Господари олуја

Пише МАРА КНЕЖЕВИЋ КЕРН

Америчка влада је тајну примену Теслиног концепта загревања јоносфере продала јавности као „глобално загревање“ или „климатске промене“, иако су промене настале као резултат тајних геоинжењериг експеримената

Захваљујући упорности бројних европских покрета, на челу са Јосефином Фраиле Мартин, председником TerraSOS-tenibile и промотором покрета Skyguards (Чувари неба), одшкринуле су се двери бриселске тврђаве, пропустивши групу незадовољних грађана одлучних да пред Европски парламент изнесу стрепње, оптужбе и доказе о криминалном, систематском, вишегодишњем спровођењу незаконитих геоинжењеринг експеримената над европским небом и читавом планетом.

ОРУЖЈЕ НЕЗАМИСЛИВОГ ПОТЕНЦИЈАЛА Одржавање Конференције под насловом „Позадина теорије о модификацији времена – цивилно друштво против геоинжењеринга“ (8. и 9. априла 2013) омогућили су парламентарци Татјана Љубова и Giulietto Chiesa – бивши члан Европског парламента и функционер италијанске Комунистичке партије. Све је почело доношењем Резолуције о неопходности обустављања ових војних активности, прихваћене од стране Комитета за иностране послове, безбедност и одбрану Европског парламента, 23. септембра 1998. После тога је уследила прва јавна расправа, одржана пред Европском комисијом за природну околину и здравље,14. јануара 1999. на иницијативу парламентарца Мај Брит Теорин. Она је том приликом обелоданила низ оптужујућих докумената о последицама деловања ХААРП система, који функционише уз помоћ авиона са специјалном опремом за запрашивање аеросолима. Мај је потврдила да се ради о оружју незамисливих потенцијала, које у циљано подручје преноси енергију милион пута интензивнију него што би било могуће послати уз помоћ било којег конвенционалног предајника. Она је том приликом упозорила на опасност од поремећаја Земљиног магнетног поља, као и на утицај тешких метала из вештачких облака на читав екосистем, посебно на осетљиву зону Антарктика, указујући на могућност да снажни радиоталаси проузрокују рупе у јоносфери, излажући нас космичком зрачењу.
Мај Брит није доживела расплет ове планетарне драме, али су Чувари неба после игнорантског понашања европских институција одлучили да подсете ЕУ на преузете обавезе „чишћења неба“, а поред оптужујућег досијеа приказан је значајан документарни филм америчког редитеља Мајкла Марфија „Зашто нас побогу прскају?“ („Why in The World are They Spraying?“) Мајкл је после пројекције најавио нови истраживачки подухват, документарни филм „Ко нас то побогу прска?“, рекавши да се отварање Европског парламента за ову тему може сматрати историјским догађајем после којег више нико неће моћи да се претвара да не види шта се одиграва на небу.

[restrictedarea]

КОНТРОЛА ВРЕМЕНА Документи изнети на овом неформалном суђењу америчкој војној индустрији и НАТО-у, упућују на главног сведока оптужбе – Николу Теслу. Giulietto Chiesa тврди да је овај „генијални научник и хуманиста, покраден од најмрачније цивилизације од настанка света… Америчка влада је тајну примену Теслиног концепта загревања јоносфере продала јавности као ‚глобално загревање‘ или ‚климатске промене‘, иако су промене настале као резултат тајних геоинжењериг експеримената, спровођених током последње две деценије.“
О чему је Тесла размишљао може се наслутити из интервјуа датог Тајмсу, поводом 75. рођендана: „Радим на откривању новог извора енергије. Кад кажем ‚нов извор‘ мислим на повратак снаге извору којем се нико пре мене није враћао, колико знам. Кад ми је ова идеја први пут пала на памет доживео сам огроман шок. То ће расветлити многе збуњујуће феномене космоса… Могу само да кажем да ће ово бити нови, неочекивани извор, на располагању даноноћно, током целе године, за бројне корисне сврхе. Справе за узимање и трансформацију енергије биће крајње једноставне, а инсталација практично неуништива са неограниченим трајањем.“ Америчка армија је 1958. признала да има успеха у коришћењу Теслиног концепта електромагнетских снопова, усмерених ка јоносфери ради контроле времена, а Одељење за националну безбедност САД-а данас признаје да поседује инструменте за „ублажавање и појачавање олуја“ (систем ХААРП ). После низа доказа о манипулацијама са кретањем и интензитетом урагана Сенди, постало је јасно да је крајњи циљ постизање политичких поена изазивањем страха од „климатских промена“ и стварањем утиска да се геоинжењеринг експериментима „спасава планета“. Оперативни термин „промена климе“ усвојен је кад су подаци почели да одступају од постављених хипотеза.
Скуп у Бриселу је био инспирисан и научним радовима недавно преминуле Розалије Бертел, доктором биометрије, биологије и хемије, аутором књиге „Планета Земља, последње ратно оружје“ („Planet Earth. The Latest Weapon of War“).

ПРОИЗВОДЊА ЗЕМЉОТРЕСА Розалија је тврдила да се у геоинжењеринг експериментима користе Теслина научна открића на пољу електрицитета и електромагнетизма, указујући на могућност да би земљотрес на Хаитију могао бити пример једног таквог експеримента: „Грејање јоносфере за производњу земљотреса врши се слањем снажно пулсирајућих електромагнетских таласа према небу и повраћајем истих назад на земљу, што резултира појавом плазма светла сличног аурори, што се десило на Хаитију, непосредно пред земљотрес.“ Розалија је била свесна да, за сада, нико не може да докаже умешаност војне индустрије у вештачко изазивање земљотреса, али је имала поуздане информације да „многе земље – како на Западу, тако и на Истоку – могу да произведу такву технологију“. Према њеним сазнањима, ни случај Фукушиме не спада у природне катастрофе. Захваљујући присуству новинара „Печата“, Србија је била једина земља ван ЕУ, као и једина из екс-Југославије која је присуствовала овом скупу, а прикупљени узорци тла и кишнице са полимерима, као и фотографије неба изнад Србије, унакаженог хемијским траговима, били су изложени на „хорор изложби“ у Конгресној сали Европског парламента у равноправној конкуренцији са „напредним земљама“ чланицама ЕУ. Србија, нажалост, није била предмет интересовања само због Теслиног легата, већ и због „привилегије“ да се још од 1999. на њеној територији изводе геоинжењеринг експерименти.
Giulietto Chiesa је подсетио на есеј о климатским ратовима (Owning the weather, Limes, 2007) италијанског генерала Фабија Минија, команданта НАТО трупа на Косову. Мини признаје да су војна истраживања САД-а већ неколико година усмерена ка ниским фреквенцијама (ЕЛФ), као и према високим, са циљем да се интервенцијама у јоносфери повећа или омете пренос радиомагнетских сигнала. Он износи податак да су „емисије ХААРП предајника, које се редовно јављају у сва четири годишња доба, у стању да пошаљу у јоносферу зраке јачине веће од гигавата“.
Генерал Мини тврди да војни експерименти, усмерени ка мењању јоносфере, датирају од друге половине педесетих година, а америчка војска је 1958. активирала три атомске бомбе сличног дејства. Експерименти су привремено (привидно?) заустављени због протеста међународне заједнице, али је изградњом антенског система ХААРП започео нови талас поигравања војнонаучног сектора са судбином Планете.

ОСТРВО СМРТИ Chiesa је цитирао и тврдње Мајкла Чосудовског да се ради о оружју за масовну деструкцију, уз могућност коришћења соларних ветрова за ометање сателита, а планирано повећање перформанса овог монструозног система могло би да претвори Сицилију у острво смрти. Ових дана се интензивирају активности италијанских еколошких покрета, усмерених ка мобилизацији грађанства на заустављању започете градње једног од четири терминала командног центра америчке војске МУОС (Mobile User Objective System), смештеног у Нисцеми (Сицилија), усред националног парка „Сугхерета“. Chiesa је упозорио на опасност од „непрестаног увећавања капацитета за што већи број информација у јединици времена, што је довело до монструозне идеје о постављању три велике антене за везу са сателитима, висине 18,5 метара, геостационари фреквенце 31ГХз са два трансмитера висине 149 метара за географско позиционирање (фреквенце између 240 и 315 МХз). Ова инсталација за производњу миксера електромагнетних таласа усмерених ка јоносфери, представља претњу за цело острво, а Chiesa тврди да је то само почетак, с обзиром на наговештаје да ће се радови проширити на острво Таволаре (Сицилија). Повећању тензија доприноси и судска пресуда којом се ова градња проглашава легалном, што је дало овлашћење полицији за примену драконских мера против демонстраната предвођених покретом „НеМУОС“.
Chiesa је после завршетка Конференције закључио да су активисти Skyguards постигли велики политички успех, а Јосефина Фраиле Мартин је у име побуњених Европљана потписала петицију са захтевом да Европски парламент пружи становништву ефикасну заштиту и неодложно ангажује расположиве правне инструменте како би се стало на пут нелегалним геоинжењеринг експериментима, као и захтев за отварање јавне расправе у Председништву Европског парламента.
И док се гасе светла на бриселској позорници, из Белгије нам се 14. априла јавља Maria Schneider:
„Над Белгијом и Холандијом смо током викенда имали ‚привилегију‘ да будемо поново бомбардовани, систематичном и сјајно координираном операцијом нон-стоп запрашивања. У њој је све време учествовало најмање 20 летелица истовремено, а пилоти су показали изузетну способност да замраче сунце тог, на почетку ведрог, пролећног дана, са прелепим плавим небом.“ Шпански активисти су нас охрабрили Сервантесовом опаском: „Да бисмо постигли немогуће морамо покушати апсурдно.“

[/restrictedarea]

Један коментар

  1. Ma kako da ne ! Mogu da kontrolisu klimu,verovatno sami na sebe salju one uragane koji su ih pogodili proteklih godina !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *