До краја године биће окончане истраге о 24 приватизације

БЕОГРАД – До краја године биће окончане истраге 24 спорне приватизације, изјавио је данас потпредседник Владе Србије Александср Вучић и додао да се “ушло полако и сигурно” и у “Луку Београд”, а да је истрага у вези са Ветеринарским заводом при крају.
“Када кажем да су завршене мислим на ‘Делреал’, ‘Нуба инвест’, ‘Азотару’. Мислим да смо ушли или улазимо полако и сигурно у ‘Луку Београд’ и чини ми се да је Ветеринарски завод при крају”, прецизирао је Вучић.
Он је за Б92 рекао да у тим предметима има још пуно “кракова”, али да мисли да ће сва 24 предмета бити завршена и поновио да нису у питању само приватизације, којих има 16 или 17.
Вучић је рекао да има и других предмета које ће надлежени покушати да реше и у том конетексту издвојио Развојну банку Војводине и Фонд за капитална улагања.
“Али о том потом. Ово је задатак који је за нас био и јесте приоритетан и свакако ће бити завршен”, поручио је Вучић.
Он је рекао да су постигнути одређени резултати, да се озбиљно ради на стварању система и институција и додао да је највећи број судија и тужилаца, односно оних који се баве тужилачком истрагом на усавршавању и школовању у иностранству.
Вучић је у том смислу нагласио и да је важно што су донете измене Кривичног законика и Закона о кривичном поступку и најавио доношење нове стратегије за борбу протв корупције, која треба да буде донета до марта, што је и на европској мапи пута Србије.
“Постижемо значајне резултате и мислим да неће бити нарочито важно ко је на овом месту или какво му је име и презиме и којој политицкцој партији припада”, закључио је Вучић.

2 коментара

  1. Kad brat Vucko obeca onda to on obavezno i ispuni. Ama bas sve ima da gi pohapsi,pri tom ne trepnivsi. Svakako preko medija,posebno se istice novina “Kuriur”,oni sve znaju kad ce ko koga i u koje vreme. Eto salje i sudije na usavrsavanju u inostranstvu,verovatno u Hag,oni imaju najvise iskustva da im prenesu kako treba suditi,jer nase sudstvo nije europejsko. Ali brat Vucko nikako da se zameri onom Sutanovcu sto mu je ostavio pustos u ministarstvu odbrane na cijem je celu. Tamo je sve opustoseno i opljackano,a brat Vucko za to ne haje,on ispituje one 24 sporne privatizacije,pri tom ispitivanje se vrsi iskljucivo preko medija. Vazno da je Miska ucorkao,ali bogami slaba vajda,nema brat Vucko valjanih dokaza,morace da ga pusti na slobodu i da mu plati odstetu iz drzavnog budzeta sto ga je hapsio. Dokle ce ovakav da tera segu i ruga se narodu, to jos niko nezna.

  2. Василим

    Пуна подршка Александру Вучићу у борби против корупције, лопова и кримоса!

    Задатак свих државних органа али и народа је да пруже подршку на све начине да се до крајараскринкају кримоси, лопуже који нам пију крв већ 12 година. Побише нас и опљачкаше ни криве ни дужне!

    Све редом, до краја, само напред!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *