Николић се састао са Бајденом

БЕОГРАД (Танјуг) – Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас, после разговора са потредседником САД Џозефом Бајденом, да информације које су стизале у Вашингтон нису одговарале стању у односима између Приштине и Београда, и да напредак дијалога није правилно оцењиван.

“Господин Бајден као представник америчке администрације није био упознат са детаљима о томе шта је Народна скупштина Републике Србије тражила, и какву Резолуцију је донела”, изјавио је председник Николић Тањугу после састанка са америчким потпредседником у Риму.

Према његовим речима, разговор је био изузетно користан, зато што су говорили о темама које интересују и САД.
“Потпредседник САД је јасно рекао да се осећа позваним да помогне да се тај проблем реши, зато што је Америка признала независност Косова и Метохије”, истакао је српски председник.

Сусрет Николића и Бајдена био је први на том нивоу после четири године, а разговарали су око сат времена, више него што је протоколом било предвиђено.
“Ово је била добра прилика, инагурација новог папе Франсиска, да имам неколико билатералних разговора, међу њима можда и најважнији је био разговор са потпредседником Америке, на његов позив, и мислим да је постало јасно да неке информације које су стизале у Америку нису одговарале стању у односима између Приштине и Београда, а степен или напредак дијалога није правилно оцењиван”, рекао је Николић.

Николић је рекао да је указао свом саговорнику да су многе државе признале независност Косова захваљујући том првом, америчком признању, али и да Србија има само пријатеље у свету и да “не дели државе и народе по том основу, већ по основу тога колико ко може са Србијом да сарађује искрено, отворено уз сва оптерећења и ограничења која постоје”.
“Америчка и српска админстрација ће убудуће имати много чешће контакте на високом нивоу, зато што сви желимо да овај проблем једном коначно решимо и да обезбедимо бољи живот за грађане Србије, рачунајући ту Косово и Метохију, за грађане Косова, рачунајући ту српску заједницу која ће имати помоћ и са српске стране и са стране Европске уније”, уверен је Николоћ. Он је указао да долазе месеци у којима ће косовски проблем највероватније бити решен.

“Ако се деси да Албанци баш ни од чега не желе да одустану, тај ће проблем остати за будуће генерације, што неће бити добро за Србију, али ни за људе који живе у Приштини”, закључио је председник Николић.

3 коментара

  1. NIKOLIC je neizmjerno naivan. Amerikanci su o svemu perfektno obavjesteni, kada im je komotno, prave se naivni. Vjerovati Americi i E U mogu jos samo tri musketira NIKOLIC-DACIC-VUCIC. Kuku nama!!!

    • Николић је свакако опасан по Србију, али не бих рекла да је то због наивности. Па у овом тексту је изјавио да, де факто, опрашта свима који су признали “државу” Косово (Србија “не дели државе и народе по том основу”) већ да у пријатеље убраја све оне који желе да са њом сарађују (особито наводећи Америку). Колико српском народу треба да увиди кога су изабрали да у њихово име одлучује о судбини српске државе?

  2. Gospodin se oseća pozvanim da reši problem koji su sam stvorili.Neverovatno.Pa ta gospoda je bombardovala suverenu državu da bi joj otela jedan deo teritorije i napravila nacionalnoj manjini državu zato što je to po njihovom ćefu.Prvo su ih proglasili teroristima (OVK) a posle su ih naoružali i podržali vojno i kada ni to nije pomoglo ondasu zlikovački i podmuklo bombardovali SRBIJU.A kroz medije lepo plasirali vesti i napravili SRBE zločincima a oni eto u RAMBO stilu idu demokratski da spašavaju svet.Jadno i krajnje licemerno od Amer4ike koja je odavno izgubila kompas.Od kada SRBIJA postoji nikad ama nikad nije prema njoj napravio takav zločin kao što je to uradila Amerika.Sa svojim generalima i ustašama su proterali 30% srba iz Hrvatske i sveli na 5&% pa danas kao demokratska država pred ulazak u EU mrzi i tih 5% koji za 10go dina neće ni biti.Za masakr u Hrvatskoj su za Amerikance krivi Srbi jer su loši momci.U Bopsni su isto bombardovali srpske položaje. A na kraju pošto im je bilo malo bombardovali su i Srbiju da bi napravili terorističko Kosovo koje su oni priznali i sada se osećaju pozvanim da eto SRBIJA prizna nezavisnos Kosova.I sad prozvini hoće kao da ništa nije bilo da opet budemo “Boro i Ramiz” Narod se opametio ali bojim se daće ova garnitura sobzirom kako je pregovarala i došla na vlast da potpiše sve. Mada su rekli mnogo toga pre izbora ali isto tako mnogo toga su i pogazili.Ali siguran sam daće posle ŽUTIH da nam “CRNI” serviraju nezavisnost Kosova lepo upakovanu….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *