ГНУСАН НАПАД НА БОГОСЛОВЕ

ЗАГРЕБ, 18. март 2013. (ФоНет) – Посланик у Сабору Хрватске и председник Српског националног већа Милорад Пуповац оценио је данас да је напад у Кистању на групу ученика Православне богословије манастира Крке, само зато што су православци и Срби, гнусан чин и удар на уставни поредак Хрватске. У нападу друпе малолетника из Кистања на ученике православног манастира Крке повређено је пет ученика те богословије, од којих један теже, и један из групе малолетника. Пуповац је данас поподне посетио манастир и повређене ученике и том приликом рекао да је дошао да охрабри владику Фотија и богослове.

„Очекујемо да ће власти учинити оно што им је обавеза да заштите законитост јер ово је удар на уставни поредак и законитост у Републици Хрватској“, изјавио је Пуповац.

Према његовоим речима, осим државе, он очекује и реакцију јавности и институција које могу утицати на људе. Пуповац је оценио да тим догађајем нису угрожени само ученици богословије, него и хрватски витални национални интерес и да људи у политици морају бити тога свесни.

„Најважније питање је то ко је и зашто довео младе људе да против других младих људи, о којима не знају готово ништа, осим што знају да су православни и да су Срби, дижу руке на њих, узимају шипке и бејзбол палице и сачекују их као што се сачекује у најружнијим филмским драмама“, рекао је Пуповац. Пуповац је рекао да подстицај за напад на ученике православне богословије долази „и од људи који су у политици“.

На питање на кога конкретно мисли и да ли мисли на оне који су рекли да је тај манастир “легло четништва у Хрватској“, Пуповац је одговорио: “Између осталог и то, и оне који су пар дана пре, Србе окарактерисали као четнике, као госте у Хрватској, на те људе мислим.“

Пуповац је рекао да не жели спомињати имена и додао да ће „бити прилике да и то каже“.

Он је оценио да извештај појединих медија о том догађају нису били професионални. Пуповац је подсетио да су напад у Кистањама догодио тачно „на дан кад је пре десет година био погром над Србима на Косову“.

Медији подсећају да су се у Кистање доселили Хрвати Јањева с Косова. Људи који су се овде населили били су мањина (на Косову) и требало би да имају разумевања за друге мањине, рекао је Пуповац.

2 коментара

  1. Gospodine Pupovac, sta vi radite na ovoj stranici. Pa vi do sada nista niste ucinili za Srbe u Hrvatskoj. Jos uvek smo divljac na nisanu.

  2. U Tudjmanovoj knjizi “Bespuca”on otvoreno i bez uvijanja iznosi tvrdnju da je genocid legitiman i prirodan i kao takav ne kosi se s politickom praksom i potpuno je primjeren narodima u stvaranju nacionalnih drzava.I ovdje treba stati! 1971 god. u vrijeme tzv.maspoka u rodnom mjestu ovog njihovog Domazeta sto nedavno pomenu oluju 2, Sime Djodan je rekao,” nema hrvatske drzave bez hrvatske vojske”. Tada su vec bile napravljene liste o likvidaciji uglednijih Srba.Te god.crkva sv. Nikole u Vrlici je zapaljena.Ustav iz 1974god.im garantuje vise nego su i trazili. Rat 1990ih kao rezultat rusenja Berlinskog zida i supremacije Zapadnih drzava, jedan narod koji je vjekovima branio upravo tu istu Evropu biva potpuno istrebljen i sto je igore od samog zlocina o tom se i ne pise i vrlo malo zna u zapadnim intelektualnim krugovima.Mediji i neki nazovi politicari i u samoj Srbiji, ponekad u odsustvu i najelementarnijeg znanja i gradjanske pristojnostikrive Krajiske Srbe da nisu nesto potpisali!Sta? Vec donesenu smrtnu presudu!I ovdje pocinje tragedija..Formalno Srbi imaju neke predstavnike za vid Eu.I samo toliko ili manje..Pupovac odlazi u tzv.petooktobarsku Srbiju, kao jedini slobodan covjeg od svih preostalih Srba i tamo nalazi najbolje saveznike u rezimima koji ne haju ni za srpski narod u samoj Srbiji. Sta ocekivati dalje kao logican sljed..Napade na vjerske institucije, manastire, svestenstvo, koristenje sporta kao forme ispoljavanja mrznje i stalne pretnje…Ne krivim Pupovca jer dok god Srbija i njen parlament ne stanu u zastitu svih, i u Srbiji i u okruzenju, nece biti nista bolje. Vec vidimo da se nastavljaju pritisci, gotovo simultano i u Srpskoj Republici,Hrvatskoj,C. Gorii u samoj Srbiji.Ovo stanje gotovo da lici na devedesete…Imamo li gdje da uzmicemo, da li se moze dogoditi da ponizenje prekipi casu i da se dogodi, ne daj Boze,ono sto smo dozivjeli prije 70 god.Da li to upravo netko zeli? Nazalost da..Neki poznavaoci svjetskih kretanja su tvrdili da je vec bio napravljen scenario da se stvori sukob izmedju samih Srba.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *