ДСС И ЛДП ПРОТИВ РЕЗОЛУЦИЈЕ

БЕОГРАД, 12. јануар 2013. (ФоНет) – Либерално демократска партија (ЛДП) и Демократска странка Србије (ДСС) гласаће против владиног предлога Резолуције о Косову, најавили су данас шеф посланичке групе ЛДП Чедомир Јовановић и посланик ДСС Слободан Самарџић. Јовановић је оценио да је досадашњи ток расправе у Парламенту само показао континуитет у косовској политици коју су водиле све Владе Србије, али да се данас појавила и “врхунска неозбиљност” током расправе.

“То што владајућа коалиција користи живот и реалност као изговоре да из Резолуције избаци поједине делове није довољан разлог да ЛДП подржи тај текст који су договарали Александар Вучић, Томислав Николић и Ивица Дачић”, рекао је Јовановић новинарима у Скупштини.

Влада није прихватила ниједан од осам амандмана ДСС и зато та странка неће гласати за Резолуцију, рекао је посланик ДСС Слобода Самаџић.

“Једини наш амандман о коме је Влада расправљала био је предлог да Скупштина усвоји Закон о суштинској аутономији Косова, они су то можда и хтели да усвоје, али уз услов да тај Закон буде донет тек после преговора са Абанцима, када ће Косово већ бити предато, што је и сврха ових разговора”, нагласио је Самарџић.

Један коментар

  1. I dok je BORIS TADIC sa svojim DSom i CEDOMIR JOVANOVIC-LDP za otvorenu i jasnu IZDAJU ( prodaju) srpskih nacionalnih interesa ,prije svih KOSMETA – NIKOLIC ,VUCIC tj.Naprednjaci i DACIC SPS su za to isto ali na sakriveni, zataskani, zakamuflirani nacin .Pitanje – hoce li biti ista na zemljopisnoj karti EUROPE oznaceno kao SRBIJA nakon 15…..25….najduze.. 40 godina ??’

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *