Вучић: Тадићу, где је Радуловић?

БЕОГРАД – Вицепремијер Александар Вучић затражио је данас од бившег председника Србије Бориса Тадића да одговори јавности на питање где је сада Родољуб Радуловић, познат као Миша Банана.

Вучић је на ванредној прес конференцији у Влади Србије, реагујући на наводе Тадића да је знао о контактима премијера Ивице Дачића са Радуловићем, рекао да садашња власт има податке ко се са ким састајао, али нема податке како је Радуловић побегао:
“Данас је нама Радуловић недоступан, па постављам питање Тадићу – да ли је и за то крив Александар Вучић или Влада Србије”, рекао је Вучић.

“Сада ја њега питам, пошто је све знао о контактима, зашто Борис Тадић поставља питање шта ћемо сада да чинимо”, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да су институције државе по први пут јаче од сваког појединца и да зато грађани Србије не морају да брину о резултатима борбе против корупције и политичке кризе у којој се земља налази.
“Више никада нико неће мислити да ствари могу да се заташкају или да политичари могу да утичу на судове, тужилаштва. . . То је важно за будућност Србије”, рекао је Вучић на конференцији за новинаре и истакао да је и данашња акција тужилаштва показатељ да институције у Србији озбиљно раде.

Он је запитао бившег председника Србије Бориса Тадића зашто су он и ДС 2008. године преговарали са лидером СПС-а Ивицом Дачићем да буде министар полиције и потпредседник владе.
“Једно кључно питање за Тадића је где је данас Миша Банана, пошто државни органи не знају где је он и ми немамо податке како је побегао. Поштено је рећи да је било појединаца као што је Мидораг Ракић који су стављали главу у пањ”, каже Вучић и додаје да пита бившег шефа државе где су тада биле инситуције.

Вицепремијер је нагласио да ће наредних дана доказати како борба протв корупције није селективна.
“Да ли су Блиц и Информер листови на које ова влада има утицај, а сви знају да на једну од те две новине утицај има управо Демократска странка”, навео је Вучић и додао да се не меша у уређивачку политку медија и да свима жели срећан рад.

“Тадић је рекао да би желео да задржи контролни пакет над службама безбедности. Нама нису потребни никакви контролни пакети. И институције система ће покретати и предузимати мере без обзира о ком се појединцу ради”, казао је он.

Вучић је рекао ће нарко-бос Дарко Шарић у Србији имати фер и поштено суђење, али да “договора, прављења дилова и избегавања суочавања са правдом неће бити”.

На питање новинара да ли зна о чему су разговарали члан Шарићевог клана Родољуб Радуловић и премијер Србије Ивица Дачић, Вучић је одговорио да је тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић данас послао захтев полицији за прикупљање информација, као и да он лично има одређена сазнања, али да су она недовољна и да не може да их износи у јавност.

Вучић је новинарима рекао да су га често питали зашто излази у јавност са информацијама о Шарићу и да је одговорио да Шарићу мора бити јасно да ће имати поштено суђење, али да дилова нема. Он је прецизирао да се у једном тренутку знало где је Шарић и да су му на различите начине стизале дојаве како то државни органи сазнају.

Вицепремијер Србије је поновио да су у тужилаштву после формирања владе затекли само три предмета, а да их је данас 30-40 у оперативној обради.

Вучић је изјавио да се не зна ко ће бити нови директор полиције.
“Зашто је то тако – немам одговор”, рекао је Вучић.

Извор: Танјуг

Један коментар

  1. РАДОСЛАВ

    Гос, Вучићу нека систем ради започети посао и доведе стање у Србији боље него што сте затекли у време фомирања ове владе. То
    боље време ће бити када се појаве огласи за запошљавање нових
    РАДНИКА-СЕЉАКА-И СТРУЧЊАКА СВИХ ПРОФИЛА ЖЕЛИМ ПУН УСПЕХ НА ТЕШКОМ
    ПУТУ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *