ВЛАСТ СЛЕДИ ТРУЛУ ШАРГАРЕПУ

БЕОГРАД, 25. фебруар 2013. (ФоНет) – Потпредседник Демократске странке Србије (ДСС) Слободан Самарџић оптужио је данас власт да је дефинитивно пристала на предају Косова у замену за добијање датума почетка преговора о чланству у Европској унији.

“Тај датум је почетак пута у беспуће Србије као државе, која ће наредних година и деценија тумарати тим беспућима, не знајући који је циљ и смисао свега тога”, истакао је Самарџић на конференцији за новинаре. Према његовим речима, потези које власт повлачи немају никакве везе са европским путем, него је у питању “само трула шаргарепа којом се маше изнад наше главе, а они слепо следе шаргарепу”.

Да власт одустаје од Косова због добијања датума, констатовао је Самарџић, свима је јасно, и зато постоји и одређена медијска блокада, јер “последња инстанца одбране ове Владе да ућутка медије, како би се, иза леђа јавности, до 16. априла обавила ствар”.

Он је рекао да има доста разлога да се сумња у тачност изјава које су представници власти давали после последње рунде преговора у Бриселу, јер је намера да се сакрије о чему се ради – да Влада излази у сусрет свим захтевима Приштине и ЕУ. Све то ради се у намери да се у кратком року испуне сви услови додатно наметнути Србији да би добили датум почетка преговора, напоменуо је Самарџић. Како је нагласио, кад се “мало ближе” погледа предлог у заједници српских општина, види се да је на делу једна врста примене Ахтисаријевог плана. Самарџић је указао да ће се на преговорима 4. марта видети да ли ће заједница српских општина уопште бити тема и да ли ће у решењу бити ишта од онога што пише у платформи коју је усвојила Скупштина Србије.

6 коментара

 1. Nije to šaragarepa već rasturanje države i predaja KIM…
  Dosta priča, potrebne su konkretne akcije da se to zaustavi !?
  Dijaspora

 2. Ja kao obican gradjanin, golim okom vidim da Dacic i Vucic uz blagoslov Nikolica najponiznije udovoljavaju zahtevima zapadnih nalogodavaca u naradbi da pod hitno napuste i predaju Kosovo. Usput koriste prozirna i uvredljiva objasnjenja kako je to DS vec dogovorio i kako je Srbija ozbiljna drzava i da ce ispuniti sve dogovoreno, navodno kao gest ozbiljnosti…Naravno nije rec o ozbiljnosti vec o podanistvu najnize vrste.Srpski narod nema gde. Ili ce ovo precutati, ili ce se suprostaviti.Ostaje da vreme pokaze.
  Srbija ce ili opstati ili nestati.Na narodu je da reaguje.Pre svega na omladini.Trenutak je istorijski.Ili cemo podici glavu i glas, ili cemo potom govoriti kako su nas Dacic,Vucic i slicni izdali i prodali.

 3. vidi li Vucic, kakve mogu biti posledice “liberalizacije” – poput trzista el. energije, koja je dovela do pada bugarske vlade ?! Ako sam ne vidi – kakvi su mu savetnici ???

 4. Danas kazu da ce pozuriti da nam daju datum 28 juna,2 dana pre prijema Hrvatske u EU…da ne bi oni posle pravili problem?

  Prvo lazu,jer,SVE LAZU.
  Drugo,namerno treba pustiti Hrvatsku,pa da vidimo da li ce nam dozvoliti,bar taj datum.A NECE,NI SADA,NI KASNIJE.
  Srbija je kao kokos sa otsecenom glavom,koja se tetura u samrtnom ropcu…na zalost.Sta je nasa politika?

  Ako mi ukinemo Srbiju na Kosovu,nema Srbije puno ni u Beogradu.
  Jer Vojvodina se otela.Vojvodina je “zitnica” Hrvatske,Vojvodina je “basta” Hrvatske,Vojvodina je “stala i obor” Hrvatske,njihov san, njihova zelja i nada…kakve Evrope.I kakve Srbije?
  Hrvatska ce preprodavati proizvode iz Vojvodine Evropi i svetu…to su habzburski trgovci radili vekovima,hrvatski, madjarski i austrijski…zasto bi sada bilo drugacije?

  Zbog partijskih razmirica radikala i demokrata,pre 100 godina smo izgubili Makedoniju,jer smo Makedonce ucili,ne da vole Srbe i Srbiju,vec da vole “radikale” i “demokrate”.
  Sada ce mo Kosovo izgubiti,po NATO verziji,kojoj se niko u Srbiji ne suprotstavlja… jer treba “sahraniti politiku Milosevica”…
  A mi ne znamo i necemo da objasnimo da KOSOVO NIJE NASTALO NA MILOSEVICU,VEC DA JE MILOSEVIC NASTAO NA KOSOVU!
  Treba sahraniti Srbiju,po njima,ali mi to ne zelimo da vidimo.

  Sutra ce mo izgubiti Vojvodinu,ne samo zbog spoljne agresije na Vojvodinu…jer vojvodjane ne ucimo da vole Beograd vec “demokrate”,”socijaliste”,”rtanjske faraone”…iz Beograda dolazimo u Novi Sad,kao neki namesnici…zarigali i nadmeni.

  A ne vidimo da Srbija nestaje.Prividja nam se Rtanjska piramida…a uskoro ce se pojaviti i Rtanjski “faraoni”,kao Petrovic i ostali “ultra lokalisti”…to ce biti Srbija.
  “SLJIVA REPUBLIKA”?!

  A Austougarski duh se siri…preko noci ce primiti BiH u EU,cim Vojvodinu “tapiraju”…jer ce im se kao uciniti predugacka granica sa Hrvatskom…narusena je bezbednost Unije…samo jedan narko incident da se desi izmedju Bosne i EU Hrvatske,eto odluke,nocu,samo ce mo se probuditi na granici EU,ali sa svih strana…okupirani i izolovani…ali sa “FARAONIMA”,nasim,koji ce nam i tada objasnjavati kako Evropa nema alternative…ISPOD SLJIVE.
  Mi Evropi ne trebamo,njima trebaju nasi resursi,Srbi im ne trebaju…ni siptari im ne trebaju…trebaju im resursi Kosova…isto kao u Poljskoj,Bugarskoj,Rumuniji,sutra Ukrajini…Do Moskve…
  Hrvatskoj trebaju srpski resursi,to su uvek radili,zato su i bili u Jugoslaviji,ne zbog Srba,vec zbog resursa…

  Da li Srbiji i Srbima trebaju srpska drzava i srpski resursi?

  Onaj Arapin kaze da za 50 godina nece imati vode,zato dolazi ovamo,a da li mi razmisljamo sta ce mo jesti za 50 godina???

  Sacuvajmo Srbiju radi resursa,i pokolenja…ako ne znamo da je sacuvamo radi nasih predaka.

  KADA POLUDE KRAVE U SRBIJI,POLUDECE I VOLOVI U HRVATSKOJ.
  To je najbolji znak politike koja se vodi,u kojoj je Srbija autsajder.Uz pomoc srpskih partijica i srpskih faraona.

  Kao sada sa mlekom-panika u Hrvatskoj,ODMAH panika u Vojvodini?!
  Ne znamo ni da navodnjavamo,ne znamo da stoku cuvamo,sve smo ovce pogubili…
  Rtanjski faraon ce nam sutra objasniti,CIM NAPRAVI PARTIJICU…da faraoni iz Zitoradje ili bilo sa koje druge strane,ne valjaju…i sve tako u krug,do poslednjeg Srbina.SRBIJA JE UGROZENA!

 5. РАДОСЛАВ

  И министри и саветници завршавају посао који је започео ДОС и
  сви до ових сада,одговорност пада на све предходне владе јер су
  слашале служиле интересима они који су их довели на власт Србије.
  Питања свих питања докле овако може да траје.Немачка све више се
  бави Балканом и успели су Србију довести на просјачки штап где
  сад држе војну силу на КОСМЕТУ,Бугари,Хрвати у Нато Империји а
  Срби немају снаге да устану и повичу НАТО ИМПЕРИЈО НАПОЉЕ ИЗ
  СРПСКИХ ЗЕМАЉА,Ми идемо са Русима па што њима се деси нека се то
  деси и Србима ЈЕР НЕМАЧКА НИЈЕ ОДОСТАЛА ОД ПУТА НА ИСТОК ПРЕКО
  СРБИЈЕ.

 6. Treba proveriti dali su u fabrici guma vec narucili 30000 unutrasnjih kamionskih guma kako bi to u odre]enom trenutku a ocigledno vrlo brzo podelili gradjanima severnog Kosova za brzi prevoz rekom IBAR do Kraljeva grada gde bi im obezbedili adekvatan prihvat i urucili IZBEGLICKE legitimacije!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *