ЛДП И ДС предлажу да се Ђинђић прогласи новим Титом

Београд, 12. 03. 2013. године (Бе92) – После данашње шетње незапослених и оних који су пуштени с посла и из школа у част десет година после трагично преминулог првог послератног српског демократског премијера Зорана Ђинђића, представници Либерално демократске партије и Демократске странке предложили су у „Платформи о Ђинђићу“ да се преиспитају политичка позадина убиства Зорана Ђинђића која до дана данашњег није разјашњена.
У истој платформи нашао се и предлог да се за новог Тита, а по одавно скованој крилатици „И после Тита Тито“, предложи убијени Ђинђић. На ову идеју представници ових донедавно сукобљених партија дошли су посматрајући данашњу шетњу грађана по центру Београда и после закључка који је изнет на сајту Демократске странке да је у шетњи учествовало преко милион људи.
„Ако је на радни дан, усред радног времена могао да изађе толики број грађана, као и у време кад смо дочекивали Јосипа Броза, то значи да нека очигледна паралела постоји“, рекао је градоначелник Београда Драган Ђилас и додао: „Ја нисам сарађивао ни са Зораном Ђинђићем, ни са Јосипом Брозом Титом, али сам учествовао у свим Ђинђићевим протестним шетњама и као добар пионир присуствовао свим Титовим дочецима из иностранства. То је иста та енергија и ја заиста не видим зашто тај нови Тито о којем се распреда већ преко три деценије не би био управо Зоран Ђинђић“.
Ову идеју поздравили су и представници ЛДП-а који су приложили амандман на овај предлог да се Зорану Ђинђићу не додељује надимак Тито одмах да се деца не би збуњивала у школама, него да се то учини полако, кроз наставни програм и припрему која би трајала пет година. „Не само због деце него и због одраслих људи који су били живи за време Тита и десет година после његове смрти још увек били његови пионири, јер примећено је да људи брзо заборављају скорију историју, овај процес би требало полако обављати кроз наставни програм и медије како би се људи исправно едуковали. Такође, било би боље да се Ђинђићу не надене надимак Тито, него Нови Тито, а већ од следеће школске године ђаци првог разреда полагаће заклетву и добиће нове пионирске мараме“, истакао је Чедомир Јовановић и успут поздравио предлог Томислава Николића да промени Устав на захтев Хашима Тачија.

Један коментар

  1. Da im odgovornost i doslednost za javnu reč nikad nisu bili i premisa za praksu, “naš TITO” je odjedanput postao i “njihov”! Da li ste vi to oteli “našeg” idola ili je on u stvari uvek i bio vaš, zajedno sa Kosmetom!? Drugovi iz DS i LDP, pošto zloupotrebljavate, nekadašnji, okuženi sistem i njihovog vodju Tita,i da vaša halucinacija a i DRSKOST, do balavosti, nema granica, vaš Djindjić bi po ondašnjim kriterijumima i najboljem slučaju mogao biti kandidat u VEČNOM redu za održavanje javne površine! Kod Miloševića, JEDINO NE BI BIO U VEČNOM, nego ….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *