ВУЛИН О СПОРАЗУМУ И ПЛАТФОРМИ

Директор Канцеларије Владе Републике Србије за Косово и Метохију Александар Вулин рекао је данас , током боравка у Ибарскoм Колашину, „да неме наплате царина и пореза на прелазима Брњак и Јариње да је то део договора који су постигли премијер Србије Ивица Дачић и Хашим Тачи, да то мора да се спроведе а ако се то не деси неће бити спровођен ни Споразум о интегрисаном управљању прелазима“.

„Тако ће бити док експертске групе заврше свој посао“, рекао је Вулин и најавио да ће 17. јануара у Бриселу разговарати Дачић и Тачи о даљој примени Споразума а до тада, како је додао, ствари морају да функционишу као што смо се договорили“.
Вулин је поновио да „на Јарињу и Брњаку није граница већ да су то административни прелази , да је на њима било бројних злоупотреба и кршења Споразума .
Објаснио је да „на прелазима нема царине и плаћања ПДВ-а , нема узимања било каквих царинских папира, јер како је истакао „може само нешто да се евидентира јер је постигнут споразум о одређеним количинама робе која може да прелази преко административних прелаза Брњак и Јариње и то без пореза , ПДВ-а и царина“.
Вулин је новинарима рекао „да ће грађанима о Платформи за КиМ говорити председник Србије Томислав Николић.
„Он ће разговарати са представницима политичких странака и у наредних неколико дана и са представницима Срба са Косова и Метохије из свих општина у Покрајини“ рекао је Вулин. Он је додао да Србе не деле на оне северно и јужно од Ибра .
„Они су за нас грађани државе Србије и сви који живе на Косову и Метохији су за нас потпуно равноправни“, рекао је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Извор:ТВ Мост

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *