СНС ЗА ПРОМЕНУ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАСТИ

НОВИ САД, 08. јануар 2013. (ФоНет) – Потпредседник Српске напредне странке и шеф посланичког клуба напредњака у Скупштини АП Вопводине Игор Мировић сматра да ће у овој години доћи до промене покрајинске власти и да постојећа власт у Војводини „мора да се промени због одговорности за оно што је чинила у овом, али и у претходним мандатима” Не може се побећи од одговорности за оно што се дешавало у Развојној банци Војводине и у Фонду за капитална улагања, али ни од политичке одговорности због доношења неуставног Закона о надлежностима АПВ, Статута и због неутврђивања јасних оквира за финансирање Покрајине – истакао је Мировић за Дневник.

На питање очекује ли превремене изборе или најављује прекомпоновање покрајинске власти, он је одговорио да би „актуелна Покрајинска влада морала да поднесе оставку, након чега би се расписали ванредни избори ако нико други не успе да направи нову већину”.

ДС тренутно има готово половину посланика у Скупштини Војводине и стабилну математичку већину, али изборе треба да изазове спознаја о одговорности за лоше стање у Војводини и то би морало да се деси да имамо стабилне демократске оквире које они нису градили у претходним годинама, оценио је Мировић. Он је додао да зато нема позитивна очекивања у погледу најављених процеса сарадње два нивоа власти у припреми закона о финансирању АПВ.

Тешко се могу очекивати било какви креативни процеси с онима који су одговорни за деструкцију, било да је реч о надлежностима, финансирању или изради новог статута АПВ, кад из дана у дан имамо откривања деструкције која је овде постојала, рекао је Мировић.

Према његовим речима, та деструкција довела је до тога да је у Војводини данас највећа стопу незапослености, “мора се рећи ко је одговоран за то”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *