Чедомир Антић: Север нема снаге да буде Српска

Политика српске владе према Косову више је маркетиншка, него државничка. Мали број политичких партија налази рачуна у отвореном аутошовинизму: да јавно подржава независно Косово и сатанизује Републику Српску. Малобројни су и легалистички зилоти који верују да је свака жртва вредна формалног останка 1,4 милиона Албанаца у саставу Србије.

Већина је спремна на игру коју је започео Милошевић. Он је поразним ратом са Северноатлантским савезом убедио грађане да је боље неодрживо стање на Косову заменити његовим стварним одвајањем од Србије. Остао је још и папир – празан, двосмислен и циничан – али прихваћен као Резолуција ОУН 1244. После смо инсистирали на овој резолуцији, а поља народних пораза су умножавана.

Онда су САД и ЕУ створиле независно албанско Косово. У Србији је победила странка која је уместо о Косову говорила о ЕУ, већим платама и ономе што се сипа у тракторе. Међутим, САД и Немачка су убрзо схватиле да могу да прођу и јефтиније, па су ову коалицију са некаквом опозицијом на десници замениле другом, која такву опозицију нема.

Тако је игранка само убрзана. Нисмо прихватали страно посредовање, па смо онда отрпели стране посматраче… У рату смо предају Косова прогласили за победу… Косово смо сачували у преамбули устава… Одбили смо Ахтисаријев план, а прихватили Еулекс… Не прихватамо независност, а преговарамо о техничким питањима са од нас независним Косовом… Сада влада ујутро нуди место Приштини у УН, а поподне се заклиње на одбрану суверенитета.

Данас говоримо о статусу Срба, уместо о статусу Косова. Срби на северу немају економских снага да без сталних веза са Србијом остваре статус Републике Српске. Аутономија какву су Албанци привремено спремни да дозволе, биће укинута као некада аутономни котари у Хрватској. САД и Немачка упорно одбијају поделу зато што ће у одбрани својих мртвих креација у БиХ и Македонији у будућности даље покушавати да комадају Србију. Етничке и демократске границе на Косову би им сметале у том процесу.

http://www.napredniklub.org

3 коментара

  1. па, јел’ треба `увести` Крајишнике ??? И зар брига ‘земаљских’ вођа не треба да је, оно,- материјално и територијално уместо “идеје” ?! Ко то показује жарку жељу, да за ‘европским столом’ изгуби, оно што се није постигло – натовском агресијом ??? Зар се не уочава ‘идолатрија’ режима, спремног СВЕ да жртвује њиховом ‘ЕУ’ “богу” ??? … Толико, о “идејама” ….

  2. Ovaj vaš komentar je Antiću najobičniji “istorijski” pamflet, i u to malo rečenica prepun neistina. I vaša ostrašćenost, protkana velikom mržnjom prema Miloševiću je izgleda jedini poriv za ovakvo razmišljanje. Imam utisak da ste simpatije uredništva pobrali i što ste prilično oštri prema novoj vlasti ali morate kao prvo znati da su ONI NASLEDILI OTETI Kosmet od demokratskog KONGLOMERATA koji je i radio na otimanju Pokrajine i uništavanju Srbije punih dvanaest godina! Laž je da su pominjali rezoluciju SB 1244. To je i najveći propust. A nisu ni smeli! Inače, rezolucija niti je dvosmislena, niti cinična, već jasno i precizno definisana pod jurisdikcijom UN! Više me asocira vaš tekst na takvu kvalifikaciju! To što su belosvetske kabadahije zloupotrebile Medjunarodno pravo na to Milošević nije mogao da utiče! Lakonski kažete SAD i EU su stvorile nezavisno Kosovo, kao da su imale PRAVO na to. I radi vaše informacije, nije Kosovo nego KOSMET! Da se potsetimo Milošević je “iza sebe” ostavio RS /Dejton/ i SR Jugoslaviju sa POMENUTOM pokrajinom. Šta je OSTALO od toga? Da li ste se osvrnuli KRITIČKI na greške Medjunarodne zajednice i Apokalipse posle petog oktobra? Vama su i dalje krive devedesete a takvi ljudi, što bi rekli, pripadaju prošlosti.

  3. Mjereci intezitet osjecaja LJUBAVI i MRZNJE,potvrdjuje se da MRZNJA dovodi do potpunog gubitka osjecaja za realnost. Autorova MRZNJA prema SLOBODANU MILOSEVICU zaslijepila ga je do te mjere, da nije bio stanju da preprica protekle dogadjaje a od jednog POLITICKOG ANALITICARA ocekujemo da nam PREDVIDI buducnost.Dakle, po autoru teksta MILOSEVIC je trebao da potpise ono sto mu je ponudjeno u RAMBUEu??????????????? Ili treba da mrzimo SLOBU sto u ratu sa NATO nije krenuo u kontranapad i sto SRBIJA nije bombardovala WASINGTON ,BRISEL, BERLIN, PARIZ, LONDON, MADRID……
    ???????????????????????????????? NATO savez je preokrenuo sudbinu rata u svoju korist, samo u momentu, kada je sa hrpom novca uspio
    da instalira VELEIZDAJICE da vode SRBIJU, koji su jos uvjek odradjuju dobivenu zadacu……………..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *