РОК ИСТЕКАО

ПРЕШЕВО, 16. јануар 2013. (ФоНет) – Јутро у Прешеву протиче мирно, јавља Б92, подсећајући да је у поноћ истекао рок који је Министарство правде Србије дало локалним властима у овом граду да уклоне споменик припадницима ОВПБМ.

Грађани ипак осећају узнемиреност, због тензија око спорног посменика, а поготово због великог броја страник новинарских екипа, пренео је Б92. Министарство правде Србије неће одустати од захтева да се спорни споменик уклони.

“Уколико до поноћи, када истиче утврђени рок за уклањање споменика у Прешеву, он не буде уклоњен, Управна инспекција Министарства правде и државне управе поднеће захтев за покретање прекршајног поступка против начелника Општинске

управе општине Прешево”, изјавио је у уторак министар правде и државне управе Никола Селаковић.

“По истеку тог законског рока, поступиће се по Решењу и уклонити незаконито постављено спомен обележје, а уз помоћ органа надлежног за унутрашње послове уколико то буде потребно”, истакао је Селаковић.

С друге стране, заменик председника општине Прешево Скендер Дестани рекао је за Радио Б92 да по његовом мишљењу министарство нема право да уклони споменик и да такву одлуку може да донесе једино суд.

“Уколико суд донесе такву одлуку, ми ћемо такву одлуку поштовати, али за сада ми нисмо такву одлуку тако да, за сада, не можемо уклонити споменик“, рекао је он.

Дестани је додао да се овај спор једино може решити разговором председника Владе и локалне самоуправе и да нема другог пута, јер силу не желе, већ само дијалог.

2 коментара

  1. Siptari ce sami mirno “premjestiti” spomenik na drugu lokaciju. Nasi Ne smiju da se pokazu tamo.

  2. Bruka i poniženje! Poredjenja radi, Milošević je 1999 prilikom napada hiljade terorista /obučenih/ na Jugoslaviju, koji su trebali obezbediti prolaz kopnenoj NATO alijansi USPEO da odbrani državnu teritoriju a OVE “napao spomenik” protiv kojeg odbrane, izgleda, nema. Ne dao bog da krene četa izvidjača iz Albanije – teško nama!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *