СПО: Иза афере с млеком стоји лоби под заштитом ДС

НОВИ САД, 24.фебруар (Танјуг) – Покрајински одбор Српског покрета обнове за Војводину затражио је данас да се утврде и казне кривци за аферу у вези са млеком која је нанела штету пољопривредницима у Србији тврдећи да иза ње стоји интересни лоби који је под заштитом врха Демократске странке.

“Српски сељаци су на разне начине деценијама уназад ојађени и понижавани, а последњи ударац на произвођаче млека, иза којег несумњиво стоји интересни лоби, доводи у питање опстанак домаће производње млека и сточарства уопште”, наведено је у саопштењу.

СПО сматра да је аферу са млеком изазвао лоби који се годинама уназад налази под заштитом врха ДС – а.

Том кругу новокомпонованих бизнисмена, како оцењују у СПО, директно је у интересу пропаст домаће производње и јачање увозничког лобија.
“Афера са млеком је подгрејана и због тога да би се скренула пажња са много већег случаја – увоза месног брашна које је изразито опасно по људско здравље, јер изазива болест лудих крава”, сматра војвођански СПО који тврди и да је брашно увезао Ветеринарски институт Суботица, чији је сувласник Милија Бабовић, а који послује у саставу Викторија групе.

У саопштењу се наводи да је то брашно коришћено за производњу сточне хране, што је у Србији забрањено још пре три године, а у земљама ЕУ још од 2001.

Део месног брашна је коришћено за исхрану свиња у ПИК “Бечеј”, а део за производњу хране за кућне љубимце, тврди се у саопштењу.

СПО тражи и утврђивање одговорности Републичке ветеринарске инспекције која је, како кажу, одобрила увоз месног брашна.

Такође, СПО захтева од надлежних државних органа да стану у заштиту српског сељака и домаћих произвођача и да се обрачунају са онима којима, како се наводи, интерес Србије и здравља статовништва не значи апсоулутно ништа.

Уз констатацију да се иза афере са млеком крије нешто много веће и опасније по здравље људи, СПО верује да је ово, како кажу, “последњи покушај тајкуна под заштитом врха Демократске странке да се извуку из бројних криминалних радњи са којима су повезани”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *