ВУЛИН: НЕМА ПАРЦИЈАЛНИХ ДОГОВОРА

Фото: ФоНет

БЕОГРАД, 25. фебруар 2013. (ФоНет) – Шеф Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Александар Вулин демантовао је данас тврдње приштинског координатора дијалога са Београдом Бљерима Шаље да су премијери Ивица Дачић и Хашим Тачи у Бриселу постигли сагласност за расформирање безбедносних структура Србије на северу Косова, јер их тамо и нема. “За Приштину је све што постоји на Косову безбедносна структура. Ми немамо безбедносне структуре”, рекао је Вулин новинарима уочи пријема амбасадора неевропских земаља које нису признале независност Косова. Како је објаснио, да Србија има безбедносне структуре на Косову, “можда би их контролисала” и не би се дешавало да на Косову има толико насиља и да оно увек пролази некажњено. Изјава попут Шаљине, према оцени Вулина, намењене су за косовску “политичку публику” и не помажу преговарачком процесу, “већ изазивају збуњеност, нелагодност и служе да процес застане и не дође до договора”. Вулин је указао да се у Бриселу неће и не може ни о једној ствари разговарати парцијално, већ треба постићи целовита решења, “или ће се постићи неко решење или решења неће бити”.

“Да смо се о свему договорили, не бисмо (више) ишли да се договарамо… нешто бисмо потписали, некакав папир би се појавио пред неким. Није то ствар која се крије”, рекао је он. Вулин је зато затражио од јавности у Србији да “много мање води рачуна о томе шта албански политичари раде да би задовољили своју јавност”.

2 коментара

  1. “NEMA PARCIJALNIH DOGOVORA” – NIKOLIC – VUCIC -DACIC i “PACIC” dati ce sve sta bude trazio BRISEL I AMERIKA u korist KOSMETSKIH ALBANACA na stetu drzava SRBIJE i SRPSKOG NARODA!!!!!!!!! Sve do ukidanja drzave SRBIJE……………………UKOLIKO SE SRPSKI NAROD NA VRIJEME NE “PROBUDI”I UKOLIKO NE BUDE “REAGIRAO”!!!!

  2. Vlast je vec u startu najavila svoje izdajnicke namere kada je po nalogu zapada snizila nivo Ministarstva za Kosovo na nivo kancelarije.Vlast je namere pokazala i izborom coveka za to mesto.
    Evo vidimo da Dacic kao i Tadic izbegava da podnose izvestaja skupstini…..Ali malo, malo stolicu Kosova u UN nam namece.Tek onako. Kako se onda necemu nadati ? Nikako ! Tesko ljudima na Kosovu, a Boga mi i u Srbiji. Sa ovakvim bleferima i beskrupuloznim lazovima, nemamo se cemu nadati.Nazalost!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *