СНС: Неопходни избори у Војводини, ДС изгубила легитимитет

БЕОГРАД – Потпредседник Српске напредне странке Игор Мировић поново је данас указао да премијер Војводине Бојан Пајтић треба да поднесе оставку и да се распишу избори у Покрајини, наводећи да је власт у Војводини изгубила легитимитет.

“Покрајинска власт функционише у формалном вакуму јер је Уставни суд оспорио битне одредбе Закона о надлежности те покрајине. Пред њим је у току и оцена уставности Статута покрајине”, рекао је Мировић на конференцији за новинаре СНС.

Он је нагласио да је покрајинска власт изгубила легимитет због, како каже, бројних злоупотреба у фондовима којима Војводина располаже, додавши да су ресурси у њима практично на издисају.

Мировић је подсетио на недавно одржане локалне изборе у Зајечару, Србобрану и Апатину, на којима су победиле СНС и Социјалистичка партија Србије, што је “коначна потврда да је легитимитет актуелне већине у Скупштини Војводине потпуно изгубљен”.
“Шта још треба да се деси осим недостатка формалног оквира, јасних и видљивих злоупотреба и јасног изражавања незадовољства на ванредним изборима у три изборне јединице да заиста и Војводину захвати талас промена онакав какав грађани очекују”, навео је он.

Мировић је рекао да је пре неколико дана у Скупштини Војводини, на седници представника свих странака, односно посланичких група, покренут дијалог о могућој смени премијера Пајтића и изборима у тој покрајини.
“То је била иницијална размена аргумената, јер наш захтев има генерални карактер. Он није усмерен ка појединцу или политичкој странци, већ ка променама које треба да омогуће бољитак грађана Војводине”, казао је функционер СНС.

Он је додао да ће избори у Ковину, који ће се одржати 7. априла, бити још једна прилика да грађани тог града и Војводине искажу шта мисле о власти у Покрајини.

Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *