SNS: Neophodni izbori u Vojvodini, DS izgubila legitimitet

BEOGRAD – Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović ponovo je danas ukazao da premijer Vojvodine Bojan Pajtić treba da podnese ostavku i da se raspišu izbori u Pokrajini, navodeći da je vlast u Vojvodini izgubila legitimitet.

“Pokrajinska vlast funkcioniše u formalnom vakumu jer je Ustavni sud osporio bitne odredbe Zakona o nadležnosti te pokrajine. Pred njim je u toku i ocena ustavnosti Statuta pokrajine”, rekao je Mirović na konferenciji za novinare SNS.

On je naglasio da je pokrajinska vlast izgubila legimitet zbog, kako kaže, brojnih zloupotreba u fondovima kojima Vojvodina raspolaže, dodavši da su resursi u njima praktično na izdisaju.

Mirović je podsetio na nedavno održane lokalne izbore u Zaječaru, Srbobranu i Apatinu, na kojima su pobedile SNS i Socijalistička partija Srbije, što je “konačna potvrda da je legitimitet aktuelne većine u Skupštini Vojvodine potpuno izgubljen”.
“Šta još treba da se desi osim nedostatka formalnog okvira, jasnih i vidljivih zloupotreba i jasnog izražavanja nezadovoljstva na vanrednim izborima u tri izborne jedinice da zaista i Vojvodinu zahvati talas promena onakav kakav građani očekuju”, naveo je on.

Mirović je rekao da je pre nekoliko dana u Skupštini Vojvodini, na sednici predstavnika svih stranaka, odnosno poslaničkih grupa, pokrenut dijalog o mogućoj smeni premijera Pajtića i izborima u toj pokrajini.
“To je bila inicijalna razmena argumenata, jer naš zahtev ima generalni karakter. On nije usmeren ka pojedincu ili političkoj stranci, već ka promenama koje treba da omoguće boljitak građana Vojvodine”, kazao je funkcioner SNS.

On je dodao da će izbori u Kovinu, koji će se održati 7. aprila, biti još jedna prilika da građani tog grada i Vojvodine iskažu šta misle o vlasti u Pokrajini.

Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *