Север Косова би могао да се обрати суду правде у Хагу

Заменик директора Канцеларије Владе Србије за Косово и бивши председник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић изјавио је да “Уколико се настави са притисцима на Владу Србије и на Србе, који живе у четири општине на северу Косова и Метохије, могућ је развој догађаја, који неће никоме одговарати, ни Влади Србије, а ни међународној заједници”, рекао је Пантић за јагодинску телевизију Палма плус. “То је могућност да се прогласи Скупштина северног Косова и Метохије, коју би чиниле четири општине, северна Косовска Митровца, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић, са могућношћу, да се тој заједници прикључе и остале општине, које то желе”, рекао је Пантић.

Пантић је рекао да би након проглашења Скупстине северног Косова и Метохије, одборници те четири општине, највероватније упутили Међународном суду правде у Хагу, исто питање, као у случају једностраног проглашења независности Косова од стране Албанаца.

“А то је: Да ли неформална група људи има право да прогласи своју Скупштину и своју аутономоју на делу територије. Не видим како би Међународни суд правде у Хагу, могао да донесе другачију одлуку, у односу на ону када је Приштина била у питању”, рекао је Пантић.

Бета

4 коментара

  1. Dakle, dosli smo do APSURDA. Kosovski SRBI traze pravdu od medjunarodnog suda u HAGU – braneci se od AMERIKE, EUROPSKE UNIJE,DRZAVE I VLADE SRBIJE i KOSOVSKIH ALBANACA.

  2. Од Пантића би најпоштеније било да се одмах повуче јер му је очигледно више стало да одбрани власт и ослободи их одговорности пред историјом него да се бори за интересе косметских Срба. Врло је глупо и понижавајуће за Србе да од Хага мољакају правду после толиких лекција и пацки које су им хашки моћници дали. Питање је да ли је Пантић уопште више и представник српског становништва са Космета.

  3. Jadna li je drzava u kojoj njeni gradjani traze pomoc od suda cije su ga clanice pre kolikog vremena bombardovale. A jos veci je apsurd kada taj isti sud presudi u korist rezervista koji su Srbiju branili bas od tih koji sede u medjunarodnom sudu. E Srbijo,Srbijo.

  4. Ja pitam Krstimira Pantića zašto on pripada ovoj strukturi iz SNS-a koja vodi pregovore,i potpisuju sporazume koji vode gašenju suvereniteta Srbije na Kosmetom,makar formalnog.Nije li to ona ista SNS koja je prihvatila sve nepovoljne sporazume koje je DS potpisivao,i nije li to ona ista SNS koja je odbila da organizuje lokalne izbore na formalno pravno svojoj teritoriji Kosovu i Metohiji,Nije li to ona ista SNS koja je većinski partner u vladi u kojoj premijer kaže “da se može razgovarati o slolici u UN za Kosovo”,i nije li to ona ista SNS koja se ne ograđuje od izjava zvaničnika kako su institucije države Srbije na Kosmetu “paralelne” upravo onim istim rečnikom kako ih nazivaoptuženi za ratne zločine Hašim Tači.Dali on zna da je SNS partija kojoj pripada,i po logici stvari trebao bi da deli razmišljanja svog stranačkog vrha,a ako ih ne deli,onda gde je njegova javna ograda?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *