ЈАКШИЋ: НЕ МЕЊАМО ДРЖАВУ

КОСОВСКА МИТРОВИЦА, 21. март 2013. (ФоНет) – Потпредседник Скупштина заједница српских општина и насеља на Косову и Метохији и народни посланик Демократске странке Србије (ДСС) у Скупштини Србије Марко Јакшић изјавио је за Радио Слободна Европа да ће Срби тражити аутономију унутар Србије, уколико Београд пристане на споразум са Приштином. Он је упозорио да Срби на северу Косова апсолутно неће прихватити нити пристати да, како је рекао, једну државу мењају за другу. Према речима Јакшића, одборници четири општине на северу Косова гарантовано неће мењати институције српске државе за албанске из Приштине.

“Нећемо да мењамо државу за наводну аутономију или за било какву регију”, објаснио је Јакишић.

У случају да Београд на тако нешто пристане, прецизирао је Јакшић, Срби на северу Косова ће прогласити аутономију унутар државе Србије, али са институцијама српске државе.

2 коментара

 1. Честитам господину Јакшићу на изузетној упорности, истрајности и доследности. Честитам и Србима на северу КиМ на храбрости, одлучности и јединству. Њихово право да остану у својој земљи и на својој земљи, свакако је неспорно. Смешан је и јадан покушај да нас убеде да је веће право оних који би да узму туђе, него право оних који би да сачувају своје и остану своји на своме. То је, ваљда, НАТО право, којег се држао и Хашки “суд”.

  Жалосно је што наше власти нису на нашој страни! Дачић је, као потпредседник претходне Владе Србије један од одговорних што је Србима на КиМ стављена омча око врата. Данас, као Председник Владе Србије иде корак даље. Он би да им “помогне” тако што би им извукао столицу испод ногу и оставио их да висе!

  Оно што би требало да охрабри све нас, као и господина Јакшића и Србе на КиМ, јесте да грађани Србије не прихватају издајничку политику какву настоји да води гарнитура на власти. Незадовољство се шири, а већ се озбиљно ради и на организовању протеста. Ничија није довека горела, па неће ни њихова.

  Останите јединствени и непоколебљиво одлучни, сви смо на вашој страни!

  • Оливера Петровић

   Протести су сада једино демократско средство помоћу којег би НАТО и ЕУ могли да сазнају шта српски народ стварно мисли и тражи. За протесте је последњи тренутак да се спречи национална и историјска катастрофа. Иако су многи Срби крајње незадовољни овом издајничком и неспособном владом, не рачунајте да ће људи из те владе пренети ставове српског народа страним окупаторима и уцењивачима. Напротив, и даље ће мислити на сопствене и то краткорочне интересе. Само би слике из Србије из којих се јасно очитава став српског народа МОГЛЕ утицати на непријатеље Србије и то стога што им је веома стало да се о њима мисли као поштоваоцима народне воље, ма где оне била јасно изражена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *