ЦДУ: Одустајање од неких услова Србији за место Косова у УН

БЕОГРАД – Спољнополитички саветник посланичке групе владајуће ЦДУ-ЦСУ у немачком Бундестагу, Ханс Јоахим Фаленски изјавио је да је најважније да дође до нормализације односа Београда и Приштине што би касније значило и место Косова у Уједињеним нацијама, у ком случају би Бундестаг био спреман да одустане од неких услова постављених Србији за добијање датума за почетак преговора са ЕУ.

“Најважније је да дође до нормализације односа Београда и Приштине, која би отворила пут за међусобно уважавање, што би касније укључило и српски пристанак на столицу Косова у УН. Уколико би дошло до оваквог развоја ситуације, ми бисмо у Бундестагу били спремни да толеришемо неиспуњавање неких постављених додатних услова”, рекао је Фаленски у разговору за данашњу “Политику”.

На питање у којој мери се поклапа садашње заоштравање ставова Демохришћанске и Хришћанско-социјалне уније (ЦДУ-ЦСУ) око услова постављених Србији са ставовима владе у Берлину и министарства спољних послова, он је рекао да је одлучујућа реч посланика.
“Последњу реч у вези са немачким пристанком или одбијањем доделе датума Србији неће дати кабинет (владе), ни министарство спољних послова, већ ми, посланици”, рекао је Фаленски.

На питање “Политике” о ставу немачке владе о условима демохришћанских посланика, министарство спољних послова је у званичном допису редакцији саопштило да влада не коментарише изјаве из парламентарног окружења.
“Савезна влада (Немачке) обавестила је владу Србије да је законом обавезана да у погледу евентуалне сагласности о почетку преговора делује у сагласности са одлукама Бундестага, па да је стога мишљење немачког Бундестага од великог знача”, наведено је у одговору немачког министарства.


Један коментар

  1. Став је јасан “ПРИЗНАВАЊЕ КОСОВА” и тај став столица у ЕУ коју је спиново Дачић је потекао од Немачке.Незнам дали Дачић ради у интересу Србије или Немачке и терористичког Косова.Дали уопште чита новине или бар коментаре народа који је киван на многе његове изјаве.И док он нуди аутопут ка терористима крвник Тачи тражи оштету од СРБИЈЕ.На Косову Немци имају највише окупационих трупа,војника и изгледа да ништа нису научили.Прво СРБИ никад нису напали Немачку али зато је Немачка када год је могла правила крвопролиће на Балкану.Косово је СРПСКО и ниједан политичар несме потписати независност терористичког Косова.А ви господо висте окупациона власт која хоће оно што је отела терором сада озваничи.Захваљујући вама Хрвати су протерали 2500000 српске популације и свели на 5% и сад када улазе у вашу демократску ЕУ скандирају на утакмици убиј СРБИНА.И са Косова сте протерали српско становништво исти сценарио иста кухиња али неће се то баш тако завршити.Ви решавајте ваше проблеме а Косово је наше у то будите убеђени.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *