DSS I LDP PROTIV REZOLUCIJE

BEOGRAD, 12. januar 2013. (FoNet) – Liberalno demokratska partija (LDP) i Demokratska stranka Srbije (DSS) glasaće protiv vladinog predloga Rezolucije o Kosovu, najavili su danas šef poslaničke grupe LDP Čedomir Jovanović i poslanik DSS Slobodan Samardžić. Jovanović je ocenio da je dosadašnji tok rasprave u Parlamentu samo pokazao kontinuitet u kosovskoj politici koju su vodile sve Vlade Srbije, ali da se danas pojavila i “vrhunska neozbiljnost” tokom rasprave.

“To što vladajuća koalicija koristi život i realnost kao izgovore da iz Rezolucije izbaci pojedine delove nije dovoljan razlog da LDP podrži taj tekst koji su dogovarali Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić i Ivica Dačić”, rekao je Jovanović novinarima u Skupštini.

Vlada nije prihvatila nijedan od osam amandmana DSS i zato ta stranka neće glasati za Rezoluciju, rekao je poslanik DSS Sloboda Samadžić.

“Jedini naš amandman o kome je Vlada raspravljala bio je predlog da Skupština usvoji Zakon o suštinskoj autonomiji Kosova, oni su to možda i hteli da usvoje, ali uz uslov da taj Zakon bude donet tek posle pregovora sa Abancima, kada će Kosovo već biti predato, što je i svrha ovih razgovora”, naglasio je Samardžić.

Jedan komentar

  1. I dok je BORIS TADIC sa svojim DSom i CEDOMIR JOVANOVIC-LDP za otvorenu i jasnu IZDAJU ( prodaju) srpskih nacionalnih interesa ,prije svih KOSMETA – NIKOLIC ,VUCIC tj.Naprednjaci i DACIC SPS su za to isto ali na sakriveni, zataskani, zakamuflirani nacin .Pitanje – hoce li biti ista na zemljopisnoj karti EUROPE oznaceno kao SRBIJA nakon 15…..25….najduze.. 40 godina ??’

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *