Дмитриј СЕДОВ: О увођењу једноумља у Европи

Верујте ми, господо, прилично сам се уморио од хаоса који се шири по целом свету. Где год погледаш – само безобразлук, који никоме од нас добра донети неће.

У Америци, Тексас прети да се одвоји од осталих држава и тражи надокнаду за двеста година пљачкања нафтних лежишта. У Гордом Албиону, Шкоти прете краљици-мајци осветом због историјског злостављања и прете стварањем сопствене империје. У кинеској провинцији Синђзјан некакви дисиденти намеравају да створе други Туркестан. У Румунији се догодила ресертификација магараца у бикове и сада сва Европа једе говедину са магарећим ушима.

Чак и у колевци цивилизације – Италији, испоставило се да је премијер хуља, јер је своју мушку част продавао за услуге малолетних проститутки. Па да, а његов колега у суседној Француској је учинио обрнуту ствар. Он је свој сексепилни шарм искористио да измами новац од старице-милионерке.

Хаос господо, хаос. А све се то дешава због тога што се у људске умове до дан данас није успело усадити неопходно једноумље.

Размишљајући о кретању људског рода ка катастрофи, чисто због своје неорганизованости, са последњом надом погледаш ка Берлину, где се усред тог хаоса уздиже чврсто упориште немачке спољне политике, у лику саветника савезног канцелара Андреаса Шокенхофа.

Хер Шокенхоф је наследник Нибелунга, који нису знали за колебљивост када је у питању довођење у ред суседних територија. Измисливши за себе “Чашу светог Грала”, они су предузели завичајне експедиције ради тражења тог производа, прво на континенту, а потом и даље, уз пут обучавајући локалне домаћине политичкој култури, при чему је одступање од обичаја гостију претило да доведе до последица неспојивих са животом.

Древни Германи су се тиме и прославили – за њих су обичаји староседелаца значили само једно – требало их је искоренити.

Зашто би овде спомињали неке тужне етапе историје, које су древни и не само древни Германи приредили свету, услед таквог приступа спољној политици.

Најбоље је одмах се вратити данашњем дану и обратити се славном наследнику тих племена, Андреасу Шокенхофу.

На велику жалост немачких дипломата, савремена наука одбија да призна легитимитет “чаши светог Грала” и они морају у ходу да смисле нову концепцију етнографије.

Изгледа да је тако освајачима туђих територија и пао на памет изум руског мислиоца Козме Пруткова “О увођењу једноумља у Русији”. Тај мислилац је тачно знао да самодржавље може да спаси једино акт о увођењу једноумља у сваку поданичку главу, што би елиминисало конфузију и колебања у империји.

“Па зар људи који нису удостојени поверења у власт, могу имати сопствено мишљење?! – размишљао је Козма. Сваком руском племићу је својствена тежња да не прави грешке, али да би се тој жељи удовољило, неопходно је имати материјал за мишљење. Где је тај материјал? Једини материјал може бити једино мишљење власти. У супротном, не гарантујем да је то мишљење непогрешиво”.

Андреас Шокенхоф је донео потпуно исправан закључак, да се Европа може спасити једино при реализацији ове новотарске идеје руског мислиоца, под условом да је мишљење власти – његово мишљење. Ако у сваку главу европејца усаде једноумље, онда ће се све земље постројити у јединствену врсту, саобраћај ће се регулисати, народи ће марширати парадним маршом, а сам Андреас Шокенхоф ће моћи једним покретом руке да показује смер овог историјског похода. Све ће се довести у ред, чак ће се и румунски бикови поново претворити у магарце.

Потомак Нибелунга не сумња у реализацију те велике идеје. Недавно је он нанео разарачки удар по руским властима, уносећи у Бундестаг нацрт резолуције о људским правима у Русији. Одсуство код Руса неопходног једноумља са Шокенхофом по питању панк групе “Пуси рајот” и других група, изазвало је код њега реакцију карактеристичну за древне Нибелунге. Добро је што никог од Руса није имао при руци.

Потом се наследник германских племена упутио за Београд, где је наметнуо поредак у преговорима Срба са косоварима. После те посете постало је јасно, да уколико се Срби не сагласе са увођењем немачког једноумља, имаће потешкоћа. Представник федералног канцелара је једним ударом завршио са хаосом у српској престоници. Он се изјаснио отприлике овако:

“Преговоре о вашем ступању у ЕУ ми ћемо ипак започети, али уколико до њиховог завршетка не признате Косово као члана УН, биће то за вас труба”.

И то је правилно. Ако су у Берлину решили да Косово треба да буде субјект међународног права, то свако противљење тој одлуци са собом повлачи кажњавање. То и јесте увођење једноумља у Европи.

Из овога следи да уколико хер Шокенхоф нареди да се уклоне српске структуре власти на северу покрајине, то значи да тако мора бити.

Ако он каже да ће Немачка имати у виду да ли ће Београд казнити хулигане који су напали немачку амбасаду или неће, онда их је најбоље казнити.

Ако је потомак Нибелунга затражио да се изврши притисак на Србе са севера Космета, како би они активније сарађивали са ЕУЛЕКСОМ и КФОРОМ, онда је боље не противуречити, без обзира шта Срби са Космета мисле о тим ујкама у панцирним униформама.

Куда Београд да се дене. Уосталом, Нибелунзи су чак смислили да непоштовање обичаја гостију, доводи домаћине у ситуацију неспојиву са животом.

Једноставно, Европска Унија је у недостатку сопствених мислилаца, преписала свој статут из пројеката Козме Пруткова:

“На основу свега изнетог и узимајући у обзир:

Са једне стране неопходност успостављања јединственог става по свим друштвеним потребама и активностима владе; са друге стране, немогућност да се постигне овај циљ уколико поданици не добију поуздано упуство за формирање свог мишљења, за шта би погодно средство било успостављање таквог званичног периодичног издања, које би давало руководеће погледе о сваком предмету….

Успоставило би се једно владајуће мишљење о свим догађајима и питањима. Могло би се чак и супротставити растућој склоности да се покрену “питања” из друштвеног и државног живота, јер чему она воде? Прави патриота треба да буде непријатељ свих такозваних “питања”!

Но, најважнији успех ће бити избор уредника за такав владин орган. Уредник мора бити човек који је достојан у сваком погледу, познат по својој ревности и оданости… и спреман да, ради користи владе, занемари јавно мњење и његово уважавање, услед чврстог уверења у његову потпуну неспособност”.

Фигура уредника као да је писана за личност Андреаса Шокенхофа, човека достојног у сваком погледу… и спремног да за корист владе пренебрегне јавно мњење и његово уважавање, услед чврстог уверења у његову потпуну неспособност.

Верујте ми господо, мени је тешко замислити руски и српски народ, како се крећу у парадном маршу ка светлој будућности, под диригентском палицом Андреаса Шокенхофа. Немачка тежња да доведе свет у поредак типа “Ordnung”, увек је имала за циљ поредак потребан искључиво Немачкој.

И веома често тај поредак није одговарао ономе што је потребно другим народима.

Уверен сам да ће потомци Нибелунга за Србе на Космету створити “последице неспојиве са животом”. Да српском народу такав сусед у УН, као што је Косово, уопште није потребан. И да су “хулигани” који су напали немачку амбасаду у Београду, тиме исказали какав је однос свих Срба према Нибелунзима.

То што српски владајући ешалон дефинитивно жели да се прикачи за последње вагоне конвоја званог ЕУ – односи се само на тај ешалон. Коме је још стало до ЕУ у којој се једе румунска говедина са магарећим ушима.

Али је при том корисно знати, да је велики руски мислилац Козма Прутков био измишљен лик, а његов пројекат “увођења јеноумља” је представљао сатирични документ.

Невоља је у томе, што Андреас Шокенхоф и њему слични који не знају за сумњу, узимају Кузмин пројекат за реалне активности.

Бојим се да ће се од тога хаос само повећати.

“Фонд стратешке културе” (srb.fondsk.ru)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *