Камен темељац европске Србије

Милорад Вучелић, главни уредник

Председник Владе Србије Ивица Дачић је обелоданио да је спреман да Косову омогући чланство у Уједињеним нацијама. Није нимало лако оквалификовати ове Дачићеве речи, јер били смо уверени да се таква мисао не може изразити на српском језику. Као што иоле нормалан човек мисли да је немогуће јавно се најпогрдније изражавати о свом оцу и мајци, исто тако нормалан Србин мисли да је немогуће саопштити да ће Косову бити дата столица у УН. Дачић је међутим успео да поруши и потре траг сваке нормалности и пристојности. Бацио је под ноге све што је овај народ вековима успевао да сачува. Не обазирући се на свој народ, он Западу обећава да ће Хашиму Тачију, терористи непосредно окрвављених руку, у знак признања дати удобну столицу.
Али није Дачић само пљунуо на Србију. Познат је он и по томе што у своје бесловесне лагарије и недостојне поскочице увек и радо увлачи и историјске личности и догађаје о којима прича све што му падне на памет. Овог пута подједнако са Србијом понизио је Русију, која све ове године, без калкулације, подржава Србију у Савету безбедности. Свакоме ко имало и ишта зна о раду и функционисању Уједињених нација мора бити познато да се не може постати чланица УН без сагласности Савета безбедности. Када је Борис Тадић одлучио да дозволи присуство ЕУЛЕКС-а на Косову, тада је Русија затражила од Вука Јеремића да јој упути писмени захтев са образложењем због чега би ЕУЛЕКС требало да дође на Косово. Русија је наиме пре тога ставила вето на Ахтисаријев план који предвиђа долазак ЕУЛЕКС-а. Сада ће Дачић морати да Кремљу упути замолницу да се омогући пријем Косова у УН!
Ако нам због свега поменутог већ није стала памет, могли бисмо да замислимо шта ће Дачић да напише у овој замолници. Морао би свакако да напише ово: „Драга браћо Руси, молим вас да омогућите пријем Косова у УН. То би била велика дипломатска победа Србије, јер када се ратосиљамо дела своје територије, много лакше ћемо наставити европске интеграције“.
Е, кукавно Српство угашено!
Деловање и изјаве садашњег премијера спадају у највеће срамоте Србије. У његовим поступцима показано је и подразумевано опасно потцењивање Срба. Све он мери и самерава својим капитулантским мерилом, мислећи ваљда да су и сви остали исти као он. Ма колико се народ залуђивао, уверен сам да је народ жив и да ће дати достојан одговор на ово непојмљиво понижење. Добиће од њега одговор и Дачић. И то исти онај који је добио Борис Тадић. И добиће га много брже него што се нада и очекује. Каква је то памет која мисли да ће га од суда властитог народа Запад сачувати. Сачуваће га исто онако како је сачувао и Тадића и сваког другог ко је радио против сопственог народа, а за рачун странаца.

На овом месту је ипак неопходно да се вратимо корак уназад, јер нас испред чекају ко зна какво понижење и ко зна какво искушење и суноврат. Морамо бити спремни за то финале.
Одавно није било овакве згуснутости догађаја. Ова пак густина омогућава да се потпуно схвати суштина и целина политичке ситуације у којој се нашла Србија.
Оно што се у уторак и среду догодило са Дачићем објашњава и пуним светлом осветљава претходне догађаје.
Народној скупштини Републике Србије пошло је за руком да од расправе о Косову направи један срамни циркус и каламбур. Иницијалну капислу, сасвим у складу са свим оним што је чињено протеклих година, потпалио је жути картел који још увек понеко назива Демократском странком. Поднели су неки амандман који представља јединствен пример политичке глупости и најгорег, примитивног лицемерја. На то је хитро реаговао премијер Владе Србије, показујући како још увек функционише дупли пас четворогодишње жуто-црвене коалиције, па чак и онда када су дојучерашњи коалициони партнери привидно љуто јавно завађени. На мизерни „маневарски трик“ (како сами кажу), као у добро смишљеном сценарију, одазвао се, дакле, Ивица Дачић и затражио паузу, што је олако прихватио председник Скупштине Небојша Стефановић, да би „истерао на чистину“ оне жуте јаднике, и тада је све кренуло онако како су могли видети сви у нашој земљи и ван ње.
Истеривање начистац политичке групе Ђиласовог картела у ствари је било заједничко доказивање оданости ЕУ и Бриселу, а не Србији (прочитати текст Николе Врзића „Србија до Јариња, Косово до Њујорка“ у овом броју „Печата“). Касније је та иста дружина повукла тај исти амандман, условљавајући своју подршку скидањем ознаке тајности са Платформе председника Николића. Платформа председника пак онако озбиљно осакаћена, за њих и ЕУ, па и самог Тачија, није била никаква тајна.
У назови скупштинској расправи предњачили су, поред скупштинских представника жутог картела, а ко би други ако не они, распојасани Драган Марковић Палма и потпуно разобручени и разуздани Ивица Дачић. Уз часне изузетке, расправа се претворила у ругло парламентарне дебате, што је свакако и био циљ.
Све је завршено изгласавањем поднетих и неподнетих докумената великом и врло квалификованом посланичком већином коју су чинили управо они који су међусобно били наизглед посвађани. Настављен је заједнички злочиначки подухват започет пре пет година. Нико више и не зна шта је и како је усвојено, па се онда, наравно, и не зна да ли, и кога, то усвојено на нешто обавезује. Да ли је реч о јавној Резолуцији или њеном образложењу које је доживело муњевиту ноћну промену на путу од Немањине до Дома Народне скупштине? Или је реч о тајној Платформи с које је тек јуче скинута ознака тајности, а која је у првобитној верзији од стране Дачића била пренета Ештоновој? Платформи која је тада, у том првом представљању Кетрин Ештон, изгледала много друкчије него сада. Тек, извесно је да су се припадници бившег режима нашли поново заједно и сложно на путу у ЕУ без алтернативе, и на путу предаје Косова Тачи-Харадинајевом ОВК. Показало се, ко зна који пут, да важи гвоздено правило по којем су најјаче везе површне везе лоших карактера када им је власт заједнички интерес. Новост је то што је овакав поступак овог пута ојачан гласовима напредњачких посланика.
Некоме би, тако је било и са аутором овог текста, колико јуче све ово могло изгледати као необјективно закључивање пуно претеривања, јер ипак је од наших политичких органа донесено нешто што ограничава већ показану и доказану капитулантску разулареност и распојасаност наших некадашњих и садашњих преговарача.
Отклоњена је међутим свака сумња, јер се појавио премијер Србије Ивица Дачић поручујући „да Србија може да разговара и о столици за Косово у УН, али да у том случају и Приштина нешто мора да да“. У покушају „вађења“ он је накнадно саопштио да у тој понуди Шиптарима није усамљен: „Нисам ја нудио Албанцима столицу у УН, али други јесу.“ Потом је Дачић наставио да шаље поруке Западу у истом тону и са истим значењем, а у стилу да ћемо Косову дати столицу у УН у Њујорку тек када му дамо и признамо статус независне државе у Бриселу, што је противно Уставу и управо усвојеној Резолуцији Народне скупштине.
И на прву и на другу изјаву, за сада, политички су реаговали прво ДСС, па затим и председник Србије Томислав Николић, који је с правом, по други пут у току дана (!) политички опоменуо Дачића. Опоменуо га је због тога што испуњава налоге из ЕУ, па испуњава хрватске жеље о радним сусретима, а све у циљу олакшавања хрватског уласка у ЕУ и повлачења српске контратужбе пред Међународним судом правде. Тамо им изгледа баш не иде најбоље.
Брже него што је ико могао и помислити постало је јасно зашто је створен сав тај галиматијас око Платформе, Резолуције и образложења које је нестало са сајта Народне скупштине. Створен је зато да се Дачићу дају потпуно развезане руке за фактичко признавање Косова и за свакојаке неподопштине у циљу потпуне и безусловне капитулације Србије, и отворене проневере њених националних и државних интереса. И постало је јасно зашто је и кога је подржао Ђиласов жути картел, као и кога социјалисти и пензионери одржавају на власти у Београду.
Истовремено са овим догађајима одиграва се много тога намењеног и усмереног на излуђивање и померање памети народу.
За Српску нову годину у палати УН могао се чути „Марш на Дрину“. Пословично српској традицији оданој Б92, то је било шокантно, баш као и представницима БиХ. Нису разумели суштину коју је разумео само Дачић. За њега је то био несумњив знак да уз тактове ове песме уведе Тачија и ОВК у Уједињене нације. Тако он и његови истомишљеници на власти виде ту, нама мрачну страну стварности.
Споменик у Прешеву стоји недирнут и неизмештен, против свих закона Србије, сведочећи о немоћи, неспособности и неодговорности српских власти. То је својеврсни камен темељац Србије у ЕУ и обећане столице „великој Албанији“ у УН. У те европске темеље уграђена је спомен-табла Аћиф Ефендији и десетине других спомен-обележја починитељима најгорих злочина против српског народа. Ником ништа и поред свих излива јуначења српских државних функционера. Узалуд су срамно позивани у помоћ страни амбасадори, јер се у Прешеву далеко више уважавају Демаћијеве речи спремности да се гине за споменик и Тачијева упутства о легализацији ове дивље градње.
Истовремено се делови власти у Србији обрушавају на покрет „Наши“ због спаљивања непостојеће заставе АП Војводине, на коју по одлуци Уставног суда Србије Војводина и нема право. То можда није васпитано и лепо, али није и ништа више од тога.
Најгоре од свега је то што организације које већ две деценије држе цео српски народ на списку најтежих криваца траже да се забрани неко, и то због списка на којем се налазе корисници страних финансијских средстава.
Са толиким жаром нико се не бори против пребијања Срба на Косову, рушења и скрнављења српског гробља у Косову Пољу… Некаквим руским петпарачким мапама које преносе новине које излазе у Србији, све по списку блати се Русија (прочитати текст Драгомира Анђелковића „Новинарско-геополитичке бунике или: Како Европа неће изгледати 2035. године“ у овом броју „Печата“). Бесомучно се иста та држава, опет све по списку, напада због кредита који даје Србији.
Ивица Дачић путује 17. јануара у Брисел, на нову рунду преговора о Косову. Хашиму Тачију, Дачић носи поклоне: једну столицу на пробу удобности и реплике-одливке Споменика ОВК из Прешева и спомен-табле Аћиф Ефендији. И баклаве, то се подразумева. Нећемо ни ми остати празних руку. Нама следи нека нова брука и срамота.

 


20 коментара

 1. Eto konačno dočekasmo ovaj komentar od gospodina Vučelića.
  Samo ne znam zašto tu nije uključio Nikolića i Vučića ili gospodin Vučelić još uvjek misli da to nije usaglašeno sa pomenutom dvojicom ?!
  Zapamtite, nikad ova vlada nebi bila ni sastavljena da nisu prihvatili program predaje KIM i još ???
  Oni ne predstavljaju srpski narod, već je sada više nego jasno, da su / podmetnuti / predstavnici evrounijata u još uvjek koliko, toliko zemlji Srbiji.
  Sa druge strane psihološki i svaki drugi profil gospodin Dačića bez namjere da vrijeđam, je profil trgovca svinjama u pred Božićno klanje…
  I što sada očekivati od takvog lika ?
  Uzrok tome između ostalog je 50 godina programa, u kom je bila obavezna “lektira” : Srbin treba da se stidi sebe i svoje istorije, što za posljedicu ima sadašnje stanje narodnog duha i pojavu Dačića i svega što će se tek dešavati ?!
  Naka nam Bog bude u pomoći !?
  Dijaspora

 2. Dačić je jasno rekao da Će Srbija dati stolicu,sa nekim ogradama.Ali će dati stolicu u UN,Ja neznam kako se to uopšte MOŽE DEMANTOVATI ili POGREŠNO PROTUIMAČITI.Meni je stav Dačića odavno jasan,Ali šta je sa stavom ili nreakcijom koaliconih partnera.Bojim se da ovde nema više politike.Ovde lud zbunjenogOvaj narod je veoma zbunjen.Naše puzanje ka EU je katastrofalna politika u koju se uzdaju NAŠI NEPRIJATELJI i šiptari.Ako danima i mesecima puzite ka OAZI,i već na granici i fizičkih i psihičkih snaga shvatite da je čuvaju vaši neprijatelji.Imate li izboraIli da pijete ili da umrete .TO JE PUT KOJIM DANAS IDE SRBIJA.

 3. СТАРА СРБИЈА СЕ НЕБРАНИ ИЗ ТАМО ДАЛЕКИХ ПРОСТОРА ГОС; ПЕТРЕ.
  Онај који није био 10,13и 21 децембра неможе делити ЛЕКЦИЈЕ И
  ПАМЕТ тих вечери и дана деца Србије одговорила су: онима који
  су владали и овима који сад владају превареном Србијом.

  • Radoslave,
   Na mudrujem, ne dijelim lekcije već samo kanstatiram, gdje smo danas, što nam se dešava, ko i kud nas vode / kome smo se bili prepustili da nas vodi, i dali je slučajno što nam se sve ovo dešava u komntinuitetu ?/ ovi sada…

 4. Lakoca sa kojom Ivica Dacic “resava” kosovsko pitanje,prijatno je iznenadila…i NATO,i Eston,i Rompeja,Rikera,Filea,i Kacina…sto su svi redom i izjavili.
  Sa druge strane,”postpetooktobarska” Srbija,ona “sanaderizovana”Srbija,ne brojna ali dobro rasporedjena,sa punim dzepovima opljackanih narodnih para,zadovoljna je,kazu,ma neka se vise resi to “pitanje”…
  Srbija,ona vecinska,ali ubijena u pojam,poharana i bez para,medijski ucutkana… svaki Dacicev potez proprati trazenjem necega za umirenje…
  Medjutim,stvar moze biti jos gora.
  Po meni,kako god delovalo cudno ili apsurdno,Kosovsko pitanje je ipak,pod kontrolom.Ipak je ono tema i ovde i tamo…sve do OUN.
  Cak,takodje moze delovati cudno,po meni nije pravi problem ni pitanje “evropskih integracija”,kao drugo stratesko pitanje,sto srpska Vlada istice.
  PRAVI PROBLEM,pitanje svih pitanja,JESU ODNOSI SRBIJE I HRVATSKE.
  A najveci problem je sto se trazi da Srbija proguta jos jednu zabu u svojoj istoriji i pridruzi se haskom Tribunalu u oceni da je Hrvatska nevina.
  Ivica Dacic je ,jos uvek vruceg dlana od rukovanja sa Tacijem,izjavio vrlo naredbodavno,da se predsednici Nikolic i Josipovic trebaju sto pre sastati…i da se “problemi” trebaju ubrzano resiti???
  Posto je najavio kako ce on to da resi,jednostavnim brisanjem problema,”resetovanjem”dakle,povlacenjem tuzbe za genocid,ne insistiranjem da se iko od Hrvata procesuira za zlocine nad Srbima,ne insistiranje na materijalnoj kompenzaciji…TO PODRAZUMEVA “RESETOVANJE” IVICE DACICA,na zalost,opet ce Srbija,po ko zna koji put u istoriji,oprostiti Hrvatima i legalizovati njihov dalji drzavni i nacionalni napredak,NA SVOJU STETU.
  Problem sa Hrvatskom je ogroman.
  HRVATSKA NAM NIKADA NECE DATI SAGLASNOST ZA ULAZAK U EVROPSKU UNIJU,nezavisno od naseg ponasanja.
  Nemojte pitati Brisel za uslove,neka Dacic pita Hrvatsku za njihove buduce uslove???NA PISMENO!Brisel ce uvek reci,izvinjavamo se ali ne mozemo naterati Hrvatsku da resite taj i taj problem.UVEK.
  To sto je Milanovic rekao da ce Hrvatska biti fer…prvo,gde ce biti tada Milanovic,drugo,NECE BITI FER,jer nikada nisu bili fer,pa zasto bi sada,kada nam najvise treba,I KADA I HRVATSKA ISTO MORA DA PODNESE RACUNE?!
  Dacic bez ikakvih garancija,ulazi u tunel bez povratka.
  Ne radi se o putu ka EU,radi se o putu U NAJGORI TUNEL,u srpsko-hrvatskim odnosima.
  Neka Ivica Dacic obezbedi potpise i ratifikaciju 27 Parlamenata,PLUS HRVATSKOG SABORA?!…o ulasku Srbije u EU,pa da posle samo popijemo hladan sampanjac sa Barosom ,Eston,Rompejom?
  Ovako,necemo dalje od toga sampanjca maknuti,a dacemo sve sto se dati moze.
  Treba urgentno detektovati u celoj strukturi srpske vlasti,KO TO STITI HRVATSKE POLITICKE I POSLOVNE INTERESE,treba zaustaviti nesrazmeran ekonomski odnos…Srbija vise treba Hrvatskoj nego Hrvatska Srbiji.NJIMA SE ZURI.
  To pokazuje stanje na terenu.ISPADA DRUGACIJE?
  Hrvatska se grcevito bori za srpsko trziste,i sta sve ne…ali,osokoljena nepodnosljivom izdajnickom politikom raznih ministara,koji su direktno vodu terali na hrvatsku vodenicu,Hrvatska je sve agresivnija.
  Ovo sto se sada desava nije nista drugo nego nastavak hrvatske zlocinacke operacije “oluja”,neoruzanim putem,novim specijalnoratovskim metodama,potezima,gestovima,uvek u sadejstvu sa spoljnim faktorom koji je podrzavao i onaj oruzani deo “oluje”…ali sa istim ciljem,UNISTITI SRBIJU I BACITI BEOGRAD NA KOLENA.Za sva vremena.
  Mora se videti KO SU VLASNICI MEDIJA.Moraju se gradjanima Srbije ponuditi i druga resenja.
  Treba traziti vrhunske advokate za slucaj tuzbe za genocid.Postoji covek u Spaniji koji se zove Baltazar Garson,sudija,MEGA DRZAVNI TUZILAC,levicar…on je rasturio ETU,zatim,poceo je da rastura tajkune ,operacijom “Gurtel” koja i danas traje i stalno se otkrivaju novi skandali visemilionske kradje ljudi bliskih Hose Marija Asnaru…,pa su mu namestili ,KAO LEVICARU,neko pisluskivanje razgovora u zatvoru izmedju optuzenih i advokata,koje je on naredio,i smenili ga…on je raskrinkao Pinocea…sada brani Hulijana Asanza,jer je antiglobalista…
  Ne interesuje ga Amerika ni Evropa,interesuje ga PRAVDA I ISTINA.
  Mozda bi on mogao da se ukljuci,tim pre sto su Pavelic ,Luburic i mnogi imali zastitu Spanije,gde su i sahranjeni.
  Genocid ne zastareva,treba napraviti plan…
  Hrvatska drzavna politika je najvece zlo za srpski narod i sa njima moraju pregovarati najveci eksperti koje Srbija ima.
  Ako udjemo u pregovore oslovljavajuci predsednika HDZ sa “Tomislave”…a taj Karamarko je najagresivniji i najekstremniji politicar tamo,bar javno…Tomislave brate,prijatelju???UZAS.
  Mora se skrenuti paznja i SPC,da se ne prepusta “nasilnom pomirenju”,a ima LOSIH indikacija…i svima ostalima.
  Eto,vratio im se i Gotovina,oni su u kompletnom sastavu a Srbi obezglavljeni.
  Ne mogu Ivica Dacic i Boris Tadic,koji pojma nemaju sta se na terenu desava,(osim sto kao papagaji,zbog licnih interesa pevaju,mir,mir,mir,niko nije kriv…),da tako olako tumace srpsko-hrvatske odnose,u kojima UVEK HRVATI DOBIJAJU.
  To jednostavno mora da se zaustavi,jer njih dvojica,NEMAJU POJMA!
  Mora se kanalisati evidentna patriotska energija,radnika,studenata,intelektualaca,FORMIRATI STRUKTURA,koja ce SPS,ovakav,BEZ NACIONALNE POLITIKE,privatizovan i korumpiran i DS,ovakav,BEZ NACIONALNE POLITIKE,privatizovan i korumpiran,ZBRISATI SA LEVE POLITICKE SCENE SRBIJE,na vanrednim izborima.DRUGE NEMA!
  Boris Tadic i Ivica Dacic,jednostavno NE ZNAJU.
  Iako ne znanje ne oslobadja odgovornosti,Srbija ne sme vise eksperimentisati.

 5. Ja kao covek kome politika nije bliska i njome se ne bavim, kroz skolstvo sam istoriju propustao iz jednog uveta na drugo, zadrzavajuci samo cinjenice koje sam smatrao smislenima, smatram da je Daci, posle sest vekova, uspeo da preotme barjak iz ruke Vuka Brankovica. Zasto ovo smatram: Vuk izasavsi na bojno polje sa vojskom susreo se sa neprijateljskom vojskom, prepao se od njene snage i brojnosti i zbrisao – strah je strah. Elem, Daci je i bez izlaska na ikakvo vojno polje, osim zavrtanja usiju u kancelarijama raznih ambasadora u Beogradu, pristao da secka Srbiju kao patolog.
  Tako ja mislim, i strasno bih voleo da gresim, Da od svih ovih postupaka ce narod Srbije imati kakvu korist, da ce bolje ziveti i slicno. Za EU me zabole….

 6. Treba jednom za sva vremena jasno reći mali ivica je kukavica kojeg vuka za nos , ništa što obeća ne izvrši i ostavka je jedino rešenje. Veliki igrači iz eu, Albanije, Prištine pa čak sad i Preševa vuku konce lutke pinokio kojoj je nos sve veći posle toliko laganja građana Srbije. Žandarmeija došla da spreči da nebi narod srušio spomenik a ne da ga oni ruše bit će premešten na drugo mesto ali opet čak u užoj Srbiji ovima nije dovoljno niti Kosovo no uz malog ivicu nemaju brige mogu taj spomenik turiti i na Terazije dačini žandarmi će ga čuvati a srpski narod odvajati od usta da ti žandarmi dobiju plate.

 7. spomenik i dalje u Srbiji nije uništen nego premešten

  Nigde na teritoriji Srbije ovaj spomenik ne sme da postoji. Nigde. Bilo u centru, bilo u dvoristu dzamije, bilo u Domu Kulture. Budu li Dacic i Vucic/Nikolic/SNS (svi krive Dacica zbog KiM, i jeste, a niko ne spominje SNS jer da li iko veruje da oni ne znaju i ne podrzavaju Dacica) prihvatili ovaj predlog, to je kapitulacija. P.S. Bas me interesuje kako ce spinovati sve ovo ako prihvate ovu kapitualciju. Koliko jos bi moralo da SNS uradi da bi njihovi glasaci, koji su bivsi glasaci SRS-a i nacionalni orijentisani i protiv DS i njihove kapitulacije, skontali da ovi iz SNS isto rade kao i DS i SPS sto je pogubno za Srbiju? Ili su slepi i prave se ludi i nece da priznaju gresku? Novi izbori i svi Srbi za SRS.

 8. Čanak ohrabren izdajničkom politikom Dačića, Nikolića, Vučića i SNS-a traži autonomiju za Mađare i dobit će ju sa ovim petokolonašima.Onda ide Sanđak saveznici su im graničari Dačić, Nikolić i Vučić što nisu uspeli s Tadićom s ovima ide puno brže , lakše i jeftiniji su i potkupljiviji. Pod hitno novi izbori u Srbiji i hapšenje svih izdajnika.

  • Nisam siguran da su svi isti.
   Siguran sam da Tadic,Dacic,Nikolic,Vucic…NISU ISTI.

   Prvo,u nesto se verovati mora…u nekoga se verovati mora.
   Po mome skromnom misljenju,Boris Tadic je obican zmaj od papira,nosen jakim vetrom u ledja,koji ga je oduvao,jer nije demonstrirao “specificnu tezinu”…i nista vise od toga.
   U drzavnickom i patriotskom smislu,tesko je shvatiti njegovo “cudno” poimanje srpskog nacionalnog pitanja.Juce je izjavio hrvatskim medijima da nekada treba donositi odluke i “protiv volje vecine”…?
   Nista ne shvatam…sto ne mora biti Tadicev problem.

   Ivica Dacic nije los covek,ali je kao kuca “bez temelja”.
   Meni kod njega smeta ,sto sam “resetuje” sve sto je bilo juce,privatno,idejno i politicki.
   Da je meni Slobodan Milosevic dao samo jedan posto,sto je dao njemu,nikada ga ne bih izdao.
   Posteniji je Toma,koji je,kada se nije slagao sa Seseljom,imao hrabrosti da stvori novu stranku.
   To je velika hrabrost.

   Dacic nije…zadrzao je SPS,ali je sve temelje stanke napustio,i ljude,i ideje…TO JE OPASNO ZA JEDNOG DRZAVNIKA.
   Opasno je za Drzavu koju predstavlja.
   Posteno bi bilo,da je Dacic osnovao svoju sranku.

   Da je meni Slobodan Milosevic pomogao,samo jedan posto kao Dacicu,ja nikada ne bih dozvolio da se sahrani u privatnoj kuci na periferiji Srbije.Cak da sam propao,kao privatno lice…a ne da sam u njegovoj fotelji?Mocan…
   To je neoprostivo kod Dacica,kao akt,kao stav,kao politicki gest…
   Ako je Dacic spreman izdati onoga ko mu je hleb dao,sta ce uraditi sa onima koji su ga kamenjem gadjali.

   Ja sam citalac “Pecata”,u mnogome zbog gospodina Vucelica,jer se vezem za ljude…vise verujem ljudima,nego idejama…
   Slobodan Milosevic je uzdizao i rusio Vucelica,ALI GA JE UVEK POSTOVAO,uvek.To je moj utisak.
   A Vucelica su gazili i utamnicili i oni koji su utamnicili i Milosevica…
   Milosevic je iz zatvora,bar sto pise u stampi,zvao Vucelica,posle hapsenja u akciji”sablja”,kao nelegalnom i kriminalnom cinu prema Vucelicu,da mu cestita na moralnom drzanju…
   Milosevic ne zaboravlja,ima moralne principe.
   Nema tu politike,ali ima etike.

   Dacic samo Vucelicu moze da zahvali,bar sam takav utisak stekao iz stampe,a moji izvori su samo ono sto se iz aviona vidi,uz malu upotrebu mozga…sto ga je ,sa delegacijom SPS,Milosevic primio u Hagu…
   Dacic je posle napustio Milosevica,ali sa “njegovom strankom”,sto po meni nije fer.

   Ante Gotovina,je upoznao Milosevica u Hagu.Druzili su se.
   Kada je umro Milosevic,Gotovina je stavio svoje ime na citulju Milosevicu?Pitali su ga,zasto ste to uradili…a Gotovina kaze,”pa umro je covek ,koga sam poznavao”.
   I…Hrvatska cuti.Gotovina nije zlocinac jer je objavio citulju Milosevicu…zasto,pa zato sto su moralni i eticki principi,uvek stariji od ideoloskih i politickih.
   Eto prilike da i neki Srbi,nesto nauce i od samoga Gotovine.
   Koliko god da zvuci apsurdno.

   Nikolic je imao bar mu.a,da napravi svoju sranku,a ne da “otima”Seseljevu.To je ,po meni,ogromna razlika.
   Uvek vidim nesto gospodstveno u Nikolicu,verovatno zbog toga.
   Jedino mu zameram sto treba da daje cesce i krace izjave,o svakom pitanju koje izazove veliku paznju.
   Recimo,…da “Mars na Drinu”,nema veze sa Bosnjacima,osim ako su Srbi ti koji jurisaju na Bec,a Bosnjaci brane hriscansku Evropu,od Srba?!

   Ja mislim da SPS,nije Dacicevo vlasnistvo i da mora da se otvori za sve patriote levice,jer Srbija ima najtezi period u istoriji…posebno za Vucelica i ljude koji su GRADILI TAJ SPS…i da se redefinise,da se vrati sebi,to jeste ,srpskoj nacionalnoj politici.
   Tako ja vidim stvari.

   Antisrpska propaganda ce ove reci protumaciti kao “vracanje devedesetih…”,ali,radi se o moralu i etici,o principima,a ne o NATO vidjenju i definisanju “devedesetih”.

   DEVEDESETE,u mnogo cemu,ne sluze na cast srpskim neprijateljima…koji se danas lazno predstavljaju,kao nasi “prijatelji”.
   DEVEDESETE su donele opetovani hrvatski fasizam i opetovani genocid nad obicnim ljudima,samo zato sto su Srbi…
   DEVEDESETE su antisrpski zlocin,gde su Srbi ubijani samo zato sto zive u svojim kucama…
   Kakva je to “agresija” ,kada gines u svojoj kuci???
   Ume li to Dacic da objasni,svojim evropskim “prijateljima”?

   NI JEDAN SRPSKI POLITICAR ne sme prihvatiti NATO propagandu i reduciranje smisli pojma “DEVEDESETE”,samo na srpsku krivicu!Pogotovo Ivica Dacic.

   SPS danas jeste kao Genetski Modifikovana salata,koju mozes da gajis na terasi,kadi,ili gde hoces…,a dovoljno je da u jednu gajbu poredjas ubudjale koriscenje sundjere za pranje sudja…iste pospes sa nekim cudnim semenom,koji uspeva “gde ga bacis”…
   Gore lepo zeleno,a dole,NEMA KORENJA…KORENJE SE JEDE?!

   Aleksandar Vucic,ima predispozicije da ga Srbi pamte po dobru.On moze biti “srpski ferari”,SRPSKI…ali mora da pazi na volan…osetljiv je.
   To je moje misljenje…NISU SVI ISTI,a gospodinu Vucelicu se izvinjavam zbog pominjanja,posebno ,ako nesto nije u skladu sa cinjenicama.

 9. Ha, ha, ha spomenik je samo premešten a ostao je u Srbiji sad još dolazi pazite ovo ambasador Albanije da zatraži da se spomenik vrati pred opštinu. Koja sramota i koja poniženja trpi srpski narod naročito ako znamo da je na području Medveđe, Preševa i Bujanovca čak oko 30 sličnih spomenika albanskim teroristima a govori se samo o jednome. Ovo što se događa u Srbiji uz aminovanje Dačića je velika sramota. Hoćemo reciprocitet u Tirani spomenik našemu junaku Miloševiću i Arkanu pa da vidi Dačić kako reaguje prava država Albanija za razliku od Srbije koja pod ovom izdajničkom vlašću samo ispunjava naredbe iz eu a bez ikakove koristi za Srbiju. To su nekad stari Srbi zvali IZDAJA ali danas se to zove srpska politika.

 10. Углавном се слажем са текстом, фали само констатација да су у “екипи” Дачића и господин “први” подпредседник владе и господин “народни” председник. Хајде да престанемо да се залуд надамо (или можда само фолирамо) господин “народни” председник је ако не координатор акције оно бар тихи саучесник. Бар се тако куне икона друге (или можда прве) Србије Весна Пешић.

 11. … kakvu li ‘dreku’ digose ovi, koji stalno prave spiskove ‘nepodobnih’ / a vole da su na (platnom) spisku “jakih” ?! / ?! To pokazuje, koliko su ove male, verbalne siledzije samo obicne – kukavice ?!

 12. Мој покојни деда, иначе бивши борац имао је обичај да каже: Сто отаца, ћорава деца.И сада је исти случај.Када би мене неко овластио да водим Србију не бих знала шта да радим.Нарочити што је ЕУ толики лицемер да пере руке од масакрирања Србије и перфидно пребацује кривицу на наше политичаре, а иста та ЕУ их је стисла као змија жабу и не дозвољава им маневре.Реална слика стварности је да ЕУ води унутрашњу и спољну политику Србије, а политичари и премијер и остали су само марионете.Једино што они имају у понуди је да између два зла одаберу мање за Србију.Реално, ми смо окупирани и потлачени горе него под Турцима и има да испуњавамо њихове захтеве иначе ће да нас почисте у једном потезу. Можемо само да чекамо и да се помолимо да се створи ново жариште и нова жртва како би заборавили мало на нас, а онда да искористимо гужву и да се спасавамо. Моје виђење је да је дошао било ко стварност би била иста, осим у случају некога попут Шешеља који би заратио са свима, и то само ако ЕУ одговара у супротном би умро природном смрћу попут Слобе.Ми нисмо католици и нисмо продане душе попут Хрвата и немамо вишедецениску праксу курвинске политике, тако да смо непожељни. Уколико се преваспитамо, поједемо говно од ГМО, пољубимо гузицу Папи и разделимо на добош отаджбину има шансе да размисле да нас приме у ЕУ, а онда… почиње зона сумрака.

 13. ВОСТАНИ СЕРБЈЕ прољеће буди природу шума листа устанике прима,
  ПРОСТРАНА ЈЕ РАВНА ГОРА збијмо редове да збацимо издајнике. На
  Динари нема више Ђујићевих устаника Липово променило знамење
  посташе МО,НЕГРИНИ.

 14. Hajde da se složimo u jednom – bolje vodje Srbija nema. I to uopšte nije sporno ako pogledamo šta je u ponudi na tržištu politike, parafrazirajući, pošto smo već dobrano zagazili u “tržišni kapitalizam”. Ovi na vlasti su trebalo biti suprotnost “žutima” ali su samo delimično opravdali podršku. Nažalost, sva medjunarodno pravna dokumenta potpisuju FUNKCIJE a ne imena /znači predsednik, premijer…/ i ona su LEGITIMNA! Sve što je do sad učinjeno i potpisano mora se poštovati! Osim IZVINJENJA. Znači “nasledjeno” teško da se može ispraviti. Kad bi dosadašnje “verifikovane sporazume” revidovali ili /ne daj bože/ poništili, samo bi potvrdili još više svoju “necivilizovanost” u očima “civilizovanog” zapada. O kritičarima /večitim/ sve najgore. To se u Srbiji najbolje prima. Koštunica im je trebao, mislim na “zapad”, za rušenje Miloševića, što bi rekli za jednokratnu upotrebu. On je i želeo da nas oslobode stega, pa čak i verovao u to ali poštenja u politici nema! Prihvatio je ulogu, a nije znao kakva “bulumenta” maršira u njegovoj senci. Nije bio, tada, ni svestan da ruši poslednjeg DRŽAVNIKA Srbije, koji i sa svim greškama je bio častan i branio interese srpskog naroda. Ima puno simbolike u budjenju SAVESTI tadašnjeg ministra policije D. Mihajlovića, koji u trenutku otrežnjenja, moli zatvorenog Miloševića da mu “oprosti”. Nema mesta kajanju za tako grube greške. Dostojanstveni bivši predsenik, normalno, ne prihvata izvinjenje. Mnogima se SAVEST ni danas nije probudila. E to sputava Srbiju! Ipak, sada, kada ne možeš da promeniš ništa, jako je važno NE POTPISATI saglasnost jer jedino tako zadržavaš pravo na “otvoreno pitanje”. I MORA se stalno upozoravati na rezoluciju 1244!

 15. Mi smo propali kao narod potpuo.Ovo nije moglo biti smisljeno nigdje ni u jednoj kuhnji.Mi smo nasu propast gradili zadnjih 100 godina odricuci se svega i svacega.Ja licno nemam nadu niti mislim da se mozemo spasiti.Ne postoji medju Srbima nijedan politicar kome ja vjerujem niti postiji i jedan koji zna sta hoce.

 16. Nema nas vise.Ni u Srbiji.Propali smo kao narod.Nije moguce da je sve ovo smisljeno negdje u nekoj kuhinji.Mozda prije 100 godina kada smo dali drzavu svojui usli u tudju.Ovakva propast nije mogla biti smisljena.Nema nijednog politicarima medju srbima kome mozes vjerovati niti onoga koji zna sta hoce.Izuzev mozda pare,jer svi hoce samo pare.Sve bi dali za pare.Bas kao sato Pantic u tijesnoj kozi kaze:Pare,pare daj pare samo pare!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *