Русија ће подржавати Србију у истрази трговине органима

Поред других тема о којима се говорило 23. јануара на конференцији за штампу министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова о резултатима 2012. године, разматрано је и питање трговине људским органима на Косову. Нажалост, наишли смо на неконструктивни став ЕУ, која је узурпирала истрагу. Србија има планове да остави ова питања у СБ УН како би се оне укључиле у ову истрагу. У сваком случају, ми ћемо подржавати праведне захтеве Србије, изјавио је шеф руске дипломатије.

Ево шта је рекао као одговор на изјаву Сергеја Лаврова директор владине канцеларије Србије за Косово и Метохију Александар Вулин.

Србија високо цени улогу Русије у свему што се дешавало на просторима Србије још од 1999.године. Неспорно је да Русија, без обзира колико велика сила била, никада није дозволила да њени интереси замагле преспективу и посматрање свега онога што се дешава на просторима Балкана, па и просторима Србије.

Србија је тражила природну ствар- да се већ једном сазна ко је чинио непобитне ратне злочине. Можете ли замислити монструознији ратни злочин од трговине људским органима? Тешко је то и замислити, али је још теже замислити да постоје земље у свету, међународне организације које упорно ћуте и које упорно допуштају да протоком времена нестане доказа, нестане сведока, нестане самог сећања на тај језиви злочин који се десио над Србима у 21.веку у сред срца Европе. Русија је наравно, наш пријатељ и оваква је реакција очекивана. Надамо се да ће ауторитет Русије, који је огроман, немерљив- бити довољан да се ова ствар већ једном стави на дневни ред.

Нажалост, ЕУ није показала довољно добре воље, или није показала довољно способности- нека сами изаберу бољу формулацију, да коначно одреди шта се дешавало у Жутој кући. Нема одговора на питања где су нестајала плућа и срца отетих и несталих Срба, где је нестала људскост која је сигурно највећа жртва Жуте куће.

Глас Русије

Један коментар

  1. Руси хоће јер Русија МОЖЕ и СМЕ … али…
    Након “пензионисања” МЕСАРЕВИЋКЕ, спикера ЗОРИЋА или како већ, ПРОСИМ извињенце зарад НЕРЕГУЛИРАНЕ ДОМОВИНЕ може бит и ДОМОВНИЦЕ, те море бит је у “сукобу ИНТЕРЕСА и евидентног ИНТЕРЕСОВАЊА” за РЕШАВАЊЕ ИСТИНЕ, а првенствено СПАСИТИ г-дин Вукчевића БРЕМЕНА година и ОБИМА посла у који се ОН СЛАБО и НЕУМЕШНО “МЕША И УПУШТА”… не улазимо у разлоге !Само нака иду!
    Кад Тај ПРВИ КОРАК направимо и Суд за ратна зверства над Србима и Свим држављанима Републике Србије од стране ШИПНИЈЕ итд. оформимо са СПОСОБНИМ, УЧЕНИМ, ПРАВИЧНИМ, ЗАКОНСКИ ОВЛАШЋЕНИМ И АПСОЛУТНО ЛЕГИТИМИЗОВАНИМ правницима, вештацима, патолозима, експертима… ЦЕЛОКУПНА СВЕТСКА ЈАВНОСТ ће ПРУЖИТИ АПСОЛУТНУ ПОМОЋ И ПОДРШКУ, не само Русија !!!
    Уз ОВАКВЕ шарлатане и “експерте” пијаних ПОРИВА, дволичних интереса – стигли смо ГДЕ СМО ! Слава Богу , неке јо ОН склонио!!! Остале МОРАМО – Ми !!!
    Сваки дан је све ЛАКШЕ. Смајловићка помогла признаљем, г-дин ЧОМСКИ такође, на РТРСрпској емитовано… и тако редом и сваким даном све више и све искреније. Интернет је ДОСТУПАН… СРБИЈО напред у ИСТИНИТОСТ и ПРОЦЕДУРИРАЊЕ и обавезно ПРОЦЕСУИРАЊЕ-учиниоца и заслужних за ЗВЕРСТВА И ЗЛОДЕЛА и обавезно Ту МОРА БИТИ ВЕСЛИ К. – КОЛАТЕРАЛНО: због ОЦА и малог СИНА СИМОВИЋА – због малецке МИЛИЦЕ … У Славу и Наду Правичности и Будучности МЛАДОСТИ !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *