Коштуница: Неприхватљиво да Србија буде у ЕУ која отима КиМ

БЕОГРАД – Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница изјавио је данас да је потпуно неприхватљиво да Србија треба да буде део ЕУ, која јој истовремено отима Косово, и да “западне силе очиглено мисле да је Србија толико ниско пала да су јој понудиле мање и од Ахтисаријевог плана”. Коштуница је у изјави достављеној медијима навео да је политика власти да је ЕУ добро решење за Србију погрешна и кобна, и да једино што може одговарати стварним националним и државним интересима наше земље јесте пропадање бриселских преговора.

Како тврди лидер ДС С, не може бити нормално и потпуно је неприхватљиво да Србија треба да буде део ЕУ док јој истовремено ЕУ отима Косово, што је пример који се не памти у историји.

“Сада се још уздамо да ће папир ЕУ бити толико неприхватљив да ће садашња власт морати да га одбаци. Западне силе које стоје иза пројекта независности Косова, очигледно мисле да је Србија толико ниско пала да су јој понудиле мање и од Ахтисаријевог плана. А говорити о Ахтисаријевом плану као успеху Србије је недостојно и неприхватљиво”, поручио је Коштуница. 

Свако решење које нуди ЕУ се, према његовим речима, односи на независно Косово, без обзира да ли је реч о више или мање надлежности за Заједницу српских општина у независном Косову.

“Једино што може одговарати стварним националним и државним интересима Србије јесте да пропадну бриселски преговори и да се коначно Србија отрезни од илузија о Европској унији и окрене се себи и своме развоју”, закључио је лидер ДСС.

Танјуг

3 коментара

  1. Sve receno je tacno i znano od “odlaska” SLOBODANA MILOSEVICA. Prije pet sest godina to su mogli da otkriju i oni manje “bistri” a danas
    to nije jasno samo imbecilima i kretenima. Jedno posebno pitanje je
    zasto vladajuci u SRBIJI,iza ledja vlastitog naroda RASPRODAJE DRZAVU
    Zadatak KOSTUNICE i njegovog DS jeste, da organizira NAROD u spasavanju DRZAVE i time samoga sebe.

  2. briselski pregovori sta su vodeni od strane borko i dacic defakto i dejure su stetni po srbija i srpskoj nacionalni interesi.jedini koi moze da to spreci je ustavni sud srbije mada po se izgleda nece pa zbog to vi kao patriota umesto da pisete po novina besedi za rodoljubje treba da preduzmete akciju i to zaedno sa dveri i radikalima zaedno da skupite 100000 glasova i na srpskog naroda da mu omogucite da uzme suddbinu u svoi ruke i kaze dali prifata briselski resenija.OVIE NA VLASTI I OPOZICIJU SU PRODATE DUSE .

  3. …dr,Vija Kostunica je jedini koji poznaje situaciju, kako u srbiju tako i u inostranstvo, on je taj koji moze ustaviti NATO osvoijaci nameru otimanje KiM.koji su srbiju uraniumom zasijali a niko zato nije odgovarao.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *