Британија и Холандија обавезале се да ће осудити сваки потез Владе Србије у наредних 30 година

Берлин, 21. 01. 2013. године (Бе92) – Представници Велике Британије и Холандије састали су се јуче иза затворених врата у берлинској палати „Уједињена Немачка“ и договорили се око појединости, како је наведено, „поједностављивања политике према Западном Балкану“.
Најважнија тачка која је договорена на састанку неименованих представника двеју држава је да ће сваки потез Владе Србије, без обзира на његов садржај, бити осуђен од стране Британије и Холандије, и то у следећих 30 година. Своје бланко потписе на сва саопштења, све препоруке и обавештења у вези са Србијом већ су поднели „Европској организацији за координацију спремности европских земаља које нису чланице ЕУ“ премијери Џејмс Камерон и Марк Рут.
Овој организацији такође је наложено да подржи све потезе Србији суседних држава, народних мањина у Србији и невладином сектору уколико је финансиран од стране западноевропских и америчких средстава. Као изузетак наведене су Македонија и Црна Гора чији ће се потези и саопштења претходно разматрати пре аутоматске подршке.
Оно што не представља новину у односу на досадашњи приступ ових земаља према региону је то да ни убудуће ове земље ни на који начин неће реаговати на потезе приштинских власти и косовских изгредника у односу на Србе, њихову имовину, заоставштину и слично. Другим речима, ни убудуће од ових земаља нећемо моћи да очекујемо осуду скрнављења српских гробља, манастира и слично. Међутим, оно што је ново је да је договорено да ни појединци и британске и холандске невладине организације неће смети да се противе званичним одлукама својих држава, будући да су и једна и друга имале непријатности због појединих „излета“ њихових грађана и организација везаних за сукобе на Западном Балкану.
„Непријатност је врло непријатна реч“, изјавио је поводом овог договора премијер Камерун, алудирајући на једну сличну изјаву Винстона Черчила.

Као услов за добијање датума,  ЕУ Србији забрањује коришћење Интернета?

Брисел, 22. 01. 2013. године (Бе92) – Иако је крајем прошле године Европски парламент најавио да за добијање датума за почетак преговора око евентуалног уласка Србије у ЕУ неће бити нових услова, јуче су се у кулоарима могле чути најаве да ће таквих услова ипак бити. Како незванично сазнајемо, на ову идеју је дошла група бугарских представника охрабрена ослабљеном преговарачком позицијом Београда после постављања и скидања спомен-плоче у Прешеву.
Коришћење Интернета, приступ „Викиликсу“, али и многим српским порталима који се не налазе под контролом Европског парламента и Драгана Ђиласа, објављују строго поверљиве информације у вези са догађајима у Србији и шире, и на тај начин шире дефетизам и наводно лоше намере ЕУ и њених чланица према овој држави. Интернет је, по овој групи бугарских представника, предвођених угледном списатељицом Алексенијом Димитровом, најопасније средство у рукама српских националиста и хегемониста који преко њега могу да мобилишу велике количине људства у борби за остваривање мрачних тежњи окренутих против цивилизацијских вредности Европске заједнице.
Иако је ова информација још увек незванична и непотврђена, наш извор наводи да овај предлог има велике шансе да добије подршку у Парламенту јер се с њим слаже већина земаља чланица, а на посебно одобравање је наишла од стране Хрватске која би тек требало да постане чланица, али је познато да се ова земља већ дуже време залаже за прекид ове врсте комуникације у Србији због превелике сличности српског и хрватског језика, што доводи до забуне у преношењу извора, а неретко се и знаменити и заслужни Хрвати због овога грешком проглашавају Србима. Познат је и случај да је велики вођа за самосталност Хрватске Фрањо Туђман једном у „Њујорк тајмсу“ грешком назван српским херојем. Верује се да је до ове грешке дошло због недопустивог учешћа Србије на глобалној светској мрежи.

2 коментара

 1. NASI SOLUNCI SU DAVNO REKLI…ENGLEZI SU VODENE KURVE…IZAJA CICA DRAZE I FORSAZA CEDE COPAVOG MASONSKOG UBICE-SRBIJE…ITDR…..ZASTO SE COVEK UCI CEO ZIVOT DA BI UMRO KAO BUDALA…BRITANIJA ZA GODINU DVE PUCA KAO OBLANDA A KAD PONOVO BUDE ENGLESKA???????ONA CE KONOBAR DA PREDAJE SANK…..MOLIM DA NAPLATIM…NICIJA NIJE KORELA DO ZORE…SATANISTIMA DOLAZI SVOJ KRAJ USKORO…CUH DA VATIKAN DELI POJASE SIGURNOSTI SVOJIM SLUZBENICIMA-PEDOFILIMA U KATOLICKIM BOGOMOLJAMA….BRAVOOOOOOOOOOO…nikad nije kasno…oprostice PAPA.

 2. Ova vest,prilicno je nezapazeno prosla?
  Ova vest,ako ja teko ,je svojevrstan zlocin.
  Prosto je neverovatno da dve zemlje javno saopstavaju svoje lose namere preme nakome,i na takav rok.
  Postavlja se pitanje,ako je tako,kako Srbija misli da udje u EU?
  Da li neko moze ovu vest da proveri do kraja,i da je stavi pred nas pregovaracki tim,sa pitanjem,kako ce Srbija dobiti saglasnost Prlamenata Britanije i Holandije,za ulazak u Uniju?
  Ovo je skandal,a nasa vlast i mediji,to ne zele ni da primete?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *