ЂУКАНОВИЋ ДА ИЗНЕСЕ ПОДАТКЕ

Душко Јовановић

ПОДГОРИЦА, 19. март 2013. (ФоНет) – Породица убијеног главног уредника Дана Душка Јовановића позвала је премијера Мила Ђукановића да, после десет година, изнесе чињенице о његовој смрти и да каже ко је наводни налогодавац тог убиства. Данијела Павићевић, сестра Јовановића, реаговала је на изјаву Ђукановића, који је казао да послодавац тог убиства има гадну навику “да кад одлучи да му неко може бити кориснији мртав, тада то и учини, и да о томе морају да воде рачуна они који се одлуче на такво слуганство”. Сви који су познавали Душка и пратили његову бескомпромисну борбу за истину, знају колико је то неспојиво са његовим именом, делом и ликом, наводи се у писму Павићевић, преносе Вијести.

Она је рекла да слуганство и служење послодавцу није постојало у животу Јовановића осим, како је додала, у његовим бритким оптужбама упућеним онима са мањком професионалне храбрости.

Павићевић је навела да је Влада Црне Горе једини послодавац којег је Јовановић икада имао, “од тренутка када је постављен на место директора Дирекције јавних прихода и Финансијске полиције Црне Горе, до момента када је отказао “послушност” због познатих незаконитих радњи које су биле саткане од криминала и шверца дувана у организацији заштићених породица повезаних кумовским, пријатељским и политичким везама, наводи се у њеном писму.

Павићевић је позвала Ђукановића да, уколико постоји и један аргумент за тврдње које износи или трунка истине, након десет година изнесе чињенице око убиства њеног брата.

И да упре прст у тог наводног послодавца и тако уклони са себе оптужујући поглед оне Црне Горе којој не припадају особе огрезле у криминалу и невино проливеној крви, рекла је она.

Уколико, навела је Павићевић, Ђукановић то не уради, то ће остати још једном само неуспели покушај умањења величине Јовановићевог имена, које је постало и остало симбол храбрости и херојске борбе против организованог криминала и свега онога што је имало такве елементе.

Ако сада останемо без одговора, знам да ћемо га добити онда када у тужилачкој организацији и правосуђу буду радили професионалци, који ће истрагу повести у правом смеру, закључила је Павићевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *