MANIPULACIJE I JEFTINE MAHINACIJE USTAVNOG SUDA

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica optužio je danas predsednika Ustavnog suda Dragišu Slijepčevića za „najgori vid izigravanja zakona“ zbog najave da će taj sud zastati u postupku ocene ustavnosti uredbi koje je Vlada donela na osnovu sporazuma Beograda i Prištine.

„Najava predsednika Ustavnog suda da će na predlog Ministarstva pravde zastati u postupku ocene ustavnosti uredbi koje je Vlada Srbije donela na osnovu briselskih sporazuma predstavlja najgori vid izigravanja zakona“, naveo je Koštunica

Koštunica je ponovio da Vladine uredbe uspostavljaju granicu između Srbije i Kosova i istakao da je dužnost Ustavnog suda da štiti ustavni poredak zemlje, a ne da ga narušava.

„Verujem da predsednik Ustavnog suda dobro zna da zakon o suštinskoj autonomiji Kosova i Metohije nije u skupštinskoj proceduri i da uspostavljanje granice između Srbije i Kosova ima dramatične posledice po sudbinu zemlje“, naveo je Koštunica.

Predsednik DSS-a je dodao da takva „manipulacija Ustavnog suda“ zaslužuje najoštriju osudu javnosti i da se istovremeno stiču svi uslovi da se najozbiljnije postavi pitanje odgovornosti samog predsednika Ustavnog suda Dragiše Slijepčevića.

„Pošto su ovim uredbama Vlade Srbije narušeni teritorijalna celovitost Srbije i ustavni poredak zemlje, svima je jasno da su ovo i suviše ozbiljne stvari da bi se pribegavalo jeftinim mahinacijama“, naveo je Koštunica.

Predsednik DSS-a je istakao da Ustavni sud mora da brani ustavni poredak ili će u protivnom morati da se suoči sa „svojom odgovornošću zbog saučesništva u rušenju teritorijalne celovitosti Srbije“.

2 komentara

  1. Suvise malo podrske pametnoj misli u Srbiji.

  2. Pa ovo je neverovatno!Predsednik Ustavnog suda dozvoljava da se krsi Ustav!Odlaze raspravu da bi omogucio rusiteljima USAVA da dovrse nameravano.Ovaj “udruzeni zlocinacki
    poduhvat” drzavnih organa Narod mora da po svaku cenu i na jedini moguci nacin pod hitno spreci.Na ustanak!Odmah! Sutra ce biti kasno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *