У бојама Русије и Србије

Пише Наташа Јовановић

У развој малопродајне мреже НИС-а у 2012. години укупно је инвестирано преко 13 милијарди динара

Темељ будућег успеха постављен је у години која је на измаку – бренд је добио савремено визуелно решење – тробојку, која спаја боје руске и српске заставе, чиме је започета велика кампања модернизације и ребрендирања мреже. Овако је гласила новогодишња честитка коју је Мрежа БС „НИС Петрол“ упутила својим купцима.
Током 2012. године, БС „НИС Петрол“ реконструисао је и ребрендирао преко 200 станица, а ефикасност рада мреже повећана је захваљујући увођењу најсавременијих еколошких технологија и технологија уштеде енергије.

ЗАЛОГ УСПЕШНОГ ПОСЛОВАЊА Година иза била је и година почетка регионалне експанзије бренда – 21. децембра је на територији Босне и Херцеговине почело с радом шест бензинских станица „НИС Петрол“, што је први корак у процесу развоја мреже на приграничним територијама земаља суседних Србији. У развој малопродајне мреже НИС-а, како у Србији, тако и у Бугарској, Босни и Херцеговини и Румунији, у 2012. години укупно је из средстава НИС-а инвестирано преко 13 милијарди динара.
Развој националне мреже БС „НИС Петрол“ је према речима генералног директора НИС-а Кирила Кравченка један од стратешких задатака за 2013. годину. Успех тог бренда умногоме представља залог успешног пословања НИС-а у Србији и гаранцију да ће компанија очувати свој удео на домаћем малопродајном тржишту, што је посебно важно у условима економске кризе.
„За нас је не мање важан и развој малопродаје ван граница Србије, укључујући и премијум сегмент. Управо зато уводимо нове стандарде услуживања купаца, нове технологије у раду станица, пажљиво пратимо квалитет горива на нашим БС, примењујемо флексибилну политику цена. Сигуран сам да ћемо у наступајућој 2013. години успети да постанемо још отворенији и ефикаснији у тој области нашег пословања“, истакао је Кравченко.

ПОД БРЕНДОМ „ГАЗПРОМ“ Уједно, кћерка-фирма „Газпром нафте“ – НИС (Нафтна Индустрија Србије) отворила је у Београду прву бензинску станицу под брендом ГАЗПРОМ. После тога, велики пројекат изласка на тржиште нове премијум малопродајне мреже бензинских станица ГАЗПРОМ обележило је отварање у Румунији, а развој мреже под новим брендом планиран је на територији Бугарске и Босне и Херцеговине. До краја 2013. године, предвиђено је да мрежа ГАЗПРОМ има oко 100 бензинских станица. НИС ће оперативно управљати мрежом бензинских пумпи ГАЗПРОМ на територији Балканског региона. Мрежа бензинских станица ГАЗПРОМ припадаће премијум сегменту балканског тржишта горива. На овим бензинским пумпама продаваће се гориво стандарда минимум евро-5, висококвалитетна уља и мазива и друга допунска роба. Формат станица предвиђа постојање продавнице, ресторана и кафеа. Поред тога, купци ће на бензинским пумпама моћи да користе и друге услуге, између осталог бежични приступ Интернету.
Тим поводом председник Извршног одбора ОАД „Газпром“ Алексеј Милер рекао је да ће развој нове мреже бензинских пумпи на балканском тржишту омогућити да се у потпуности искористе све предности бренда ГАЗПРОМ, добро познатог у Европи. „Постајемо ближи потрошачима, нудећи висококвалитетно гориво европског стандарда, произведено у нашим рафинеријама. Сигуран сам да ће збир тих фактора и препознатљивост бренда допринети да бензинске станице ГАЗПРОМ постану један од лидера малопродајног тржишта на Балкану“, истакао је Милер.

СА РУСКИМ КРОЗ СВЕТ

У оквиру програма „Наука и млади таленти“ НИС је најавио велики пројекат сарадње са универзитетима у Београду и Новом Саду. Дмитриј Фоменко, заменик генералног директора и директор Функције за организациона питања у НИС-у, приликом отварања 51. годишње скупштине слависта истакао је да НИС жели да има активну улогу у промовисању и учењу руског језика у школама и на универзитетима у Србији.
„Руски језик је важан за НИС, јер ми тренутно имамо значајне могућности ротације наших специјалиста из НИС-а у Русију. Ми желимо да запослени у НИС-у раде не само у Србији, Румунији, Мађарској и Бугарској, већ на свим локацијама где је присутан ‚Газпром њефт’. Желимо да колеге из Русије могу са својим колегама из Србије да се споразумеју, комуницирају и решавају свакодневне пословне задатке на руском језику. Због тога смо ми овде, да подржавамо развој руског језика у Србији“, изјавио је Фоменко.
Програм „Наука и млади таленти“ је усмерен на подршку научноистраживачких активности, као и на развој научног потенцијала и талентованих ђака и студената.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *