Обележено седам година од смрти Слободана Милошевића

Фото: Телеграф

„Својим животом доказао да његова смрт није била  узалудна, а смрћу да његов живот није био без смисла“

Бивши председник Србије и Југославије Слободан Милошевић преминуо је пре седам година, у притвору Хашког трибунала. У понедељак 11. марта ове године, на годишњицу Милошевићеве смрти, у дворишту његове породичне куће у Пожаревцу, окупили су се поштоваоци и партијске колеге преминулог државника и положили венце на његов гроб. Почаст Милошевићу први су одали чланови Српске радикалне странке, Зоран Красић и Вјерица Радета, као и Урош Шуваковић, председник Удружења „Слобода“, затим и потпредседник СПС-а Милутин Мркоњић. Потом су то учинили и представници Градског и Окружног одбора СПС-а, као и неколико стотина грађана из Србије, Црне Горе и Републике Српске.
Бивши председник Србије и Савезне Републике Југославије Слободан Милошевић ликвидиран је у притвору Хашког трибунала 11. марта 2006. године. Његово тело допремљено је у Београд 15. марта. Сахрањен је у дворишту породичне куће (супруге Мирјане Марковић) у Пожаревцу, пошто тадашње власти у Србији нису дозволиле да се, уз државне почасти., сахрани у Београду.
Лидер Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је да је бивши председник Србије и СРЈ Слободан Милошевић својим животом доказао да његова смрт није била узалудна, а смрћу да његов живот није био без смисла. Вулин је, пошто је положио цвеће на гроб Милошевића, рекао да је толико година прошло „од убиства Слободана Милошевића и од како нема ни трага правди и истини о свему што се догађало у Трибуналу у Хагу“.
„Седам година касније можда смо богатији само за једно сазнање да смо и тада били у праву када смо говорили да Трибунал није ни суд, да је место које је створено да би оправдало све бомбе, насиље и злочине који су се дешавали над Србима током ратова на простору бивше Југославије и током НАТО агресије“, рекао је Вулин.
Урош Шуваковић, председник удружења „Слобода“, рекао је да је „Милошевић био велики државник и лидер светског формата, на кога се Србија поноси, иако покушавају да нас убеде да то не смемо да чинимо“.
Он сматра да 13 година од Милошевићевог одласка са власти Србија још „осећа последице чињенице да је Демократска странка (ДС) дошла на власт уз помоћ НАТО бомбардера, које је њихов тадашњи лидер призивао“.
Историја се не може вратити уназад, напоменуо је Шуваковић, али не би требало да се заборавља, нити да се фалсификује, јер је извесно да ће она дати коначан суд о свима.

Један коментар

  1. U ovom dvorištu, sahranjeno je jedno VELIKO SRPSKO SRCE. Ubijen je u Hagu, uz obilatu pomoć tadašnjih “srpskih” vlasti! I bolje što je tu, kraj kuće svoje supruge, jer “aleja velikana” i ne zaslužuje njegovo prisustvo! A zna se i zašto. Čestitost je sa ovih prostora PROTERANA oktobra 2000 godine a doći će dan kada će Srbija u svakom mestu imati bar spomen ploču na VELIKOG DRŽAVNIKA!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *