Николић: Србија ће целу годину посветити помирењу

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић поручио је у божићној честитци грађанима да су људи који верују у Бога добри људи, без обзира на то у ком се храму моле, те да ће Србија целу наредну годину посветити помирењу.

Србији је, како је нагласио председник, потребно много више мира и доброг живота, као и влада која ће да испуњава оно што је народу најпотребније.
“Све после тога је надградња”, рекао је Николић и додао:

“Људи који верују у Бога су добри људи, а то у каквом храму, на ком језику или на који начин исповедају своју веру – то је њихова лична ствар и проистиче из вере којој припадају. Свима им желим све најбоље. Мир Божји, Христос се роди”, поручио је председник Николић у изјави Тањугу.

Николић је навео да је, као председник Србије, имао прилику да припадницима готово свих вероисповести честита најслављеније празнике, а да му је најлепша обавеза да хришћанима цештита Божић и по Јулијанском и по Грегоријанском календару.

Србија ће, подсетио је Николић, ове године бити домаћин обележавања 1.700 година Миланског едикта и “заповести цара Констатина, којом је хришћанство коначно постало религија, која је дозвољена да се исповеда и због које људи нису убијани, а храмови нису спаљивани.

Он је рекао да је чак и од амбасадора исламских земаља добио обећање да ће финансирати једну манифестацију у оквиру обележавања Миланског едикта, како би дали допринос помирењу религија у свету, сарадњи и заједничком животу.

Упитан шта то треба да се догоди па да он, као председник Србије, у 2013. години буде задовољан, Николић је одговорио:
“Бићу задовољан ако започну радови на Јужном току, ако уговоримо Ђердап ИИИ и почну радови на ТЕ “Обреновац”, ако пронађемо партнера за Сартид и канал Морава-Вардар, ако се у великој мери спроведе борба против мита, корупције и криминала и ако заједно наступамо у борби да оно што је српско на КиМ остане српско. Бићу задовољан ако буде више мира, безбедности, посла и среће, као и више одмеха на лицу детета и мајке”, поручио је председник Србије.

4 коментара

  1. “………….i ako zajedno nastupamo da ono sto je na KiM SRPSKO ostane SRPSKO……………..” Predsjednice : na KOSMETU i METOHIJI SVE JE SRPSKO, i tamo zive pripadnici albanske nacionalnosti, koji su uvjek bili albanska nacionalna manjina,i kojima nikada niko nije osporavao pravo da ravnopravno zive zajedno sa svim ostalima na SRPSKOJ zemlji KiM. Tu cinjenicu ne moze izmjeniti nikakvo naseljavanje albanaca iz albanije, istjerivanje SRBA i ostalin manjinskih naroda. Zlocin – tj.OKUPACIJA SRBIJE od strane NATO-a S A D i E U mora biti privremenog karaktera, kao sto je to bilo i za vrijeme II sv.rata, a borba protiv okupacije mora biti stalna do potpunog oslobodjena.Nikakvi savezi se ne stvaraju sa okupatorima vlastite teritorije, ali niti kompromisi!!!!!!!!!!!! MIR BOZJI HRISTOS SE RODI!

  2. РАДОСЛАВ

    Па да наш председник схвати да са Шиптарима нема мира и разговора.Гос, Председниче они: Јуче, данас и сутра ће исто
    радити да Србима,Србији отежавају нормалан живот.

  3. Postovani Predsednice,nastojte samo da posle reci KOSOVO,POMIRENJE ne bude druga najskuplja srpska rec.
    Ako budemo isli putem “dekodiranja Srba”,sto je sugerisao Boris Tadic,i ako budemo “resetovali” (dakle,obrisati)srpsko-hrvatske odnose i istoriju,sto predlaze danas Ivica Dacic,POMIRENJE ce nas vise kostati od samog KOSOVA.Ostacemo bez gorobova najmilijih,ali i bez pamcenja na hrvatske zlocine nad ,a tada zivi Srbi,ici ce na ustaski SIROKI BRIJEG,

  4. …gde su danas poceli klesati spomenik tzv.”hrvatskoj cirilici”.
    Mislim da se stvari moraju vratiti u normalu,a niko od pomirenja,kao civilizacijske tekovine medju ljudima i drzavama i nacijama,ne bezi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *