МАНИПУЛАЦИЈЕ И ЈЕФТИНЕ МАХИНАЦИЈЕ УСТАВНОГ СУДА

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница оптужио је данас председника Уставног суда Драгишу Слијепчевића за „најгори вид изигравања закона“ због најаве да ће тај суд застати у поступку оцене уставности уредби које је Влада донела на основу споразума Београда и Приштине.

„Најава председника Уставног суда да ће на предлог Министарства правде застати у поступку оцене уставности уредби које је Влада Србије донела на основу бриселских споразума представља најгори вид изигравања закона“, навео је Коштуница

Коштуница је поновио да Владине уредбе успостављају границу између Србије и Косова и истакао да је дужност Уставног суда да штити уставни поредак земље, а не да га нарушава.

„Верујем да председник Уставног суда добро зна да закон о суштинској аутономији Косова и Метохије није у скупштинској процедури и да успостављање границе између Србије и Косова има драматичне последице по судбину земље“, навео је Коштуница.

Председник ДСС-а је додао да таква „манипулација Уставног суда“ заслужује најоштрију осуду јавности и да се истовремено стичу сви услови да се најозбиљније постави питање одговорности самог председника Уставног суда Драгише Слијепчевића.

„Пошто су овим уредбама Владе Србије нарушени територијална целовитост Србије и уставни поредак земље, свима је јасно да су ово и сувише озбиљне ствари да би се прибегавало јефтиним махинацијама“, навео је Коштуница.

Председник ДСС-а је истакао да Уставни суд мора да брани уставни поредак или ће у противном морати да се суочи са „својом одговорношћу због саучесништва у рушењу територијалне целовитости Србије“.

2 коментара

  1. Suvise malo podrske pametnoj misli u Srbiji.

  2. Pa ovo je neverovatno!Predsednik Ustavnog suda dozvoljava da se krsi Ustav!Odlaze raspravu da bi omogucio rusiteljima USAVA da dovrse nameravano.Ovaj “udruzeni zlocinacki
    poduhvat” drzavnih organa Narod mora da po svaku cenu i na jedini moguci nacin pod hitno spreci.Na ustanak!Odmah! Sutra ce biti kasno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *