ЗАХТЕВ ДСС ЗА ДОПУНУ ПЛАТФОРМЕ

БЕОГРАД, 24. децембар 2012. (ФоНет) – Демократска странка Србије (ДСС) данас је упутила председнику Србије Томиславу Николићу формални предлог за допуну платформе о Косову и Метохији са захтевом да јој се дода одредба да ће Скупштина Србије донети Закон о суштинској аутономији покрајине, изјавио је портпарол ДСС Петар Петковић. Са том новом одредбом потпуно ће јасно бити одређен и утврђен уставно-правни поредак Косова унутар Србије и јасно дефинисана уставно-правна веза између Србије и њене јужне покрајине, рекао је Петковић на редовној конференцији за новинаре ДСС. Он је предочио да се из медија сазнало да су настале нове околности кад је реч о платформи о Косову и да се стиче утисак да постоји конфузија, како око садржаја платформе, али и око тога који је њен циљ и шта ће с њом бити у будућности. Видимо да је дошло до одређених измена, али није до краја јасно о којим изменама се ради, као ни да ли ће Скупштина Србије изјашњавати о платформи, као ни да ли ће се парламент уопште изјашњавати генерално о питању Косова и Метохије, навео је Петковић. Став ДСС је да платформа треба да дође пред посланике и да би Скупштина Србије требало што пре да расправља о том документу, нагласио је он. Према оцени Петковића, после четири године политике суноврата Србије да Европа нема алтернативу, са платформом се јавила добра могућност да се то исправи. Он је оценио да је платформа шанса да се политика Србије промени у политику очувања националних и државних интереса. Неприхватљиво је да се тврди да је независност Косова реалност, а да платформа није реалност, рекао је Петковић и поручио да за Србију реалност не смеју бити интереси страних држава, које “настоје да јој отму Косово”. Петковић је рекао да ће ДСС кад види измењену платформу донети и коначан суд о њој.

Један коментар

  1. Molio bih da reagujete i iz principijelnih razloga sugerisete ljudima koji pisu Platformu,da se sva pominjanja spanske Katalonije,izbrise.
    Spanija je zemlja koja nas podrzava,a Katalonija je jedna od najestremnijih pokrajina ili regiona ili autonomija u Evropi.
    Sama Spanija ima 17 autonomija,sve ste to mogli naci i u Statutu Ekstramadure,Kantabrije ili dvaju Kastilja …imaju i oni cak i nesto sto lici na ambasade…videle zebe da se konji potkivaju pa podigle nogu…sada ih ukidaju jer nema para.
    Dakle,apsolutno izbrisite spominjanje Katalonije.
    Zbog Spanije,kao principijelnog prijatelja i zbog Srbije,jer Katalonija olicava separatizam,najradikalniji,trenutno u Evropi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *