U bojama Rusije i Srbije

Piše Nataša Jovanović

U razvoj maloprodajne mreže NIS-a u 2012. godini ukupno je investirano preko 13 milijardi dinara

Temelj budućeg uspeha postavljen je u godini koja je na izmaku – brend je dobio savremeno vizuelno rešenje – trobojku, koja spaja boje ruske i srpske zastave, čime je započeta velika kampanja modernizacije i rebrendiranja mreže. Ovako je glasila novogodišnja čestitka koju je Mreža BS „NIS Petrol“ uputila svojim kupcima.
Tokom 2012. godine, BS „NIS Petrol“ rekonstruisao je i rebrendirao preko 200 stanica, a efikasnost rada mreže povećana je zahvaljujući uvođenju najsavremenijih ekoloških tehnologija i tehnologija uštede energije.

ZALOG USPEŠNOG POSLOVANJA Godina iza bila je i godina početka regionalne ekspanzije brenda – 21. decembra je na teritoriji Bosne i Hercegovine počelo s radom šest benzinskih stanica „NIS Petrol“, što je prvi korak u procesu razvoja mreže na prigraničnim teritorijama zemalja susednih Srbiji. U razvoj maloprodajne mreže NIS-a, kako u Srbiji, tako i u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini i Rumuniji, u 2012. godini ukupno je iz sredstava NIS-a investirano preko 13 milijardi dinara.
Razvoj nacionalne mreže BS „NIS Petrol“ je prema rečima generalnog direktora NIS-a Kirila Kravčenka jedan od strateških zadataka za 2013. godinu. Uspeh tog brenda umnogome predstavlja zalog uspešnog poslovanja NIS-a u Srbiji i garanciju da će kompanija očuvati svoj udeo na domaćem maloprodajnom tržištu, što je posebno važno u uslovima ekonomske krize.
„Za nas je ne manje važan i razvoj maloprodaje van granica Srbije, uključujući i premijum segment. Upravo zato uvodimo nove standarde usluživanja kupaca, nove tehnologije u radu stanica, pažljivo pratimo kvalitet goriva na našim BS, primenjujemo fleksibilnu politiku cena. Siguran sam da ćemo u nastupajućoj 2013. godini uspeti da postanemo još otvoreniji i efikasniji u toj oblasti našeg poslovanja“, istakao je Kravčenko.

POD BRENDOM „GAZPROM“ Ujedno, kćerka-firma „Gazprom nafte“ – NIS (Naftna Industrija Srbije) otvorila je u Beogradu prvu benzinsku stanicu pod brendom GAZPROM. Posle toga, veliki projekat izlaska na tržište nove premijum maloprodajne mreže benzinskih stanica GAZPROM obeležilo je otvaranje u Rumuniji, a razvoj mreže pod novim brendom planiran je na teritoriji Bugarske i Bosne i Hercegovine. Do kraja 2013. godine, predviđeno je da mreža GAZPROM ima oko 100 benzinskih stanica. NIS će operativno upravljati mrežom benzinskih pumpi GAZPROM na teritoriji Balkanskog regiona. Mreža benzinskih stanica GAZPROM pripadaće premijum segmentu balkanskog tržišta goriva. Na ovim benzinskim pumpama prodavaće se gorivo standarda minimum evro-5, visokokvalitetna ulja i maziva i druga dopunska roba. Format stanica predviđa postojanje prodavnice, restorana i kafea. Pored toga, kupci će na benzinskim pumpama moći da koriste i druge usluge, između ostalog bežični pristup Internetu.
Tim povodom predsednik Izvršnog odbora OAD „Gazprom“ Aleksej Miler rekao je da će razvoj nove mreže benzinskih pumpi na balkanskom tržištu omogućiti da se u potpunosti iskoriste sve prednosti brenda GAZPROM, dobro poznatog u Evropi. „Postajemo bliži potrošačima, nudeći visokokvalitetno gorivo evropskog standarda, proizvedeno u našim rafinerijama. Siguran sam da će zbir tih faktora i prepoznatljivost brenda doprineti da benzinske stanice GAZPROM postanu jedan od lidera maloprodajnog tržišta na Balkanu“, istakao je Miler.

SA RUSKIM KROZ SVET

U okviru programa „Nauka i mladi talenti“ NIS je najavio veliki projekat saradnje sa univerzitetima u Beogradu i Novom Sadu. Dmitrij Fomenko, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za organizaciona pitanja u NIS-u, prilikom otvaranja 51. godišnje skupštine slavista istakao je da NIS želi da ima aktivnu ulogu u promovisanju i učenju ruskog jezika u školama i na univerzitetima u Srbiji.
„Ruski jezik je važan za NIS, jer mi trenutno imamo značajne mogućnosti rotacije naših specijalista iz NIS-a u Rusiju. Mi želimo da zaposleni u NIS-u rade ne samo u Srbiji, Rumuniji, Mađarskoj i Bugarskoj, već na svim lokacijama gde je prisutan ‚Gazprom njeft’. Želimo da kolege iz Rusije mogu sa svojim kolegama iz Srbije da se sporazumeju, komuniciraju i rešavaju svakodnevne poslovne zadatke na ruskom jeziku. Zbog toga smo mi ovde, da podržavamo razvoj ruskog jezika u Srbiji“, izjavio je Fomenko.
Program „Nauka i mladi talenti“ je usmeren na podršku naučnoistraživačkih aktivnosti, kao i na razvoj naučnog potencijala i talentovanih đaka i studenata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *