Еврофанатизам

Милорад Вучелић, главни уредник

Морао се отац нашег министра пољопривреде Горана Кнежевића последњих дана сетити „топлог зеца“. Наиме, познато је, да је Горанов отац у време Информбироа био на Голом отоку и да је недавно рехабилитован. Топли зец је био једно од сурових средстава за преваспитавање „издајника“ и „банде“ из 1948. године, а ових дана кроз врелог медијског и жутог зеца провлаче Горана Кнежевића, све не би ли му у главу ућерали еврофанатизам.
Од самог почетка ове дотанчина смишљене и испланиране акције против српске пољопривреде и агроиндустрије Горан Кнежевић се нашао сам против свих. Из владе којој припада нико не проговори ни реч. Они који му се, попут министарке здравља Славице Ђукић Дејановић, као и нађоше, додатно га оптужише. И још кажу да се Кнежевић, тако усамљен, није најбоље снашао. Слажемо се да је могао знатно боље, могао је да каже да би обавезно требало променити Устав Србије, да верује у Бриселски дијалог Тачија и Дачића, да нема ништа против независности Косова, али да га никада неће признати, да је за широку аутономију Војводине, да ће све бити у реду када добијемо датум за ЕУ и да му је то највећа светиња, да је државна граница према Косову права ствар.
Додуше, могао је, да је нас питао, да тражи да се ухапси Горан Јешић и сви они који на невероватно ужасавајући начин уносе и шире панику у народу. Могао је да је питао да добије и тај савет. Али није питао.
Само су се ретки стручњаци усудили да кажу оно најважније и неопходно: млеко није отровно, само немојте пити, ако икако можете, по триста литара месечно, јер вам онда може бити мука. Тачност овог исказа о неотровности и здрављу млека потврђују и чувени холандски резултати који су управо стигли у Београд.
Наспрам Кнежевића и неколицине његових сарадника је стајао жути картел који је у досадашњој смени власти остао готово потпуно нетакнут. Само Министарство пољопривреде је деценијско легло жутих неподопштина и доследног рада против српске привреде, а у тим Аугијевим шталама је нови министар тек пола године. Медији су радили по већ уходаној жутој команди која је иначе одавно прихваћена као властито уверење.
Нема ниједног до јуче актуелног министра, дакле министра из прошле владе који је за било шта одговарао, а морао је, ако су резултати њихове владавине били овакви каквим их приказују статистика и општепознате чињенице. Постаје нејасно, ако је корупција однос међу субјектима, ко је ту кога корумпирао ако није корумпирао оне који су на власти, ни ако није било злоупотреба у јавним набавкама? Да ли је уопште могуће да ни један једини политичар из прве поставе жутих и њихових коалиционих партнера ни за шта не одговара?
У противнике Горана Кнежевића морају се убројати и све оне моћне фирме жутог картела, баш као и неке велике стране корпорације.
Тај поход на српског сељака и српску пољопривреду извели су исти они који су протеклих година поклали 800.000 крава и тако од 1.200.000 свели њихов број на 400.000. Приближно исти број људи су оставили без посла. Шта је онда за овакве типове да се поиграју политичком и људском судбином Горана Кнежевића кога су, невиног, ионако држали у затвору тринаест месеци.
Један од циљева ове операције „отровно млеко“ је да ћемо сви морати да пијемо и једемо искључиво оно што је генетски модификовано или што нам је неким правилником прописано, а у складу је са интересима великих мултинационалних компанија и њихових испостава у Србији. Како се само згрозио један пропагандиста Б92 на сам помен да неко у ЕУ користи општепозната средства ванцаринске заштите свог тржишта и својих економских интереса! Шта ви хоћете да кажете да би неко у ЕУ тако шта урадио, строго је подвикнуо и остао без даха. Не памти се да је неко папу овако бранио.
Читаоци „Печата“, поготово они редовни, о проблемима хране, воде и екологије много тога знају, и на нашем и на глобалном нивоу. У великом светском походу за власт над храном и водом све је дозвољено, па ће се тако увозити и извозити само оно што газде великих мултинационалних корпорација наложе. До јуче је то било 0,5 од сутра ће бити 0,05 и обратно. А у међувремену ће неким урођеницима као што су Срби бити налагано да кољу своју здраву стоку, просипају своје здраво млеко и сеју генетски модификовани кукуруз на који не утичу ни влага, ни суша, и у којем нема афлатоксина, али има свега и свачега другог отровног и те како, али се то отровно не налази у правилнику.
У Србији, лишеној сваког суверенитета, уведено је тако ново кривично дело. Што није по прописаним ЕУ стандардима и по мери, рецимо, „Монсанта“ и његових српских, а нарочито војвођанских испостава је злочин. Права сточна храна, баш као и млеко, и баш као млеко у праху, само је у иностранству и спремно чека да ми своју домаћу храну и млеко прогласимо отровним. Ова храна је вероватно много гора, али је зато у складу са правилником. Уопште није важно да ли је нешто штетно по здравље или није, да ли је нешто отровно или није, важно је само да ли је или није према прописаним еуропским стандардима. Све је то углавном никло из потписаног ССП-а. Вршење кривичних дела проглашава министар војвођанске владе Горан Јешић. По тим губернаторским овлашћењима, он је задужен за ширење невиђене панике у народу. Паника се поткрепљује разним резултатима анализа из Немачке, одакле, гле чуда, долазе и подаци о нашем отровном кукурузу који ми тамо нисмо извозили већ четрнаест месеци! Коначно стижу анализе из високореферентне лабораторије за млеко из Холандије који доказују да ни један једини грам млека у Србији није био опасан по било чије здравље.
У неким медијима је било отворених речи хвале за овај начин опозиционе и герилске борбе Демократске странке и Горана Јешића. Задат је тежак ударац режиму тиме што је здраво и нормално млеко проглашено отровним. О стравичној штети нанетој народу и његовој привреди нема ни помена. Уосталом све су победе жутог картела до сада биле порази српског народа. Зашто би сада било друкчије? Штета по агроиндустрију и пољопривреду настала из операције „отровно млеко“ износи, кажу упућени, близу двеста милиона евра. Ето прилике да се сетимо старог доброг Кривичног законика по којем су тешка дела против народне привредне и кажњива тешко.
Ово подсећање на чланове Кривичног законика има и превентивну страну, јер немојте уопште да сумњате у то да су пред нама већ нове акције, брижљиво испланиране. То су акције: отрована пшеница, затрована репа, суперотровна малина, ултраотрован сунцокрет…
Али, вратимо се Горану Кнежевићу. Види се, што да кријемо, да смо спремни да га бранимо и подржимо. Али руку на срце, шта му је требало да каже оно о еврофанатизму? У реду је да човек буде критички настројен према сваком фанатизму, али не и према еврофанатизму. У нашем народу је већ обичај да се каже: „Е, у све ми дирај, али у еврофанатизам не дирај. То не дам!“ То, ето једино замерамо Кнежевићу.
Можда би све ове дискусије требало прекратити неким постављењем новог министра пољопривреде, рецимо Иване Дулић. У обзир долазе и Кори Удовички или Соња Лихт, а што не и Соња Бисерко. Или можда задржати, ако треба и на силу, оног Дачићевог Хана из Брисела, и то када буде обилазио Владичин Хан. Тако би се и потврдило да када је еврофанатизам у питању нема страначке ускогрудости. Све би требало учинити за јачање и ширење евроатлантског блока.
Намеће нам се и закључак у вези са обнародованом реконструкцијом владе или могућим изборима. За сада изгледа да је безбедније јести банане него пити по здравље безбедно млеко. Бар тако изгледа.

10 коментара

 1. Ha,ha,ha…Vladicin Han…Pozvao je Dacic Johanesa Hana,evropskog komesara za regionalni razvoj ,da poseti Srbiju…videvsi prezime Han,Premijer ispali spontano da postoji Vladicin Han?!Ha,ha…
  Postoji i Gadzin Han…a sto ne i Han Pijesak…?
  Eto srpske neposrednosti u visokoj diplomatiji,gde Premijer JEDNE ZEMLJE,razgovara sa Komesarom,JEDNE UNIJE?!

  Ali,taj Han je rekao posle susreta da je “impresioniran Dacicevim poznavanjem materije”!MATERIJA je regionalni razvoj.Verovatno?
  Ja nisam cuo do sada Dacica sta misli o regionalnom razvoju,kakav PLAN I PROGRAM ima?Sta je to “impresivno” Dacic izneo?
  Vidim, Regioni su na izdisaju,Drzava je na izdisaju,kuce prazne,stale prazne…Dacic vec 20 godina u politici…kakva je to “impresivna vizija”?
  Kada Nemac kaze da je nesto “impresivno”,onda je to tako.

  Plasim se samo da Nemac Han nije procitao da u Srbiji moze za 100.000 eura da kupi CELO SELO,u vecini regiona Srbije,o cemu se pise.
  Selo “bez tereta”,bez dugova,oslobodjeno ljudi i zivotinja…
  Kupis celo selo,i radis sta ti dusa hoce.Promenis nazive ulica i nazoves ih po prijateljima i familiji…Milina Bozija.

  Posto Vladicin Han?
  Posto Region?
  Posto Drzava?
  Posto Srbija?…cuje se na evropskoj briselskoj Tezgi…
  Ma jeftino,povoljno…DZABE!
  Navali (“veliki nemacki”) narode!
  BILO PA NESTALO.

 2. Неки “изуми” ‘жутих’ су – за “Нобела” ?! “Нека цркне – наша крава !” ?! Или, онај са РВБ : узмеш супер-привилегован кредит ( на “часну пионирску” као обезбеђење ?!) – купиш изборе, па онда народ да враћа дугове ??! А “облигатор” Пајтић – нит лука јео нит мирисао…. ?! Вечито “легитиман” и “безгрешан” , од Бодрума, па до вечности ???

 3. Nema sumnje da je seljak na udaru neprijateljha ove zemlje.I ja se bavim poljoprivredom.Od toga nema života .Ali i takva kakva je poljoprivreda je najžilaviji deo ovog društva.Zato i jeste na udaru.Jedino ona u Srbiji ,koliko toliko vrede.Sve ostalo je ČABAR.Naj veći problem Srbije nije kriza.Najveći problem je što narod nemože da shvati dokle smo mi stigli.Nesmem ni da napišem.

 4. ВУЧЕЛА, браво! Као и увек!
  О “подвученим жутим”…треба имати … биране речи, јер није “културно” о Њима рећи све шта “заслужују”!
  Елем, преко млака и кукуруза, Немаца и Холанђана или ХОЛАНДЕЗА (исти …),Јешића и BOSS-a D(o)S-a, Г-ца Јерко и Бисерко … дођосмо до суштине “МЛЕЧНОГ ПУТА”…
  НАШ Народ би рек’о: НЕ ЛАЈЕ КУЧКА РАД’ СЕЛА, ВЕЋ СЕБЕ РАД’!!!
  И прво се зачу ЦВИЛАЊЕ, па КЕВЋАЊЕ, онда ЛАВЕЖ и на крају … смо сазнали да D(o)S има 200.000 “неухрањених” чланова које низашта није брига и никоме не одговарају и … кад им “план” није “прошао” ИМА САМИ ДА “ВРАТЕ” КРЕДИТ који су САМИ СПИСКАЛИ за ЛИЧНЕ хирове и ЋЕФОВЕ, а које је требао СРПСКИ НАРОД да “ВРАТИ”! Зато је требала АГРОБАНКА и “РАЗВОЈНА” банка БОЈВОДИНЕ, да НАХРАНИ “сироте” кадравике ЖУТИХ ОЛОША, а нека СРПСКИ “сељаци” ПОЦРКАЈУ…нека им ПОРОДИЦЕ скапавају … само нека ЖИВИ све НЕСРПСКО и ЖУТО и …
  Има да се “пита” ЧУВЕНИ-ИСТА за СВА ВРЕМЕНА и БРЕМЕНА Ковачевић звани хрваћански-теријер, или екс-министарка за уништавање СВЕСРПСКЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ хрваћанка-пудлица… БЉАААК …
  Онда Народе … мотку у руке !!! Или грабуље !
  Зато што … не треба дангубити …
  Јер ЖУТО је на површини ЈОПЕТ испливало !!!
  А, европсихопате МОРАЈУ да знају шта је “еколошки”!
  Зато је мотка – из Раја изашла !

 5. Goran Knezevic suvise lici na obicnog coveka a premalo na klasicnog srpskog politicara, zato mu tako lose ide u medijima i u evrointegracijama. Al ga ljudi tim vise vole.

  • Медијски напад на Кнежевића, има више `значајки`, како се то, све јасније назире ?! Пајтићу ( а и Ђиласу и ДС у целини), је очајнички потребна нека важнија `победа`, па макар и витуелна ( па нек` страда и аграр ?!) Отуда сва та припрема и медијска “оркестрација” Кнежевић “држи” добар део Баната и његовим `скидањем` била би знатно “релаксирана” ситуација у покрајини ?! Уосталом, тај очај `зутих` се могао видети и у синоћном “Утиску недеље”, где су `сорошијанци` највише `инсистирали` на смени Кнежевића ?! Луд би био, ко би их послушао ?!

 6. Pise u Blicu, najtrazenijim srbskim novinama da je nas novi narodni predsednik drzave hteo da imenuje na mesto generalnog direktora, druga i Bajcetine, s kojim je pekao rakiju vec godinama.taman sto je mogao da to postigne preko funkcionera i ministara koalicionih partija, kad ga u tome spreci onaj penzioner ministar Krkobabic. Zeznuo se covek, ali sta je tu je.Zutaci su to radili pametnije. Raspisivali su izbore, pa se glasalo, pa se diskutovalo, cista glupost, bas kao sto to rade ovi na Zapadu i iz trule Evrope.
  Albanci iz Preseva traze isti statut koji imaju Srbi na Kosmetu, a nas ACA hapsi mlekadzije. Siptari traze razgranicenje, a nas Aca opet hapsi one korumpirane. Taci porucuje Dacicu da je “kasno stiglo priznanje da Kosovo nije srBsko”, a Dinkic kaze da “treba smeniti one koji statiraju”. Naravno za sve je kriva Amerika i Vatikan. Da nije bilo Josepha Razingera, odnosno Pape Benedikta XVI,Srbija bi bila prva na mesecu, cak i pre onoga Muje,EU bi trazila od iste da udje u savez sa njom, a zuti bi mozda bili samo na nekoj drugoj planeti, jer sta ce zuti u jednoj duboko ofarbanoj crvenoj zemlji.

 7. Od prevelike brige ( stranih plaćenika )Tadića , Čanka , Čede praška , Kandićke, Biserko, Lihtl i ostalih nesrba nas Srba ima sve manje u regionu . Zbog totalne nebrige vlade Srbije o Srbima u Hrvatskoj dolazi do nestajanja našeg naroda iz ove zemlje prvog suseda u kojoj smo živeli vekovima a u Srpskoj Dalmaciji , Lici , Baniji , Kordunu, Slavoniji i Baranji i pre Hrvata .Točno mladi Srbi se redom u Hrvatskoj izjašnjavaju Hrvatima i ne samo to nego i katolicima , oni koji se još malo bore kažu da ne vjeruju u Boga samo da bi zaštitili sebe i da nebi morali stati na katoličku stranu .Pritisak je strašan od državnih institucija , vrtića , škola , policije preko prijatelja i prijateljica svi vrše pritisak i mladi čovjek jednostavno pukne ili popusti i počinje se sramiti svojih roditelja svojeg imena i prezimena . Pa brže bolje u katoličku crkvu na pokrštavanje a poslije toga od istih tih bivših Srba najveće pljuvanje po svojima kako bi se dodvorili prijateljima tužno i jadno a SRBIJA ŠUTI .Srbi u Hrvatskoj i Krajini žive bez vode , ceste i struje u 21 veku. U bivšoj Republici Srpskoj Krajini u kojoj je rođen svjetski naučnik Srbin sin pravoslavnog paroha, Nikola Tesla koji je struju podario čitavom svetu a zlikovci je zabraniše njegovom narodu u Hrvatskoj u 21 veku .Srbi su u Hrvatskoj bili konstitutivni narod i imali su pravo na razdruživanje i proglašenje svoje države baš kao i Hrvati , sve ostalo su laži.Hrvatska je pobjedila u ratu uz pomoć Nemačke ali najviše služeći se Gebelsovom propagandom. A to je ako više puta ponavljate laž ona u svjetu postaje istina i to im je odlično uspelo. Napravili su najgori zločin posle II svetskog rata i genocid nad Srpskim narodom , što su radili pod Pavelićem i u II svetskom ratu. Uništili su Republiku Srpsku Krajinu koja je bila proglašena voljom njezinog naroda koji je bio konstitutivni narod znači imao je pravo da se osamostali baš kao i hrvatski narod.Kod nas u srpskoj politici se o tome uredno šuti i prešućuje misleći se dodvoriti Hrvatskoj i svetu ne mi tako samo padamo još niže i od stvarne žrtve ( protjerivanje 280 000 Srba i oko 150 ooo Jugoslovena od njih oko 80 % Srbi i genocid nad onima koji su ostali zabilježio kamerama UNPROFOR ) mi šutnjom postajemo agresori.Da ne govorimo da je Baranja samo dio Vojvodine koju je Josip Tito Broz oteo od Srbije za svoje Hrvate kao i Međumurje što je oteo Mađarima a Istru i Dalmaciju Italijanima .Deo Srpskog Banata poklonio Rumunjima. Srpski narod nikada se ne smije pomiriti s činjenicom da Krajina ne postoji. Postojala je na oko 35 % teritorije današnje Hrvatske sve su to bili srpski etnički prostori i mi se za njih moramo boriti makar čekali 900 godina kao Hrvati svoju državu ali kad tad izboriti se moramo i na naš teritorij vratiti naše stanovništvo.Danas Hrvati vode narod od oko 4 miliona stanovnika i rađaju 46.000 beba s tendencijom prema 50.000 .Hrvata se sada rađa samo 7.000 godišnje manje nego što ih umire a Srba oko 35.000 pa dobro razmislite o posljedicama .Dok naš narod s manjinama koji je skoro duplo veći daje tek oko 66.000 od toga 56.400 beba Srba s daljnjom tendencijom pada . Tako da ako ovako nastavimo izjednačit ćemo se s brojem rođenih Hrvata . A to će biti kraj mita o najvećem narodu bivše Jugoslavije . Mesto Srba koji se ne žele rađati preuzet će vitalniji narodi Hrvati ili Albanci .Našem narodu treba velika biološka obnova i jedino tako možemo mirnim putem vratiti sve Srpske krajeve Srpskom narodu.Ali taj narod mora biološki ojačati na oko 10.000.000 Srba i tada će procvijetati sada uništena Republika Srpska Krajina, Republika Srpska, Srpska Crna Gora, Kosovo , i stara Južna Srbija ( Makedonija ) Nastavimo li mi Srbi sa nerađanjem neće nam trebati niti Beogradski pašaluk , nego ćemo da živimo u Velikoj Albaniji sa glavnim gradom Beogradom. Europska unija i Amerika centar sotonizma na sve načine želi uništiti srpski narod nesmemo im to dozvoliti.Srbija mora ući u savez sa Rusijom jedini je garant da će srpski narod preživeti. Srpski se narod treba pokazati zrelim , ljubavlju i potomstvom osigurati našu Republiku Srpsku , Srbiju, Vojvodinu , Srpsku Crnu Goru i staru Srbiju ( Makedonija ) kao trajnu državu Srpskog naroda.Srpski narod mora naučiti lekciju od šiftara “ čije su ovce onoga je i livada “ niskim natalitetom jedincima i porodicama sa samo dvoje dece gubimo teritoriju za teritorijom i to će se nastaviti.U Hrvatskoj delom zbog proterivanja ali puno većim delom zbog izumiranja izgubljen je srpski teritorij i ljudstvo. Nekada su Srbi bili 30 % hrvatske. To piše u hrvatskim novinama Gospodarski list a danas ? Samo hrpa nemoćnih bakica i dekica bez potomstva. Kosovo smo isto tako izgubili kao i Makedoniju. U Crnoj Gori Srbi prizovite se pameti i svaki par minimalno petero dece i nedajte se. Republika Srpska će kao i Kosovo i Hrvatska biti izgubljena baš zbog velike površine a premalog broja Srba. BH federacija na istoj površini godišnje ima oko 25.000 beba a Srpska od 10.000 do 11.000 i sve je jasno da bi zadržali taj teritorij moramo imati minimalno beba kao i druga polovica države.U Vojvodini isto tako Srbi treba da puno više rađaju jer samo ako brojčano ojačaju Srbija može spriječiti secesiju Srpskog Vojvodstva.Ukratko Srbija mora ekonomski ojačati a najveći dio novca izdvajati za povećanje nataliteta , osnovati Srpski fond koji će voditi Srpska pravoslavna crkva , tražiti da u njega uplaćuje i naša dijaspora širom sveta .Pokrenuti veliku obnovu u Srbiji se godišnje treba rađati 100 000 beba u Srpskoj minimalno 20 000 . U Hrvatskoj treba tražiti povratak na plan Z-4 od međunarodne zajednice jer inače se Srbi nikad neće moći vratiti u svoje kuće i stanove .Preko crkve treba pomagati Srbe u Krajini naročito Podunavlje , Vukovar , Ilok, Beli Manastir i Osek. A u Dalmaciji na prostoru između Zadra i Šibenika pa prema granici s Bosnom . Kao i Albanci grupirati se i odrediti centar recimo Srbi iz Dalmacije ,Senja ,Šibenika , Splita itd . pomalo grupirati u Zadar .U BH federaciji uložiti sve napore i ojačati Drvar , Grahovo , Glamoč , Bosanski Petrovac i Kupres . Od ovih 5 opština formirati kanton sa sedištem u Drvaru, veliki trud uložiti da bude Srpska većina .Isto tako ojačati Brčko sa više mladih višečlanih porodica i ne dozvoliti presecanje Srpske na dva dela . Hercegovina izumire a gradimo veliki Bogomolje to je lepo ali treba nam narod , znači još jedan bitan kraj koji treba ojačati . U Srbiji treba ojačati Suboticu , Sentu , Kanjižu itd . i Rašku oblast u užoj Srbiji. i Rašku oblast u užoj Srbiji .Izbjeglice treba naseljavati planski tamo gdje nam nedostaje stanovništva a ne u mjestima u kojima su Srbi i tako preko 85 % . Ugledajmo se na Hrvate kako su planskim naseljavanjem Hrvata iz srednje Bosne i siromašnih porodica s više dece iz Zagorja i Slavonije promenili etnički sastav stanovništva Republike Srpske Krajine u svoju korist.Ekonomski migranti umesto migriranja u Ameriku ili Australiju koncentrisati se na Sloveniju, Austriju i Švajcarsku .Znači iz ovih udaljenih država pomalo se vraćati što bliže Srbiji.Beč proglasimo najpoželjnijim gradom za Srbe van Srbije.Znači ako si rodoljub, Srbin, Srpkinja prihvatite se ljubavi i visolim natalitetom barem četvoro dece po porodici pobjedimo neprijatelje Srbije i Srpskog naroda .

 8. Druže Vučeliću, spomenuo sam jedanput, ZAŠTO smatrate sebe inferiornim u odnosu na gosp. Koštunicu, dajući mu prednost u poštovanju, znanju, zaslugama (?)… Da li smem da pomenem da ste bili jedan od “retkih” u zadnjim časovima SLOBODE g. Miloševića, da ste, kao i danas, bliski njegovim shvatanjima slobode, demokratije, dostojanstva jednog naroda… i da kao takav nemate potrebe da kupujete nešto što je jeftinije od onoga što već IMATE! Nemojte sumnjati u moju iskrenost, jer Vam se obraćam ne da bi objavili, nego više LIČNO, i da bi makar iskoristio malo prava kao čitalac “Pečata” od, skoro, prvog broja!

 9. ЖУТИЦА ЈЕ ЗАРАЗНА БОЛЕСТ, У ШКОЛИ СУ НАС СЕДАМДЕСЕТИХ УЧИЛИ ,,БОЛЕСТ ПРЉАВИХ РУКУ”! Предмет : Домаћинство. Чудо шта су тада знали наставници Домаћинства! Дакле, медицинска наука је све већ проучила недвосмислено и документовала, па је лако сада бити социолог, историчар, политичар …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *