САМАРЏИЋ: ВЛАДА ОДГОВОРНА

БЕОГРАД, 25. март 2013. (ФоНет) – Потпредседник Демократске странке Србије (ДСС) Слободан Самарџић изјавио је данас да део одговорности за тренутно стање у вези преговора Београда и Приштине сноси влада и додао да претпоставља да до 2. априла неће бити седнице Скупштине Србије, што је прекршај става из платформе. “Оно у чему је Влада обавезна по резолуцији која је изгласана 13. јануара и платформи за разговоре, јесте редовно обавештавање скупштине о разговорима”, рекао је Самарџић.

Он је рекао да два и по месеца после усвајања резолуције и интезивних разговора у Бриселу, скупштина нема информације из прве руке. Према његовим речима, није “ствар само обавестити скупштину и поднети извештаја”, већ започети расправу и да влада слуша и користи оно што јој треба из те расправе. Самарџић је нагласио да влада својим не чињењем, грађане Србије, а посебно оне на Косову и Метохији, ставља у позицију да мисле “да немају подршку ни у чему, ни у коме”.

Уочи наставка разговора у Бриселу који су заказани за 2. април, јавност није много упозната, изјавио је Самарџић, додајући да колико год влада попушта у преговорима, Срби на Косову и Метохији су све чвршћи.

“Недавно су представници Срба све четири општине на северу Косова и Метохије јасно ставили до знања, да уколико се прихвати оно што се нуди, да ће прогласити скупштину и преко ње вршити власт на Косову”, подсетио је Самарџић.

Ако влада прихвати Ахтисаријев план то ће значити да ће одбацити своје грађане и изручити их некој другој држави, а они ће по принципу грађанске непослушности, направити своје органе власти, закључио је Самарџић. Он је рекао и да је у последње време дошло до медјске збрке, јер су поједини медији објављивали споразуме Београда и Приштине, коју су били фалсификовани или налик ономе што је понуђено.

2 коментара

 1. Poslije svega mislim da bi DSS trebao da prestane da “opominje, upozorava, savjetuje, moli, usmjerava………”vladajuce. Ocito je
  da su isti nepopravljive IZDAJICE i da ce dati sve sto” ZAPAD” od njih trazi,iz nama obicnim smrtnicima neshvatljivih motiva. Stoga, DSS, ukoliko namjerava da spasi KOSMET i SRBIJU, mora organizirati NAROD,da narod pokaze pred cijelom SRBIJOM i cijelim SVIJETOM svoju volju i misljenje o EUROPSKIM INTEGRACIJAMA,KOSMETU, NATO savezu,HASKOM TRIBUNALU…..sto bi moralo dovesti do radikalne promjene u vodstvu SRBIJE,sa svim logicnim kozekvencama!!!!!!!

 2. Vlada je odgovorna zato sto bez pardona,vodi Narod i Drzavu,u pravcu evroatlanskih integracija,dakle nikad evropskih,uvek EVROATLANSKIH integracija…bez USLOVA,bez proverljive VOLJE gradjana,BEZ IZGRADJENOG STAVA partija,strucne i naucne javnosti…BEZ ALTERNATIVE?!

  Pod ovakvim vladanjem,Srbi ce zaborabiti gde je Kina,ko su Rusi?!
  A vec trpimo posledice,sa ruskom “milijardom” dolara,koja je za sada prepolovljena…a kasni i gasovod?!

  Vlada je odgovorna zato sto VEC DANAS ne kaze,da nas u EVROATLANSKE integracije,nikada nece punopravno prihvatiti kao Srbiju,u sadasnjem stanju,vec UVEK kao Srbiju BEZ KOSOVA,
  najmanje?!
  Svi nam govore ,bas sa tog Zapada…da necemo postati clanovi EU,dok ne priznamo Kosovo,ali Vlada kaze, a)hocemo u EU,i b)nikada necemo priznati Kosovo?!Na prvi pogled,nesto nije normalno.

  Vlada je odgovorna sto je olako obecala da ce da “resi” kosovsko pitanje,a svi znaju da Taci popustiti nece…time sto ce se valjda “zrtvovati”,u nase ime…plaseci nas da ne treba vise da ginemo za Srbiju?!
  Vlada ce stoga,da “prospe tintu” u Briselu,(inace sedistu NATO Pakta)…dakle u nase ime?! DOSTA JE PROSIPANJA KRVI!Kazu.

  Vlada je odgovorna sto je vise “brinu” paralelne institucije na severu Kosova,nego u Beogradu ili Vojvodini,gde ne vlada samo ova vlast,vec i prosla,PARALELNO,ili jednovremeno…od lokalnih Vlada,od medija,privrede,sudstva,policije…
  Djilas nikada jaci nije bio?!

  Vlada treba da “prihvati realnost”,da je Kosovo privremeno nedostupno sluzbenim organima Republike Srbije,ali i da je sever Kosova,nedostupan zvanicnoj Pristini…
  I NISTA VISE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *