АНА ПРЕТИ СРБИЈИ И СЕВЕРУ КОСОВА

Терористичка наоружана формација косовских Албанаца, позната као Албанска национална армија јавно је прогласила мобилизацију целокупног чланства на, како је наведено, етничким територијама где живе Албанци.

Циљ мобилизације, како пише у прогласу који је издао главни штаб АНА, јесте “борба против српског окупатора који прети на северу Косова и у Прешевској долини“, преносе Вечерње новости.
Главни штаб ове терористичке групације заседао је у Вучитрну, свега десетак километара од северне Косовске Митровице и од својих база на Бајгори, у подножју Копаоника, одакле планирају да изводе терористичке акције на северу Косова.
Пуковник АНА под надимком Качак, после састанка у Вучитрну, рекао је “да ће дефинитивно ући у рат са Србијом, која одбија да призна да су Прешево, Медвеђа и Бујановац албанске територије које нико не сме да дирне“.
По неким сазнањима међународних снага на Косову, АНА има више хиљада чланова. Углавном бивших припадника ОВК, али и подмлатка који је ангажован и обучаван протеклих година у присуству Кфора, Унмика и Еулекса.
Уз хитну мобилизацију чланства, АНА захтева пуну мобилност својих јединица “у заштити албанске земље и независности Косова“.
Пред очима јавности, са оружјем на столу и над мапама са распоредом својих снага по оперативним зонама, они су саопштили “да су њихови снајперисти 24 сата у осматрању“ и да су пред ову мобилизацију набавили најсавременије наоружање, које су приказали на сликама.
– Јавите се на своје задатке! Нико самостално, на своју руку и без координације не сме да предузме било какву акцију – каже се у наредби ГШ АНА, и подвлачи: “Нека по два специјалца буду спремна за сваку ситуацију“.
Директно наређење издато је специјалној јединици “Кобре“ да “распореди своје снаге у Прешевској долини и предузме све у заштити албанског народа против српског окупатора“. Ту војну групацију на састанку ГШ АНА представљао је непознати генерал који се такође скривао испод маске.
Посебно упозорење упућено је и косовским властима у Приштини, које гласи: “Нико не сме да тргује територијама настањеним Албанцима“.
Засад нико од међународних представника на Косову, који су задужени за очување мира и безбедности, није реаговао на овакву отворену провокацију АНА. Ћутали су, иако је некадашњи шеф Унмика Михаел Штајнер прогласио АНА терористичком организацијом 2005. године, након акције постављања експлозивне направе на мосту у северном делу Косова.

Извор: Вечерње новости, ТВ Мост

2 коментара

 1. Bez naslpva. Sa ovakovima nema pregovora. Oni koji su nas bombardovali sada cute. Srbija treba adekvatno da odgovori da bi sacuvala svoju teritoriju i nacionanu cast. Sve ostalo je mlacenje prazne slame. Pozdrav.

 2. Да се разјаснимо, БРЕ !
  Баш су слатки ови из “АНИНЕ ЖУТЕ куЋе”(АНАЛНЕ – ТО ЈЕ Њима ТО) са експозитуром у Београдској Жутој кући на чијој је “челенки” ЖУТИ-ЦРВЕНДАЋ са поремећеним рецептором за рационално расуђивање, али са болесном рефлексом за СВЕСРПСКО МРЗОВАЊЕ И ПЉУВАЊЕ, без повода,аргумената или рационалног поимања стварности и релности, осим ако се не “штите” ШИПАЧКИ ИНТЕРЕСИ који си ИЗНАД било каквих СРБИЈЕ и Њеног НАРОДА или ГРАЂАНСТВА !
  Елемм…
  „Нико не сме да тргује територијама настањеним Албанцима“ су “умотворине” АНАЛНИХ или АНИНИХ стратега, то је ИСТО, што би се превело ПРАВИЛНО да ШИПТАРИ имају неке своје шиптарске територије које нису за трговину,али јесу за ПОКЛАЊАЊЕ!… НИТ ПОРУКЕ – НИТ’ ПОУКЕ , али сходно Њиховом интелектуалном поимању је АДЕКВАТНО !!!
  Нај смешније у Томе је ЗАБРИНУТОСТ Б92 за “реакције припадника расформиране Јединице ЦРВЕНИХ БЕРЕТКИ”…ПО, проституција је ОРГАМИЗОВАН БИЗНИС где ПРОСТИТУТКЕ поштују,плаше се и “воле” СВОЈЕ МАКРОЕ који их “плаћају, тепају и сексуални снабдевају …ЈО, ОВО из уџбеника Криминалистике…
  Ту су смештени и АКТИВИСТИ Ћеде Ћетника-ПО-Ћетника са Шипаћким знамењима и ћулафом беле Калимеро-боје и Остоје РОХАВОГА. Чувај се ОНОГА који има ОБЕЛЕЖИЈЕ од Бога, Њему за ПАМЕТ,а НАМА за НАУК!
  Да СКРАТИМО !!!!!!!
  Радујемо се АНАЛНОЈ ГРУПАЦИЈИ(или АНИНОЈ) и спремо их дочекујемо да им испуниме АНАЛНЕ ШУПЉИНЕ и ЖЕЉЕ , АЛИ И ПРЕКО ТОГА !
  САМО ЗАТО ШТО ТО АНАЛНИ уживаоци ЖЕЛЕ, приредићемо ВАМ ПАРАДУ у сред ПРИШТИНЕ да можете да искажете своју љубав “дугиних боја”! СРБИЈА се радује СВАКОМ Вашем следећем ПОТЕЗУ, унапред ЗНАЈУЋИ колико сте “способни” – ЖЕЉНО Вас ОЧЕКУЈЕМО !!!! Не ЧЕКАЈТЕ! САД!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *