Пантић: Влада неће учинити више ниједан уступак

БЕОГРАД, 18. марта 2013. (Бета) – Заменик директора Владине канцеларије за Косово и Метохију Крстимир Пантић рекао је у понедељак да није оптимиста да ће Београд и Приштина постићи компромисно решење, пошто ни једна страна више није спремна на уступке.

“Србија више неће чинити ни један уступак. Дошли смо до црвене линије и немогуће је даље чинити уступке, а први следећи услов био би признање Косова као независне државе”, казао је Пантић за телевизију Б92.

Он је истакао да су преговори у Бриселу дошли у фазу када албанска стрна инсистира да сва решења буду у складу са Уставом Косова.

Он је рекао да Приштина није спремна на компромис и да не жели да да већа овлашћења заједници српских општина.

Према његовим речима, ни медјународна заједница не жели да утиче на Приштину да чини уступке.

Говорећи о папиру који се појавио и који говори о формирању Европске регије север Косова, Пантић је рекао да је тај папир познат већ од прошле године.

“Припремљен је још средином прошле године и као незванични документ појављивао се у европским круговима. Наша влада имала је на увид тај документ, али он никада није разматран пошто је био незваничан”, казао је Пантић указујући да је то документ Приштине.

Један коментар

  1. Panticu dosao si na vlast. Sad rasprodajes Srbiju zato sto si radikal i moze ti se. Koliko kuca imas u Srbiji. Da je ovo radio Borko Stefanovic i Tadic do sada bi Beograd goreo sa sve stranim ambasadama. Zato su vas stranci i doveli na vlast racinajuci da ste vi radikali , Jul i Sps zakuvali pa ko vele treba i da pokusate sto upravo i radite. I dalje prodajete Siptarima zemlju po velikim sumama novca a bedu i sirotinju ste proterali u Srbiju da ih mi hranimo. Sramota

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *