SRBIJA sa granicom na Jugu sa Grckom.
    Stvarao je grobnicu sebi i NACIJI i DRZAVI SRBIJI. Drugi Aleksandar
    Rankovic VERNI sluga komunistickoj partiji koja je osudila Srbe
    kao ugnjetacki narod,dozvolio nesmetani ulazak Albanaca na
    KOSMET i ucestvovao u zabrani povratka proteranih Srba iz Stare SRBIJE. Nije bio SRPSKI PATRIOTA VEC komunisticki INTERNA
    NACIONALISTA. OVAJ TRECI Aleksandar Vucic Opcinjen docecima
    u Berlinu i Vawingtonu pompezni paradni koraci WERMAHTA I
    Sva tri roda vojske IMPERIJE AMERIKE on JADA IZ SRBIJE postaje
    EVROPEJAC I SAUCESNIKA KIDANJA TERITORIJE SRBIJE koju je zapoceo DOS a SNS + SPS pomognuti svim SOROSEVIM KLIJENTIMA na BLAGANI SEGEDINA, BERLINA i VAWINGTONA.
    OVA TRI ALEKSANDRA SVAKI NA SVOJ NACIN IZDALI SU SRPSTVO UKUPNO. TOLIKO OD PATRIOTA DIJASPORE.

  6. Od Milosa Obrenovica pa do dana danasnjeg Srbija nije imala tako pametnog i odlucnog vladara. Stvorio je Srbiju iz pepela. Jedini je na kugli zemaljskoj odradio makar delimicnu agrarnu reformu. Nije dozvolio stvaranje plemstva sto je Srbiju cinilo jedinstvenom. Stvorio je dinastiju koja nije bezala iz zemlje kada je bilo tesko, za razliku od drugih. U tim teskim godinama za Srpski narod, odpoce… svaki svoga …… subasu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *