Тај необични свет

На штанду НИС-а, у Центру „Сава“, током трајања овогодишњег Феста, постављен је сет за снимање филма, уз холивудски и филмски „chroma key“специјални ефекат, а посетиоце чека и „редитељ“

Пише Наташа Јовановић

Како закорачити у свет филма
Уз филмске хитове, посетиоци ће овогодишњи ФЕСТ памтити и по оригиналној успомени и поклону генералног спонзора, НИС-а

Да ли је могуће склизнути у авантуру, постати јунак омиљене приче, наћи се на ивици литице, изаћи из града у пламену, посматрати Титаник како тоне, доживети немогуће? Овај сан на један дан свим посетиоцима овогодишњег Феста који се одвија под слоганом „Припрема, позор, ФЕСТ“ омогућила је Нафтна индустрија Србије, четврти пут заредом, генерални спонзор 41. међународног филмског фестивала. На штанду НИС-а, у Центру „Сава“, током трајања овогодишњег Феста, постављен је сет за снимање филма, уз холивудски и филмски „chroma key“специјални ефекат, а посетиоце чека и „редитељ“. На вама је да одлучите у којој сцени познатих светских филмских хитова желите да се нађете. И забава може да почне…Занимљиво је да је ова идеја наишла на позитиван одзив посетилаца од седам до 77 година. Док се седмогодишњи дечак несутрашиво суочава са тигром, једна времешна бакица узбуђено поверава да је ово њено прво дебитовање. Данас је повела супруга, а сутра, чврсто је одлучила, долази са пријатељицама. У сцену омиљеног филма можете ушетати са секиром, пиштољима, у балској тоалети, а сјајна екипа младих људи, ангажованих на овом пројекту, учинеће да се заиста бар на тај дан осетите као филмска дива. Овогодишњe дружење НИС-а и посетилаца ФЕСТ-а одвија се под слоганом „Ко на филму NISSION IMPOSSIBLE 2“ и у духу је познатог хита „Немогућа мисија“. Све фотографије учествују на фото-конкурсу на НИС-овој страници на Фејсбуку www.facebook.com/NaftnaIndustrijaSrbije/. Жири састављен од представника НИС-а изабраће десет финалиста, а посетиоци НИС-ове странице на Фејсбуку гласаће за три најбоље фотографије. Три првопласирана учесника биће награђена НИС картицом за гориво, а свих 10 финалиста добиће на поклон своје фотографије величине постера.
У склопу корпоративног програма друштвене одговорности Култура без граница, НИС је подржао ФЕСТ са циљем да афирмише уметност и врхунске уметничке вредности, као и културне пројекте од националног и међународног значаја.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *