Тома и Вучић

Милорад Вучелић, главни уредник

Већ дуго код нас влада нови реализам. Није реч о неком уметничком правцу, већ о вођењу државне политике по којој је реално само оно што одговара и што је прихватљиво Шиптарима и њиховим покровитељима и заштитницима са Запада, а то је независно Косово. Искључиво у ту сврху је служио технички дијалог Борка Стефановића и Едите Тахири јуче, а Ивице Дачића и Хашима Тачија данас. Преговори, и једни и други, имају континуитет и извођени су на основу Платформе претходног режима, која је за Србе била и до сада остала државна тајна, а за Приштину, Брисел и Вашингтон само празан лист хартије на којем су исписивали шта им је воља. Остварљива је била само независна шиптарска држава, а све остало је било означено као списак нереалних лепих српских жеља. Већ се могло чути како Србија декларативно никада неће признати Косово, али ће му се дати столица у Уједињеним нацијама.
Недићевска политика под окупацијом имала је доследне настављаче под привидном слободом, али је то и Приштини и Бриселу било мало, па су почели да трагају за неком имитацијом, неким лажним српским Де Голом који би им, са репутацијом националисте, предао Косово, баш као да је оно, попут некадашње француске колоније Алжира, на неком другом континенту. Обилата помоћ владиних, невладиних, аналитичарских и медијских кругова није изостала, па се тако сваки потез нових власти излагао критици којом је све објашњавано као алиби за нешто друго што ће се тек догодити и што се заиста спрема, a што су они, захваљујући својој промућурности, прозрели.
Нова власт је изненадила Србију. Наравно, под новом влашћу разумем Тому Николића и Александра Вучића. Најпре је Вучић жестоко ударио, колико је могао, по криминалу и корупцији. А да је корупција од 2008. године под еврофанатицима зајахала све што макар и један динар доноси, то је јасно као бели дан. Само у јавним набавкама је по извештају државног ревизора проневерено око пола милијарде евра. У име ЕУ пута без алтернативе безочно је фалсификовано да је јавни дуг на дан 31.12 2011. за читавих шест одсто премашио дозвољену границу од 45 одсто, одређену Законом о државном буџету. Сигурно је да до јула ове године претходна влада није мировала. Ту је и стотину других безочних фалсификата.
Има ли веће симболике од вести да је ухапшен бивши градоначелник Прокупља и директор фирме „Проевробизнис“? Једноставно, људи су били уверени да ако окаче таблу „Проевробизнис“ могу да краду колико закуче.

Затим је Тома обелоданио Платформу за Косово. Њу су листом подржали Срби са Косова, и северног и јужног, и са ове и оне стране Ибра. И ДСС са неколико важних и прихваћених допуна. Старо правило важи: реци ми ко су непријатељи твоји, па ћу све знати о теби. Драган Ђилас је у име жутог картела који неки још зову ДС саопштио да је циљ Платформе прекид евроинтеграција. Може нестати Србије, али не смеју се прекинути евроинтеграције. Чеда Јовановић је апсолутно одбацио Платформу и исто толико снажно подржао Ахтисаријев план. Шта мисле Шиптари и њихови западни ментори о Платформи, не би требало трошити ни реч.
Дакле, еврофанатици су на звук пиштаљке заратили против Платформе. Охрабрен јечањем европских труба и Дачић је подигао глас и одбрусио да Платформа није Свето писмо и још много тога. Чак се и један мали чиновник, као глосноговорник и званичник владе, усудио да јавно каже како у Платформи председника државе има и добрих места!
О Платформи и јавним и парламентраним прикљученијима можете се подробно и прецизно упознати читајући текст Николе Врзића „Тренутак истине“ у овом броју „Печата“.
Али сав овај лавеж противника Платформе не значи ништа или значи безначајно мало, ако еврофанатици не успеју да забију колац раздора између Томе и Вучића. Тома са Платформом за Косово и Вучић са борбом против криминала заједно би могли да почисте све што је од 2008. године засејано и нађубрено у Србији под називом „ЕУ нема алтернативу“. Готово сам уверен да су и Тома и Вучић потпуно свесни своје историјске одговорности. Они су у овом тренутку пожељна и добитна комбинација за опстанак Србије. Јефтини аналитичари који су служинчад свих режима покушавају да се додворе европском центру моћи са својом плиткоумном гимнастиком о очигледном раздору између Томе и Вучића. Знају и Тома и Вучић да су победили заједно и да само заједно могу да ураде нешто за добробит земље. Исто тако морали би још боље да знају да немају већег и бољег пријатеља него што су један другоме, и да не може Томи бити странац бољи пријатељ од Вучића и обрнуто.
Зато ће после првог Вучићевог изненађења које је донела борба против корупције, и другог Томиног изненађења које је донела Платформа, за еврофанатике стићи и треће изненађење. Тома и Вучић остају заједно. При том, свако ће радити свој део посла. Тома ће се бавити Косовом, а Вучић борбом против криминала. А подстакнути тиме мораће и други да ураде нешто ваљано. Довољно да се Србија усправи и да престане да пузи.
Ако влада неће да следи Тому и Вучића, њих двојица би одмах требало да распишу изборе. На изборима ће се Дачић хвалити договорима са Тачијем и будућом изгледном сарадњом са Харадинајем, а Ђилас да је згрнуо још које милионче. Дотле Тома и Вучић имају свој скроман капитал у виду борбе против корупције и Платформе за Косово.

Поштовани и драги читаоци „Печата“:
Христос се роди! Срећна вам Нова година!

 

26 коментара

 1. Podrzavamo Vucica.Samo napred. Ali nem nedostaje “prica o Sutanovcu”. “Pise li neko scenario za tu pricu”?

 2. Voleo bih da ste u pravu g. Vucelicu, ali se bojim da su svi oni na istom zadatku, kako prokomentarisah vas prethodni uvodnik. Kako tumaciti Vucicev i Tomin naprasan “evrofanatizam”. Vucic kaze da bi bez EU za sest meseci umrli od gladi? Toma rece u svom intervjuu u Novostima da “ce gradjani Srbije teško da prežive na način koji bi bio prihvatljiv ako ne otpočnu pregovori sa EU”. Daciju su uvalili kosku da se ljubi sa Tacijem i Estonkom u Briselu, ali da Vucic ne podrzava naprasnu ljubav izmedju Dacija i Tacija, tesko da bi Daci mogao da to radi na svoju ruku.

  • Budimo realni, Srbija je samo jedna podjarmljena kolonija. Nikolic i
   Dacic su dovedeni da urade ovo sto rade bas zato sto je narod vjerovao da us “srbende” a da je isto radio Tadic i zuti kartel postojala je mogucnost da se izbezumljeni narod podigne na pobunu. Sve sto se sada desava je samo realizacija plana a sigurno je bilo i nekih novih namjestaljki Tomi i pijanom Dacicu. (primanja siptarskih narko para i sada ih ucjenjuju sa pistoljem u sljepocnicu…. sjetite se Djindjica kako je prosao kad je pokusao da se odupre onima koji su ga doveli na vlast..)
   Sa druge strane svi znamo koliko smo u vecini potkupljivi i pohlepni (cekajuci pecene koke is EU prodali bi rodjenu majku) tako da na pobune i demonstracije izlazimo samo kad ih organizuju i plate Engleske i druge obavjestajene sluzbe od onog Bolje Rat nego Pakt pa do 5 Oktobra. Sve u svemu sve sto nam se desava to i zasluzujemo.

 3. Otisao mi je tekst,pre vremena…da kazem sledece:
  Dakle za 2012.g. minus u budzetu je predvidjen bio 140 milijardi dinara.
  Za 2013.g.ista prica,predvidjeni prihodi 954 milijarde,a predvidjeni rashodi oko 1074 milijarde,razlika-MINUS oko 120 milijardi,stim sto kazu da ce biti oko 130 milijardi.
  Dakle,taj minus,deficit,treba da trazimo po svetu,u eurima,svake godine oko 130-140 milijardi dinara.BEZ POTREBE!
  Da bi domacinski radili za naredni period,i da bi borba protiv kriminala i pljacke jos vise dobila na ostrini,2 podatka:
  Objavljeno je da je Drzavna revizorska institucija,obavila kontrolu u 122 subjekta i utvrdila nezakonitosti u javnim nabavkama,koje premasuju 47 milijardi dinara!
  I drugi podatak, gde je Uprava javnih prihoda grada Beograda konstatovala da “na dan 31.oktobar 2012.g. DUG ZA NEPLACENI POREZ u Beogradu iznosi 27,6 milijardi dinara”…od toga 14 miliona glavnica ,resto kamate…
  Dakle samo 122 kontrole nasle su UKRADINIH oko 47 milijardi i sada ,samo u Beogradu oko 27 nenaplacenih milijardi,ukupno skoro 80 milijardi dinara?!
  Znaci,ako se domacinski bude radilo,lako se moze sakupiti 130 milijardi minusa,pa da se ne mora svake godine zaduzivati zemlja a da se kriminalci bogate.
  Tu ja vidim Tomu i Vucica,DA SPRECE OVO EKONOMSKO LUDILO,PORED OSTALIH STVARI.

 4. Tomislav Nikolic i Aleksandar Vucic su 2012.g.konsolidovali srpsku decnicu.Vrlo vazna stvar za Drzavu.
  To znaci da ce SNS u narednom periodu,ako ne napravi vecu gresku,imati minimalno,STABILNU TRECINU birackog tela.Sada ima i vise,i to moze ici jos vise,sve zavisi.
  To je sasvim normalno i uobicajeno u stabilnim politickim sistemima.To je cista personalna zasluga Tome i Vucica.
  Na suprot tome ,srpska levica luta.
  DS ,koju su dizajnirali oni koji su Slobodana Milosevica proglasili “losim momkom”,u stanju je ideoloskog i personalnog rasula.
  Sve je bilo predvidjeno da DS zauzme sve sto je levo…tako je Boris Tadic stigao do clana rukovodstava SOCIJALISTICKE INTERNACIONALE?!I to iz zemlje gde je sve bilo socijalisticko,i organizacije i udruzenja,cak i sama Republika.
  No,Boris Tadic je odredjen da kontrolise i usmerava srpski socijalizam,i to iz inostranstva?
  Sta je sa stvarnim problemom srpske levice,sta je sa SPS-om?
  SPS je ideoloski razvodnjen,udaljen od sopstvenog bica.
  Takodje opterecen aferama i korupcijom.
  Bar ono sto se iz aviona vidi.
  SPS je formiran od SK i SSRN,od komunista i radnog naroda.
  Umesto da bude moderna socijalisticka radnicka partija,KOJA UVEK ZA DLAKU GOVORI U IMA RADNIKA ,ZA RAZLIKU OD DESNICE KOJA UVEK ZA DLAKU GOVORI U IME POSLODAVACA,umesto da bude SPS koja se ne odrice svojih ideoloskih I PERSONALNIH temelja i koja nikada nece priznati laz o nama kao posledicu medijskog poraza Srbije…SPS je i ideologiju i kadrove prepustio toj neolevici,instruisanoj spolja,tim politickim komandosima,tome DS-u,”cuvaru NATO istine o Srbiji”,toj “gradjanskoj Srbiji” i novom jugoslovenstvu u srpskom bicu…Bar do juce,a jos malo i danas.
  Danas,sa 15%,SPS sluzi samo sebi…deli vlast bez principa,do juce (a malo i danas),i sa onima koji su njena objektivna negacija,bar kada o levici pricamo.
  SPS danas lici na pivo bez alkohola,sladunjav,pomalo bljutavog ukusa…ni vino ni voda.
  Da bi postala ozbiljna nacionalna partija levice,sa stabilnom trecinom birackog tela,SPS se mora kadrovski rekonstruisati,i to radikalno,uozbiljiti se,da se njeni istaknuti clanovi ne pojavljuju u tabloidima,a Drzavi i Narodu nikad teze…
  SPS,mora da se vrati svome bicu,bez kompleksa,jasnoj nacionalnoj politici,jasnoj ekonomskoj i socijalnoj politici.
  SPS mora da preuzme odgovornost,hrabro,da se nikada vise ne dozvoli da srpski predsednici,vojskovodje i lideri,nestaju bez traga,da im se cesto grob ne zna…a sve po nalogu spolja,cime se Narod obezglavljuje,istorija obesmisljava i mladi u Srbiji, dezorijentisu.
  SPS ne sme dozvoliti da njen osnivac Slobodan Milosevic,ostane da pociva u dvoristu privatne kuce,na periferiji Srbije.
  Na diskretan (a sto se mene tice,na spektakularan) i dostojanstven nacin,to se mora ispraviti,jer je to nesto sto je jace od subjektivnog,bilo cijeg,poimanja uloge Slobodana Milosevica u savremenoj istoriji Srbije.
  Sve srpske vodje imaju se postovati.I levica i desnica ,i Drzava ,i u slucaju Vojislava Seselja,mora utrostruciti napore da se sudska farsa okonca u korist njegovog oslobadjanja.Mi treba da postujemo svoju istoriju i kriticki a ne rusilacki da je cenimo.
  Ako neko ima sumnju,neka mi kaze koga su se Hrvati,Bosnjaci,Albanci i ostali, odrekli,i cega su se odrekli…personalno i ideoloski?

  • Danas,na Bozic,list Kurir objavio je intervju sa Ivicom Dacic,presdenikom SPS,koji kaze,citat:”Nemam nikakvu saradnju sa Tadicem…cak smo imali i problema.Kako su nam rekli iz Partije evropskih socijalista,na zahtev Borisa Tadica nisu nas pozvali na poslednji kongres zbog koalicije sa SNS!”.
   Treba li tu neki komentar,osim da je tada Tadic izabran u rukovodstvo socijalisticke internacionale.

 5. Neznam da li je pisac ovih redova gospodin Vucelic zaista uvideo kod Vucica “borca protiv pljackasa veka Srbije”. Vucic bi trebao prvo svoje dvoriste (ministarstvo odbrane)da ocisti od kriminala i pljacke koje je sproveo Sutanovac sa svojom svojtom(kumovi,sabraca u pljackanju vojne imovine itd.)gde je unistio vojsku i doveo je do prosjackog stapa. U njegovom dvoristu su jos uvek prisutni kriminalci-pljackasi,a Vucic ne haje za to,jos neke i nagradjuje postavljajuci ih na vise duznosti. Pljacku veka Srbije izvrsili su DOS-ovska vlast,a posle dokrajcili i to otvoreno DS na celu sa Tdaicem i celom vladom Cvetkovica. I onda sledi normalno pitanje dali je Vucic zaista borac protiv korupcije i pljacke ili obican folirant. I kakvi su to mediji i ciji,kada sve znaju kad ce ko biti uhapsen,koga ce u zatvor,koga na slobodi,ko je sta rekao istraznim organima itd,itd, a sve to je zakonom zabranjeno. Pa kakava je ovo drzava,kada i najmanji novinarcic recimo lista kurira,sve zivo zna. To nije borba,prije bi se reklo hajka na lopove,kao ono “Drz te lopova”, dok lopov nesmetano krade. Politiku koji ovi vlastodrsci vode je u interesu zapada i amera,nasih najvecih neprijatelja. Sve otvoreno i puzeci daju,uspostavljaju granice,carine,isticu neku platformu o Kosovu, a narod ih na to ne tera,jer veci deo i to mladih su protiv ulaska u tu njihovu EU. I pitanje za sve njih dokle tako ocigledna izdaja zemlje i naroda,koga oni foliraju, ko im cuva ledja kad su se toliko osmelili da prodaju svoj narod i drzavu. Narod je hteo promene a ne izdaju koja je ocigledna.

  • Kad sam govorio o ovim prevrtljivim naprednjacima(mada bi im naziv nazadnjaci bolje odgovarao)nisu mi komentare hteli objavljivati!Misle da su meni stetu napravili sa time sto mi komentare nisu objavljivali????Sve sto sam rekao(i ne samo ja)ako se ispostavi da je laz nece nikoga ni da boli,a ni da kosta,ali ako se ispostavi drugacije…….?!Nema u Srbiji(donekle je to Kostunica,mada je i on mlak isuvise,da vidite kako Merkelova vice,galami u Bundestagu…sva se Skupstina trese,a Vucic i Nikolic kada pricaju cini mi se da se sa dusom dele)politikanta koji ima ono sto muskarac treba da ima i da kaze putuj jevropo i ameriko i sto dalje tu bagru zapadnjacku od nas!

 6. Василим

  Размере организованог криминала су толико далеке ,уништено је и покрадено као никада у историји Србије, дошло је до ситуације; ” Или ми, или они!!!”
  Деструкција је уништила и привреду, друштво, морал, довели су до ситуације да нема ни деце(већи морталитет), да су плате најниже у Јевропи, да је пад производње највишу у региону….значи , добро смо живи!?

  Ако је “платформа” Николића она коју је Милошевић нудио шиптарима , да уз широку аутономију имају у+и своје органе, али и да други народи имају своје органе, у поквиру Србије, то је онда прелазно решење. Али сви знамо да Јевропа и американци, и остали неће прихватати ништа , што значи да треба имати и активну и пасивну стратегију на дуге стазе. Нема признавања творевине, подривати шиптарске терористе и лопуже, тражити партнере свуда по свету агресивно итд.

  – Што се тиче борбе против лоповлук и криминалаца, државне мафије и корумпираних надри-политичара, мора се наставити силовито да се сви процеси приведу крају, не околишати и да се ВРАТЕ ПОКРАДЕНИ НОВЦИ, јер су упитању стотине милинона евра, и толике паре не могу да нестану, не могу!

  -Повратити државну имовину, и приватизобвана предузећа која су НЕНАМЕНСИ користили приватници-лпоуже, који су продавали делове те имовине а нису се бавили ОСНОВНОМ делатношћу и сл, дакле вратити под државну капу, и казити лопове, одузети имовину кримосима.

  Ако буду доследни у борби против лопова, народ ће још више гласати за спас отаџбине, и да се разумемо свако је криминалац ако је украо, наместио , оштетио државу и народ, ма ко то био од обичног човека па до шолитичара, па били то и садашњи и бивши председници странаака, јер криминалац је криминалац.

  Силовита да буде и обнова државе и фирми, привреде, давати повољне субвенционисане станове младим брачним паровима, давати помоћ свима којима је неопходна, ЗАПОШЉАВАТИ сво радно способно становништво, све је то могуће нисмо ми земља без ресурса.
  Плате сумизрене да се уведе обавезан додатак на плату за ДОРУЧАК и ПРЕВОЗ( не опорезивати додатзке) као прва помоћ за мизерне плате, јер сваки додатни динар спашава кућни буџет.

  Силовита обнова ће уследити кад се похапсе криминалци, када е врате паре, када се покрену пројекти са коректним партнерима( Кина, Русија, треће земље), и народ ће да се покрене, покренуће се НАДА у бољитак, ако није касно.
  Дакле ако Николић и Вучић буду одлучни, пробитачни, и народ ће одлучно стати иза таквих људи.

  Свима Срећни празници, само напред !

  Догодине у царском Призрену!

  • Василим

   Ево не прође ни један дан, кад оно изненађење.

   Додик даје издајничку изјаву по ко зна који пут. Као фол велики националиста а предао је 90% фунција Републике Српске у наручје Сарајеву, па укиде војску итд. Сад нам он дели савет за свето Косово и метохију, вели да признамо Метохију за шиптарску неовисну државу!? То је један фолирант и класичан њихов човек , кој еобогатио о народној муци, а још ради за странце. Да би био убедљив фолира се са патриотским фразама. Море…..
   ————–
   Ето сад знамо да је и ова платформа једно велико ништа , да има и своје тајне чланове, дај ово обмана, ….
   Николић данас ијављује контра од оног јуче, позива шиптарку, некакву “председницу” на некакве преговоре,….контроверзан је …
   Лепо рече професор Ратко Марковић (мало другим речима), да ово што ради Николић представља повреду Устава, да нема он право као председник да пише платформе, да крши Устав и порцедуре, итд.Дакле ово што ради Николић и Дачић је ипак лоша игра …..
   Ја више не верујем ником.

   Нека нам разум помогне да не будемо сами себи највећи непријатељи!
   Србија је увек приоритет,а све друге приче су магла испод које се мути и раде нечасне работе.

   Народе, свако добро!!!….., а политичарима немам више шта да поручим, много су надобудни , самовољни, не схватају да су променљиви!

 7. Тома и Вучић обновише српску националну ДЕСНИЦУ што ћу рећи
  народну из народа. Мора се знати ко коси а ко воду носи аи да
  нико није потцењен за свој рад. Памтим када је српски сељак
  заједно обедовао са најамним радником и није било срамота радити
  Комунизам и САМОУПРАВЉАЊЕ је створило поделе на лоше послове и
  фине ГОСПОДСКЕ и лошу узречицу НЕМОЖЕШ МЕ МАЊЕ ПЛАТИТИ КОЛИОКО ЈА МОГУ МАЛО РАДИТИ. Памтим : У РАДИШЕ СВАШТА БЕШЕ У ШТЕДИШЕ ЈОШ
  И ВИШЕ томе Србија ДЕСНИЦЕ мора тежити и радну свест сровести.
  Није Западни капитал створен нерадом СВЕДОК сам да човек у свом
  веку може створити солидан иметак својим радом и памећу нормално
  и штедњомм.

 8. Kako redakciji Pecat-a,citaocima,celoj Srbiji,i svim Srbima gde god bili NEKA JE SRECNA NOVA GODINA,kao i svim miroljubivim i slobodoljubivim ljudima celog Sveta zelim zdravlja i napretka u Novoj!Hvala Pecat-u na svemu sta radi za Srbe i Srbiju!Neprijateljima Srbije zelim ono sto oni nama zele!Svim Srbima po kazamatima fasistickih sudova evro-amera zelim zdravlja i da im Gospod podari snagu da izdrze svu nametnutu nepravdu!Bog vidi sve!

 9. prof.istorie

  Srbi u muslimansko – hrvatskoj federaciji skoro da i ne postoje jedino u DGGP opštinama. Srbija i Srpska trebaju tražiti od federacije kanton u koji bi ušle opštine sa srpskom većinom i tako se zaštitila prava Srba. U taj kanton sa sedištem u Drvaru trebaju još ući Grahovo, Petrovac i Glamoč ali i Kupres koji je do ovog rata imao srpsku većinu. Treba raditi na povratku srba u ovih 5 opština jer je to srpski interes važniji od mnogih drugih. Isto tako muslimane BiH zvati našom braćom jer oni to i jesu njihovi preci pravoslavni Srbi primili su islam pod pritiskom a neki zbog pogodnosti i benificija. Govore srpskim jezikom za razliku od njih šiftari muslimani nisu Slaveni i samo deo njih su islamizirani Srbi.

  • Potpuno ste u pravu,profesore.Ceo prostor od Kupresa do Grmeca je srpski kraj.Oko njega se bije bitka jer Bosnjaci nece dopustiti da im se “odmetnuta”Babina Cazinska krajina,opet otcepi od Sarajeva.Isto ,ni Hrvatima,nikada dosta,nije ih sramota nicega i ponasaju se u vekovnim srpskim gradovima,kao da im je to djedovina.
   Milorad Dodik je bar 10 puta ,sto sam ja procitao,zahtevao formiranje hrvatskog entiteta u Federaciji BiH…glasniji je i od sama dva HDZ-a iz Hercegovine,prosto neverovatno,kako katolici znaju da se ucute kada treba…kao sada Zagreb,ali,nikada nisam cuo Dodika a ni video,sto ne mora biti njegova greska,mozda je moja…da se zalaze za srpski kanton ili bilo koju formu ozbiljnije politike zastita Srba u Federaciji.
   Srpski polit6icari treba da vode racuna kada ih zovu u Prijedor da ucestvuju na muslimanskim mitinzima,kao Velja Ilic,da je to grad posle Srebrenice,koje muslimani potenciraju kao zrtvu navodnog genocida.Cilj muslimana je da zauzmu Bosnu,a da svakako izbiju na reku Savu,bas u podrucju Prijedora.
   Na zalost,oni su se pretvorili u nesto drugo i tesko je pricati o njima kao o braci.Odbili su da zive zajedno u Bosni i bilo kojoj formi zajednicke drzave sa Srbima,pre 20 godina,a i danas nista ne menjaju,hoce celu Bosnu za sebe.
   Srbi samo Crnogorce,bez obzira na probleme, treba da gledaju kao bracu,sve ostalo su komsije,prijatelji,poznanici…
   Ko nas gleda kao brata a da nije Srbin,ili Crnogorac?

 10. Vaš ginekolog

  Bajke o tome da smo bogatiji rađalo bi se više dece su samo bajke i ništa više. Lični hedonizam je krivac , prvo karijera kažu devojke, pa kola, pa kućetina ili dvorac za mladu kažu momci. A vreme ide vreme leti ne čeka vaše želje, godine prolaze devojke postaju sterilne , niti umetna oplodnja im nemože pomoći. Život je podeljen u životne faze pa tako postoji i vreme za rađanje. To vreme je od 18 najoptimalnije do 25 godine. Sve ostalo je prekasno i može postati rizična trudnoća. Žena koja je rodila puno je zdravija od nerotkinje i ima ispunjeniji život srećom. Nikada ne jedno ili samo dvoje dece uvek minimalno troje i više. Puna kuća dečje graje je kuća puna sreće. Velika kuća puna bogatstva dobra kola i plata te sin jedinac ili kćerka jedinica je kuća tuge i strepnje. Strepi se nad tim detetom kao nad Bogom pa ono postaje nesposobno i umišljeno. Dođe rat ostanete bez jedinca i svet vam se sruši. Ili na vašu jedinicu naleti pijani vozač i vi ste ostali sami. Mislite o tome i planirajte porodicu + 3 minimalno Vaš ginekolog i Srećna Vam i Berićetna 2013 Godina i što više bebica dao Vam Bog.

  • U Srbiji je od 2002-2010g.smanjeno stanovnistvo za 280.000 ljudi!
   U 2011.g.negativan prirodan prirastaj je 37.337,ljudi,rodilo se 65.598,a umrlo 102.935 ljudi.Tada nas je bilo 7.241.295 ljudi.Ako se taj broj podeli sa 37.337,sto skoro redovno gubimo godisnje,za 194 godine,bice NULA stanovnika Srbije!
   Trajacemo jos 194 godine,realno znatno manje.
   Hrvatska ima u 2011.g. 4.284.889 stanovnika,u 2009.g.u Hrvatskoj se rodilo 44.577 a umrlo 52.414 ljudi,negativan prirastaj 7.837,samo.Ako bi ukupan broj stanovnika u Hrvatskoj podelili sa 7.837,(podatak za 2009.g.),Hrvatska ce se smanjivati ali ce trajati jos 546 godina.
   Ekonomska situacija utice,nisu to bajke.Kako objasniti da je prosek starosti stanovnistva u Srbiji 41,4 godine,sto je peto mesto u Evropi,a u Hrvatskoj,2009.g.,je 41,2 godine,pri cemu se su zene starije,prosecno oko 42 godine?
   Dakle,ako se ima veci standard…ili nesto drugo?
   Neka Dacic pita Milanovica,sada kada se se susretnu koja je politika doprinela da se ipak stvar drzi pod kontrolom?
   Sada u Srbiji postoji deciji dodatak -1 dete 35.045,28 din jednokratno,ostalo u 24 rate,2 deteta 137.045,25 din,trece dete 246.661,18 din,i cetvrto 328.878,11 din.
   I sta se desava,jedino opstine Sjenica Tutin,Novi Pazar i Presevo imaju pozitivan natalitet.Znaci,ne postoji adekvatna politika.
   Da bi zaustavilo smanjenje stanovnistva,prvo ili paralelno treba smanjiti smrtnost,da ne umire 100.000 ljudi godisnje,boljom zdravstvenom zastitom,zabranom pusenja…ali nastojati da se rodi bar 100.000 beba godisnje,a to ne trazi trenutni ekonomski razvoj…recimo,u opstinama gde je negativan prirodan prastaj,dakle ne u spomenutim…forsirati radjaje,u NAREDNIH 2-5 godina i garantovati posao toj rodjenoj deci za 18 ili 20 godina,a dotle obezbediti prihode i fleksibilno zaposljavanje roditelja,da delom imaju subvencije a delom da rade i zarade,bez obzira da li zive ne Mirijevu ili Crnoj Travi.
   Mora se KONKRETNO pricati a ne samo voditi apstraktna politika.Najbolje po opstinama ,a ne kao sada,pa imamo ovakve katastrofalne rezultate,a treba i SPC ukljuciti i preko nje pomagati roditelje i decu.
   U Srbiji smo,zar ne?

 11. Hrvati su protiv ćirilice u Vukovaru jer su ” Srbi ” počinili zločine u tom gradu. Po tome u Hrvatskoj nebi smjelo postojati latinice niti države Hrvatske, zbog zločina Hrvata nad Srbima civilima u Jasenovcu, Jadovnu, Danici, Gradišci i mnogim drugim konc logorima NDH. Kao i logora u Jastrebarskom koji je bio jedini logor u svetu za malu srpsku decu kojeg su vodile katoličke ” časne ” sestre. Da nije bilo Hrvata Jožeka, Tite koji je NDH iz fašističke prebacio na pobedničku stranu uz pomoć naivnih Srba, Rankovića, Đilasa, itd. Jedino se Moša Pijade protivio i tražio Krajinu u Hrvatskoj da bude država.Znači da nije bilo tog Jožeka Hrvatska nebi postojala bila bi jednostavno Srbija zbog svojih zločina nad nedužnim Srbima. Sad umesto toga oni uslovljavaju ćirilicu onima ( sa 35 % nekad do oko 3 % danas ) koje nisu uspeli genocidom proterati u Srbiju.

  • Petar I@ da nije bilo Petre nisko Srba,ovih koje si nabrojao,ne bi bilo ni ovoga ime mu se ne pominjalo!Zato isto toliko okrivljujem te nazovi Srbe,cak i vise nego njega,sto su mu dozvolili da radi sa Srbijom i Srbima sta mu volja!Tkvi niskoSrbi su bili na vlasti 12 punih godina,oni koji Srbiju guraju u “regionalnu saradnju” koja je nista drugo nego bratstvo-jedinstvo pod drugim imenom!To zapad hoce,da bi opet kroz koju godinu mogao da rovari na ovim prostorima!Pomogao je taj degradirani zapad da se krvatska i slovenija etnicki ociste,ali zato Pravoslavci nemaju prava da budu etnicki cisti!To je evropska “pravda”ka kojoj tezi ova odnarodjena vlast!

 12. РАДОСЛАВ

  Забавимо се нашим издајницима,а пустимо Јожека Хрватима ено њега
  на Дедињу на туђем имањи, ондашњи и садашњи Београд воли да спомиње његово време и чувајуга боље од било ког СРПСКОГ ЈУНАКА
  до 1941 год. Период 41-45 и91-95 остављам историчарима који долазе.

 13. Депардије постао Рус…..ЗАШТО ?

 14. Moju Srbiju vode izdajnici i strani plaćenici nažalost

  Šta se čudite tko još pita nesposobne , sluganske srpske političare za mišljenje baš nitko.Albanci podižu zastavu , podižu spomenik svojim teroristima u Srbiji, Josipović ja jasno poručio da mišljenje Srbije ne zanima nikoga. EU je pljunula u lice Srbije i opalila žestok šamar Nikolić. Tadiću, Ljajiću i ostalim naivcima koji Srbiju guraju u EU protiv volje građana. I još besramno govore o tehničkoj saradnji sa Hagom stidite se sve veze prekinite s Hagom i EU okrenimo se Rusiji ili dajte ostavke.I poljoprivredno zemljište namjeravaju prodati strancima od početka 2013 čista izdaja.

  • Prodaja obradive zemlje strancima je pocetak genocida. Na tim imanjima-latifundijama ce se poceti saditi GMO usjevi potpomognuti povoljnim kreditima iz kojih ce stajati naravno Monsanto.

   Ako se tome ne stane u kraj, Srbija ga je ugasila i to ovaj put konacno i za sva vremena i nema alternative.

 15. Nečuh Vučićev stav o platformi!

 16. Postovani, retko se pise o polozaju Luzickih Srba ?! Pre ujedinjenja Nemacke, Kol je obecao Gorbacovu, da ce Nemci raditi za ‘dobro’ Evrope i da se nece mesati u pitanja drugih naroda ?! A zahtev Luzickih Srba ( nad kojima su izvrseni najveci genocidi na tlu Evrope) za autonomijom je – odbio ?! Pa posto su Nemci prekrsili obecanje – red je, da se postavi i pitanje ‘Wenda” ?! Kakva prava Siptarima na KiM – takva prava i Luzickim Srbima u Nemackoj !?

 17. Nemogu da napisem ç ako razumete sta bi da reknem, zarad toga pisem Kemal kao ime.Da mi se objasni,ne samo meni,sta htedne Vucela onom posetom Tomi u bolnicu.Legalizacija projekta, istog kao i Djindjicev,Strajk,Gandi….ili sta to bi? Cija skola?I sta dobismo?
  Sonja LIht,A ‘di vam je Cika Micun? ako njega ispustite da nacrtate Srbima,Srbi najebase.Ni Iliri u obliku”siptara” ih nece rasturiti kao sto ga rasturise ovi “filozofi”.Dajte malo vise prostora Dmitrovicu, da vidimo kako ce se ta prica razviti!

 18. Radoslave,u pravu si.Zapadni kapital nije stvoren NERADOM ali ni RADOM vec PLJACKOM sopstvenog i prvenstveno drugih naroda (africkih,juznoamerickih,azijskih,istocno evropskih itd.) koje su totalno osiromasili da bi stvorili svoje bogastvo.To i danas nazalost rade.Da li ti i drugi “komentatori” zaista mislite da je u predratnoj kapitalistickoj Jugoslaviji seljak dobro ziveo i da je radnik stvarno ostvarivao zaradu prema svom ulozenom radu i da su srpski a i strani kapitalisti u toj Jugoslaviji bili “posteni- domacinski” kapitalisti i da svoj kapital nisu stekli na nacin na koji ga i ovi sadasnji “kapitalisti” (dojucerasnji “proleteri”-0dakle im samo pocertni kapital?) sticu.Verovatno si cuo za onu izreku:ne pitaj me samo za prvo miolionce a sve ostale cu ti objasniti kako sam ih stekao.Ovo vreme u Srbiji je vreme stvaranja prvobitne akumulacije kapitala a to znaci varaj,kradi,otimaj,pljackaj dok mozes.Nasem narodu nije odgovarao socijalizam,hteo je kapitalizam,dobio je sto je trazio.Svi su mislili da ce biti kapitalisti,da ce ziveti na racun tudjeg rada A NISU SE PITALI A KO CE TO DA RADI.

  I na kraju jos samo ovo.Da su zapadne kapitalisticke zemlje evrope,bivse kolonijalne sile, zaista imale nameru da Srbiju prime u svoje drustvo one bi je prvo ekonomsi ojacale pa tek onda primile (STA CE IM U DRUSTVU EKONOMSKI SLABA DRZAVA).Umesto toga te drzave su totalno ekonomski unistili Srbiju da bi je pretvorili u koloniju iz koje ce crpiti jefine sirovine i jos jeftiniju radnu snagu.
  To je nas put “nade u evropsku uniju – put bez alternative”
  Neka nam je Bog u pomoci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *