PETKOVIĆ: DAČIĆ UZROK KRIZE

БЕОГРАД, 21. јануар 2013. (ФоНет) – Портпарол Демократске странке Србије Петар Петковић изјавио је данас да је премијер Србије Ивица Дачић “кључни узрок изазивања нове дубоке кризе у Србији” и да нема “било какву политику, осим да испуњава све захтеве Брисела”. Према Петковићевим речима, Дачић мисли да ће га запад сачувати на власти и због тога је спреман да испуни све оно што се од њега тражи.

“Пристао је на успостављање царина између Србије и Косова, чиме је успоставио међудржавну границу између централне Србије и јужне покрајине”, истакао је Петковић.

Он је изјавио да Дачић увлачи Србију у све дубљу кризу, распродајући српске државне и националне интересе и “сада се види да апсолутно нема краја уступцима на које је Дачић спреман”.

Петковић сматра да је једини начин да се заустави “стрмоглави” пад Србије, да Дачић поднесе неопозиву оставку.

“Дачић није добио подршку народа да ради против интереса Србије. Сада се види да је све што је говорио у изборној кампањи било супротно ономе што данас чини. Због тога нема било какав легитимитет да води Србију”, прецизирао је Петковић.

Према његовим речима, Дачић је допустио и да се проблем споменика у Прешеву, који је био чисто питање непоштовања закона, претвори у политичко питање.

“Због тога што је оклевао да уклони споменик сноси велику одговорност. Није смео да допусти да се закон крши ниједан минут”, закључио је Петковић.

3 коментара

  1. UPOZORENJE:Slede uznemirujuce reci za sve fukare i izdajnike koji Srbiju prodaju i izdaju,pred Bogom i pred njenom nevinom decom…
    To je mali deo “testamenta” srpskog prijatelja,doktora Arcibalda Rajsa,koji je bio pametniji od nas i koji je Srbiju voleo vise od nas…a te reci,izrecene davno, mogu na zalost,biti potpisane i danasnjim datumom,sto jeste prava tragedija srpskoga naroda.

    “CUJTE SRBI”!

    …”Ali,ako vasi upravljaci i njihova svita rado cuse nogama one koji su se dokazali kao prijatelji ove nacije,i to bez vaseg protivljenja,sve svoje osmehe zadrzavaju za vase neprijatelje.
    Sam Bog zna goliko ste propatili u ratu od Austro-Ugaro-Svaba,
    koliko su vam jadnu zemlju oni opustosili,opljackali i na muke udarili,koliko su vam najbolje brace i sestara,izmrcvarili i pobili,zato sto su bili rodoljubi.
    A danas vas te iste Svabe,isti oni nekadasnji Austro-Ugari,
    preplavljuju proizvodima i ljudima,a vi ih docekujete rasirenih ruku.
    Hiljade i hiljade Nemaca,Beclija,cak i Budimpestanaca mirno dolaze da kod vas sticu bogatstvo,a vi im to dopustate.
    Predstavnike iste one Nemacke,koja vam je bila nemilosrdni neprijatelj i koja ce to ponovo biti jednog dana,slavi “cvet” vase prestonice koji se dici da je savremen.
    I dok vasi nekadasnji dzelati nailaze kod vas na najlepsi docek,pravite sve moguce teskoce pripadnicima naroda koji su pokazali delotvorno prijateljstvo u vasoj nesreci.
    Moji sunarodnici,Svajcarci,koji su prema vama bili pravi samaricani za vreme velikog rata,tesku muku muce da bi kod vas dobili samo dozvolu za rad.
    A citava Svajcarska kolonija u Kraljevini SHS ima samo 160 clanova,dok je broj vasih sunarodnika koji slobodno zaradjuju hleb u Svajcarskoj 20 puta veci.
    Potpuno razumem da najpre zelite da obezbedite hleb sunarodnicima,
    ali pre nego sto naterate vrlo malobrojne prijatelje da osete koliko je nuzna i zestoka borba za zivot,pocnite to da primenjujete na hiljadama bivsih neprijatelja koje nikada necete uspeti da preobratite u prijatelje…
    ZAKLJUCAK:
    …Nemojte dozvoliti da vasa lepa dusa propadne u tom djubretu koje se,na njoj natalozilo narocito posle rata.
    Nacija koja je ,poput vase ,odolela vekovnom ropstvu koja se povukla preko Albanije i koja je izgnana iz svoje zemlje,(ali ne i porazena),uspela da se vrati na svoja ognjista kao pobednik,ne dopusta da je podjarmi saka sebicnih i podmitljivih politicara,
    gnusnih sicardzija,prezira dostojnih zabusanata i zlocinskih profitera i zelenasa.
    Uprkos svemu ja verujem u buducnost vaseg naroda.
    Duh Kosova,Karadjordja,Kumanova i Kajmakcalana ponovo ce se probuditi.
    Mora se ,medjutim,brzo probuditi,jer bez njega cete mozda ponovo doziveti vreme robovanja koje ni u cemu nece zaostajati za onim pretrpljenim koje su vasi stari pobedili zrtvovanjem i junastvom.
    Sudbina vam je u vlastitim rukama:
    blistava buducnost ili ponovo ropstvo!

    Beograd,1.juna 1928.god.R.A.Rajs”

  2. Bilo bi divno kada bi Ivica Dačić bio uzrok krize i problema u Srbiji. Na žalost, on je samo posledica, kao uostalom i cela sadašnja, a naravno i cela prethodna vlada. Uzrok je svest srpskog naroda, i dok se ta svest ne promeni, uvek će biti novih Dačića, Tadića, Nedića, Brankovića i sličnih. Uostalom, na izborima pre ovih Dačić je lagao neuporedivo više nego na poslednjim izborima, svako ko ima mozga bio je zgadjen njegovim prostačkim lagarijama i…? Na sledećim izborima dobio je još više glasova. Naš narod voli da laže i zato ga je lako slagati. Šta tek reći za Vučića i Tomu? A kleli su se u Kosovo. Pa da ne radi ovo Dačić možda sam, bez njihovog znanja? Ali, narod je to birao, jer Dačić, Toma i Vučić ne traže i ne zahtevaju bilo kakav napor. Prepusti se matici, jedi, pij, razmnožavaj se kao i sve životinje i ne brini. A za uspon Srbije potreban je napor, neka žrtva (ne mora u krvi, može u radu, poštenju, odricanju)…
    Tako da ako hoćete da nešto menjate, menjajte svest naroda.

  3. РАДОСЛАВ

    Запад је имао своју РЕНЕСАНСУ, СРБИ нису имали своју РЕНЕСАНСУ
    већ су стално имали борбу за опстанак као народ. У тој борби
    гинули су најбољи синови Србије,а шпекуланти се прешалтовали
    од једне силе ка другој и тако смо остали без СВОГ СОБСТВА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *