ЕУ тражи од Владе Србије да смањи евроскептицизам у Србији

Брисел, 29. 01. 2013. године (Бе92) – На јучерашњем састанку највиших представника Европске уније изражено је задовољство понашањем српских власти и опозиције у односу на питање Косова и ЕУ, али је истовремено изражено негодовање због статистичких података који показују да све мање грађана Србије жели у Европску заједницу и НАТО.
„Сматрамо ово нелогичним и непријатним. Ми Србији помажемо да се стабилизује, реши своје политичке и економске проблеме, политичари нас у томе слушају и чине све да се стање побољша, а грађани на то реагују негативно. Претпостављам да се ради о некој врсти српског ината“, изјавила је Моник Бужи, стручњак за Западни Балкан и чланица Комисије за придруживање и снажење свести егзотичних народа при Европском парламенту. Она је истакла да негативан став према Европи који у Србији вртоглаво и необјашњиво расте вероватно долази и као последица недовољног ангажмана српских медија у убеђивању грађана Србије да ће се одрицањем од Косова и припајањем европској породици Србија наћи у благостању.
Због тога је на састанку договорено да се Влади Србије упути нота у којој се препоручује да се смањи утицај новинарских удружења у јавном животу (поготово УНС), а да се приступи систематском и енергичном хваљењу европског пута кроз разне видове документарних и играних филмова у којима се Европа приказује у најлепшем светлу. Такође, препоручено је да се програми информативног програма Би-Би-Сија, Си-Ен-Ена и „Слободне Европе“ директно преводе на српски и ставе на ударна места провајдера кабловских мрежа. Бужи је на крају ноте упућене премијеру Дачићу пожелела срећу у даљим преговорима у Бриселу и истакла да је уверена да ће увођењем ових мера Срби још више волети своје доказане европске пријатеље.

У Египту и власт и опозиција траже НАТО интервенцију

Каиро, Александрија, Порт Саид, Асуан, Хургада, 28. 01. 2013. године (Бе92) – После великих немира и огромних људских жртава који погађају Египат у последње две недеље, и увођења ванредног стања, успостављен је само један договор око којег се слажу и египатски председник Мухамед Мурси и сви представници опозиције, и оне лажне и оне праве, а то је да ову медитеранску земљу бомбардује НАТО. У заједничком саопштењу које су у одвојеним градовима путем тајних канала потписали сви актери у египатском сукобу наводи се да без обзира на размирице између сукобљених страна и општи хаос који је настао, да се сви слажу да нам искуство говори да једино НАТО бомбардовање, и то што жешће, може помоћи народима Египта.
„Новија историја нам то потврђује“, наводи се у молби „да после сваке НАТО интервенције убрзо наступа примирје без обзира на људске и материјалне жртве које такве интервенције доносе“. Даље се у тексту наводе примери Либије, Ирака, Афганистана, па чак и Србије и Црне Горе, који су сви срећно окончани по све сукобљене стране и тим земљама донеле мир и слободу.
Ипак, Мухамед Мурси је замолио, са чим су се и опозициони лидери сложили, да се не заврши његовим свргавањем као што је то у неким случајевима умело да се догоди, него да он настави да влада до следећих парламентарних избора на којима ће уз присуство и надгледање представника НАТО-а сви поштено одмерити снаге.

3 коментара

  1. …..Ми Србији “помажемо” да се стабилизује, реши своје политичке и економске проблеме, политичари нас у томе слушају и чине све да се стање побољша, а грађани на то реагују негативно…..

    ХВАЛА ВАМ НА “ПОМОЋИ” – ЦЕНА ЈЕ ПРЕВИСОКА !!!

  2. hvala vam gospodo evropljani na ukazanom poverenju i pomoći,ja moju decu učim da nam unazad trideset godina ništa dobro niste doneli i sve što ste doneli skupo nas košta.”Čuvaj se Danajaca i kad darove nose”

  3. Evropo kako ti se nije “smučilo” od zahteva Srbiji. Toliko je prešlo u monotoniju – do bljutavosti! Skepticizam samo Ti možeš smanjiti ali sad je i za tebe KASNO!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *