СРБИЈА ДО КОНТЕЈНЕРА

Милорад Вучелић, главни уредник

Као реплика на некадашња подсмевања снази Србије из деведесетих у виду слогана „Србија до Токија“, данас се појавила горко самоиронична парола „Србија до контејнера“, заснована на подизању међународно интегрисаних граничних пунктова према Косову.
Гледаоцу помно залепљеног погледа за телевизијски екран последњих дана намеће се поуздан закључак да у Србији једино беспрекорно функционише гранични прелаз на Јарињу. То је једина светла тачка у земљи окованој окупацијом и затрпаној снегом.
Ни ЕУ, поводом реализације ових пројеката и доказане способности српских политичара у самопонижавању и националном и државном самоуништењу, није штедела речи хвале и задовољства. Уз понављање познатих и по Србију лоших услова. Нико „без зрна барута“ није тако историјски клецнуо и посрнуо. (Прочитати текст Н. Врзића: „Датум у контејнеру“ у овом броју „Печата“).
Када је већ снег у питању, ту су већ давно превладана она силна децембарска изненађења и све оне песмице о падању снега, траговима и бреговима. Ново је то што би сви проблеми са снегом били решени када би завејана и блокирана Војводина, иначе препуна високих планинских превоја, била проходна, када би на апсолутној власти били Пајтић, Пастор, Јешић и Чанак. Када је овакво косовско, какво ће тек бити војвођанерско Јариње! Ђилас се чак не би ни извињавао због општег русваја и хаоса у Београду. А да је Душан Петровић на време отцепио централну Србију у њој не би ни падао снег.
На делу је општа и бестидна политизација снега уз потпуну неодговорност и бруталну дрскост појединих министара и надлежних функционера. На делу је и иста таква деполитизација проблема граница или интегрисаних прелаза између Србије и Косова.
Занимљиво је сазнање да се ниједна међусобица у жутом картелу, који неко још назива и ДС, не може решити без настављања пашалучког разбијања српске државе. За одржавање мира у тој пакленој организацији била је, да би се приволео Пајтић, потребна етатизација Војводине. То је било неизбежно и приликом избора новог шефа картела Драгана Ђиласа који је задржао свој Београдски беговат. У сукобу с њим, Душан Петровић тражи за себе свој пашалук у виду државе Централне Србије. Сваки дон жутог картела мора имати своју територију. Ту нема персоналног решења без територијалног препарцелисања и разграђивања у којем нити је било, нити ће бити места за државу Србију. (Јавност би, узгред, требало подсетити да је тај исти Петровић званично био у најужој групи људи која је радила на постојећем Уставу Србије и да никада ни једном речју није поменуо некакав централносрпски регион).

Хашки трибунал се поново прославио и српског генерала Здравка Толимира осудио на доживотну робију због „злочина у Жепи и Сребреници“, чије је жртве одредио онако одокативно и на основу „конзервативних процена“. Председавајући овог већа Немац Кристоф Флиге се очито веома узнемирио када је чуо како се врх власти у Србији ускотобечио после ослобађајућих пресуда хрватским генералима Готовини и Маркачу. Остаје нам само згражавање над новом пресудом ове хашке квазиправне гнусобе и већ видимо отужне изјаве наших званичника како их нико не може задржати на претходно утабаном ЕУ путу на који су забасали „доказујући свој кредибилитет“. Грађанима Србије остаје и зебња кога ће у наредним данима морати да гледају на Б92 и на „Првој“. После Готовине и Маркача добили смо Месића (који је неометано поново, по стоти пут, „лагао као пас“ како би више него основано, а уздржано рекао Борисав Јовић) и Јосиповића. (Прочитати текстове Р. Дмитровића и М. Зарковића у овом броју „Печата“). Сада нам на телевизијским каналима са националном фреквенцијом не гине бар Насер Орић. Е, да су живи Алија, Јука Празина,Ћело или којим случајем Аганлија и Кучук Алија, Мула Јусуф… знали бисмо шта нас чека.
Од „Српске академија наука и уметности“ о Косову ни гласа. Нема чак ни фалсета доличних оцвалим ушкопљеницима. Ћуте о Косову као да су заливени. Онако без стида и срама. И што је најгоре то уопште није „речито ћутање“ где у ствари знамо и подразумевамо шта мисли онај који ћути. Можда је и боље, какво им је вођство, да ћуте, јер ко нам гарантује да из њих не би проговорио неки Барозо, Ромпеј или Кетрин Ештон (Прочитати текст Љ. Богдановић:„Академија, равнодушна и ушушкана“).
За разлику од академика, патријарх и владике Српске православне цркве не ћуте, нити могу било шта на тему Косова отћутати. Кристално је јасно шта они мисле и шта морају мислити о Косову, а што је у несагласности са данашњом неразумном званичном ЕУ политиком Србије. Да та несагласност не би потпуно избила на видело изведена је опробана операција примењена још код Меморандума ондашње САНУ. Неко је украо писмо Синода СПЦ и објавио га у новинама под Ђиласовом контролом, а онда је то демантовано, па потврђено, па није, па су онда познати аналитичари противници СПЦ рекли нешто, и у познатом стилу са циљем да се све обесмисли и учини нејасним.
За разлику од Цркве, величину ЕУ опредељења српске владе одмах су препознали и несебично подржали Вук Драшковић, Ненад Прокић и многи други дојучерашњи вајни и невајни другосрбијанци и либерали. Несебично, само онако како она зна, подршци се придружила и некадашња потпредседница Мишковићеве „Делте“ Милка Форцан која је чак са нескривеним усхићењем и сензуалношћу, на Б92, цитирала, ни кривог, ни дужног, данашњег министра правде Николу Селаковића. Брендирање Србије се поново нуди.
Непогрешив је тај инстинкт подржавања када се у политичком и националном животу побркају и поравнају најтеже са искључиво погрешним и штетним, па и срамним одлукама, и када се као мерило величине са којим се све одмерава постави вишекратно обедовање са Хашимом Тачијем. Прескакање тако високе лествице је за већину нешто недостижно, па и не покушавају да то прескоче и зато то чине само изузетни попут поменутих, а и многих непоменутих.
Неправедно би било ако би због педигреа критичности или неговања сумњичавости и релативизација човек прећутао данашњу борбу против корупције коју доследно води први потпредседник Владе Србије Александар Вучић са сарадницима. То се као важна упоришна тачка економског и моралног оздрављења Србије не да не може прећутати, него се мора и подржати и похвалити. Неки тонови злурадости, неукусних иживљавања и наслађивања то не могу нарушити, јер су нешто уобичајено у оваквим приликама и део су наших, и не само наших, људских нарави.
Савет ЕУ је поново одлучио да нам одложи тај фамозни датум преговора и да га стрпа у неки свој контејнер. Исувише је опасно то чепркање, постоји наиме опасност да чепркајући све дубље по поменутом контејнеру откријемо да се овим трагањем изнурена Србија простире само до Јарињских контејнера. Не само на југу, него и на северу.

 

19 коментара

 1. “Politizacija snega”…da sam ja Milutin Mrkonjic,i da mi neko zapreti da ce da me smeni,jer su putevi neprohodni…?
  Ja to nikada ne bih dozvolio,pored toliko bitnijih razloga za eventualnu smenu…Ne,jer to nije moj “nivo”.
  “Depolitizacija otcepljenja Kosova”…to je krupniji problem…to je problem u kontekstu fragmentacije Srbije,na “Petrovicevo”,”Djilasovo”,”Pajticevo”…
  Zapravo,EU je samo virtualni kontekst,u kome se NASI i STRANI lopovi,nadmecu,ko ce sta maznuti.
  Borba je ostra,od one Olbrajt,sa uskoro slobodnog severa Kosova,preko onoga Djilasa,iz sred srede kolabiranog Beograda,pa do onoga Dulica sa vec okopiranog severa Vovodine.
  Rekao bih-srpska posla…ali,malo je tu Srba.
  Oni su poljoprivredno zemljiste,pretvorili u industrijsko?Prodaje se preko noci za milione…dobanovacka “petlja” i ostale…
  Ja sam pomislio,pa evo,Srbija ce od poljoprivredne zemlje PREKO NOCI,postati industrijska zemlja…Djavola.Eto leba bez motike!
  Ne radi se o tome,oni vrse “prenamenu” ZEMLJE,a ne ZEMLJISTA???
  Srbija je za njih jedna livada,koju treba pretvoriti u “zonu”,preprodati preko noci i pobeci!
  Zato su preprodali sta se prodati moglo,od poljoprivrednog zemljista,vrse “prenamenu”u industrijsko…od Regiona i Pokrajina,vrse “prenamenu” u ilegalne i kvazi Republike…od Srbije,vrse “prenamenu” u Juroslaviju (EUROSLAVIJA)…sve radi PREPRODAJE.
  Nisu oni veleizdajnici ,oni su veletrgovci.
  Ako se nocas ne pohapse SVI koji su 1 dinar zajednickog pretvorili u 3 dinara LICNOG…a to se vidi iz aviona…ako se NOCAS ne konfiskuje imovina takvih “veletrgovaca”…mi obicni naivni gradjani,ostacemo trajno robovi a nasa Zemlja,postace obicno Zemljiste.Ako ta akcija Drzave i organa Zemlje izostane,onda je normalno sto neki prodati i preprodati Petrovic,zeli da bude Predsednik Zemljista,i to “centralnog”.

  • Poštovani gospodine Vučeliću,
   Od Vas se očekuje da napišete komentar o radu “gospode” Nikolića,Vučića i Dačića.
   Žuti kartel je učinio što je učinio, ali što kažete za nastavljače takve politike koju danas provodi “trojka” ?
   Što smo dobili promjenom vlasti, kako nazvati ovaj kartel, koji je još bezočniji i perfidniji od prdhodnog ?
   Objasnite ovu izdaju /predaja KIM/, gdje je kraj ?
   Što predstavlja USTAV za “trojku” ?
   Ko će da se pridržava USTAV-a, ako predsjednik i premijer, predaju dio teritorije, i za to nikom ne odgovaraju
   /osloboditi odmah Miškoviće !/ !?
   Ako želite i dalje biti vjerodostojan, a mi Vaši čitaoci, napišite pošten komentar !?
   Dijaspora

 2. Mislim da od kritizerstva nema mnogo vajde, a time se godinama bavimo da bi opravdali pasivnost i mrtvilo. Mogu li mene , Vas, bilo koga da sprece da izadjemo na ulice i da bojkotujemo sadasnju vlast i drustveni poredak? Nemogu, osim ako nismo kukavice i slabici koji se kriju iza politicara i njihove nesposobnosti da bi opravdali sopstvenu slabost. Da li gledate iz dana u dan nepravdu i okrecete glavu? Zapitajte se zasto i samo ce Vam se kasti.Navescu Vam prost primer. Idu praznici, dosta naroda slavi, posti , pricescuje se i izjasnjava kao Srbin Pravoslavac. Da li Srbin, Pravoslavac aminuje da mu se potapa Svetinja da bi napravio hidroakumulaciju za tzv. opste dobro.Ima li vecega dobra od Vere? E, tu je caka, necu da se mesam mogli bi da me nedaj Boze ubiju, kazne, oduzmu mi radno mesto, proci ce to i bez mene.Tu je problem. Hrlimo u stranke da bi imali koristi hrlimo u Crkvu da bi imali Vere , ali Bog rece ne daj Veru za veceru samo sto je nas ova nasa vecera mnogo skupo kostala i tek ce da nas kosta. Politicari jesu problem jer nema ko da ih zaustavi i kaze im Dosta, a ako neko i pokusa narod se ostrvi na njega i kazni ga kao najgoru bagru. Gledam kako nikoga, ama bas nikoga nije briga sto su nasi Srbi u Hagu i sto sede tamo bez valjanog razloga. Ljudi, da li je Vama jasno da nam cepaju drzavu, da nas unistavaju kao narod, da nas nece biti na mapi? Treba li da sudbinu prepustimo Dacicu, Vucicu, Dinkicu i ostalima i da prodajemo deo po deo ocevine da bi trenutno napunili stomake i te plate koje primate i ova Nova Godina koju cekate nije nasa vec tudja. A sta cemo da jedemo kada vise nicega ne bude bilo da prodamo? Canak, Pajetic, Petrovic su samo ljudi i njihova krv je crvena i slabi su kada su sami. Nas strah im daje krila i drskost da rade sta zele. Resenje uvek postoji ako postoji dogovor i sloga oko zajednickod cilja. Kada narod postane slozan, vredan i dobar, tada ce i na Vlasti biti pravi ljudi.

 3. Господине Вучелићу – борба против корупције коју води Александар Вучић би без сумње била важна да господин Вучић на другој страни не шири дефетизам речима да ће “Срби без Европске Уније умрети од глади” и да супротно предизборним обећањима не учествује у комадању Србије као извршилац завршних радова које је започео Борис Тадић. Сва та борба против корупције служи као димна завеса не би ли се некако сакрила издаја Србије која се у позадини врши успостављањем границе између Србије и Космета. Ваша дужност, као једног од неколицине преосталих независних новинара, је да то јасно и гласно кажете.

 4. Василим

  Поштовани , није спорно да је жута мафија и јајаре које су се обогатиле на рачун народа и раде и даље против народа( и треба их затамничити), криви за суноварат Србије. Крив је ДОС.

  Али, помињање само Пајтића, Ђиласа, Петровића и остале контроверзне лопуже који су се обогатили на рачун народа, није у реду.
  Сви знамо да је већ 6 месеци на власти нови режим, са Николићем, Дачићем, Динкићем, Вучићем , Вулином и осталима , и на ЊИМА ЈЕ ГЛАВНА одговорност за вршење власти и за потетезе које вуку, то је бар јасно.Значи у њиховим рукама је и нож и погача, према томе не треба замагљивати суштину . А суштина је да се наставља жута погубна политика, чак убрзава , у власти је пола олоша из жутог кофрчета, влада лоповлук, …Уништише нас економски, Динкић наставља деструктивно владање, ….никад горе стање са никаквом перспективом.

  Треба отоврити карте, обрачунати се са мафијом, криминалцима-политичарима, лопужама, лажовима и кршиоцима Устава Србије.То је задатак Владе Србије.
  Без одлучности у одбрани Устава и државних интереса Србије, без хапшења свих лопова у свим градовима без изузетка, без одлучне одбране Србије на свим пољима, без хитног економског опоравка-плана и програма,следи нам брз суноврат, а већ смо у провалији…

  Сити смо политичких јајара који седе у државним управама , јавним предузећима, и који кроје судбину целог народа, сити смо себичних погузних медикритета, канцеларијских хоштаплера који коче све у Србии зарад своје гузице.
  Сити смо замајавања као што је радио жути мафијашки режим, час снег, час смак света, час Дража, час ово, час оно….Дачић замагљује и фолира се заједно са Динкићем и клапом

  Обрачун са Миловом-црногоском мафијом и шпијунима који раде за њега у Србији је кључан.
  Што се тиче светог Космета, нови режим шири дефетизам ,што је срамно и погубно.

  Догодине у царском Призрену!

  • Василим

   Свако да одговара, и Коле-шећер, и Динкић, и сва мафија и глодари, лопуже и надри-политичари лоповчине, и сви Колубарци, ….и Мишковић, али ако сте узелчи пасош његовом сину, нисте требали да држите и сина у казамату, то ми се не свиђа!

 5. Moram priznati,da sam sinoc doziveo stres ravan vesti o pocetku NATO bombardovanja Srbije.
  Aleksandar Vucic je izjavio da to sto radi Dragan Djilas,”nije krivicno delo”,iako sam potvrdjuje da se “800 puta uvecalo njegovo bogatstvo”?
  Zasto je to rekao…verovatno,taj “bermudski trougao”,
  SNS-DS-SPS,gde svako moze protiv svakoga,ali i sa svakim…diktira da i proklamovana borba protiv kriminala,ima svoje limite?
  U Spaniji,kradu kao kod nas,ogromne pare su politicari pokrali i sada kradu…ali,ima jedan princip,kada se otkrije afera,taj politicar daje ostavku u sranci i napusta javni zivot.
  Stvar se kasnije razjasnjava,ali,njega vise nema …
  Posto su kod nas svi krali,privatizovali,preprodavali,PO ZAKONU,?,tesko je u prvoj recenici reci-e ti nisi postovao zakon…
  Sinoc je Djilas,dobio najboljeg advokata (najmocnijeg svakako),u Srbiji,samog Aleksandra Vucica?
  Djilas danas,radi sa 100% kapaciteta.Nikada jaci nije bio…sve mu ide i privatno i poslovno i politicki…a bice jos jaci,na zalost.
  Sa druge strane,Miskovic,kao Srbin 100%,cim su ga stisli,priznao je,cim su mu rekli PRESS,on je rekao DA…Stavili su ga u zatvor,i sina mu…
  Djilasa su stiskali,ali dzaba…rekli mu PRESS…dzaba,u medjuvremenu,postao je predsednik DS,jednog od 3 ugla “bermudskog trougla”!
  I seoska “stokrila”,najprostija niska stolica…ima tri nogara.
  Vuna kico!!!
  Dacic ce za pola case hladne vode da napravi koaliciju sa Djilasom,zato SNS ne sme da pisne,i obratno.
  Inace ,”bermudski trougao”,od SNS-DS-SPS,je virtuelni prostor,gde se pod plastom Napretka,Demokratije i Socijalne pravde,a sa laznim evropskim scenarijem,realizuje privid da ce nam biti bolje,a realno se praktikuje,kolektivna EUtanazija srpskog naroda i srpske Drzave.
  Da to ne bi bilo to…a to je,na zalost,neka se TROGLAVI intelektum sastane,neka stavi CIFRU od 2 milijarde eura na sto,neka SVIM tajkunima kaze,stavite ovde 2 milijarde eura,u nasrednih 7 dana,DOBROVOLJNO,jer posle HAPSIMO I KONFISKUJEMO SVE REDOM.
  Ni najprimitivnija seoska stolica (stokrila),ne moze biti stabilna samo sa DVE noge,ali Vlada,moze.
  SNS-SPS ili SPS-DS ili DS-SNS.
  Ne zna se koje su te DVE NOGE…i tu je tajna borbe protiv kriminala.
  Gospodo Vucicu,Dilas i Dacicu,sustina EUtanazije je da se mi kao kolektivni vas pacijent,NE MUCIMO.
  Pokusajte “stvar” da obavite brzo.

 6. Danica Mašić

  ***Od druga do gospodina stigli smo do kontejnera.
  ***I sirotinja ima TELOhranitelje – kontejnere.
  ***Kontejneri su najveća konkurencija internet
  pretraživačima. Imaju više posetilaca.

 7. Sramota u Nedjeljom u 2

  Upravo u emisiji HRT-a nedeljom u 2 govori beogradski advokat Srđan Popović o tome kako je molio NATO da bombarduje Srbiju i Beograd. Govori o nacionalisti Dačiću ? O ratnom zločicu Mladiću ? I o tome kako ga nije smetao Tuđmanov hrvatski nacionalizam. O tome kako je zbog srpskih nacionalista napustio Srbiju i kako se za vreme Tadićeve demokracije vratio u Beograd. Čovjek koji bi u Hrvatskoj pozivao na bombardovanje Zagreba i Hrvatske nebi preživio dan a ovaj izdajnik još i popuje i pljuje po žrtvama genocida proteranima iz Krajine. Pa kako hoda po Beogradu gde mu svatko treba otvoreno pljunuti u lice i reći izdajniče stidi se.

 8. Ja sam slicne komentare ostavljao ima tome par mjeseci, ali cu, u nadi da ce nam Vucela uslisiti molbe, ponoviti da ovakvi tekstove vise ne sluze nicemu. Slatkorecivo stivo koje kruzi Pecatom jos od sloma Tadica i Cvetkoviceve vlade, svakom svojom novom kopijom gubi na znacaju, utisku koji ostavlja na citaoce i poruci koju salje novoj vlasteli.
  Za razliku od, inace vrlo mi dragog Vucelica, ja uopste vise ne sumnjam da zuti ne samo da nisu sisli sa scene, nego su na vlasti cvrsci no ikad. Ne znam sta treba da se dogodi da se ljudi koji pisu za Pecat osvijeste i pokusaju da napisu nesto sto nije cist larpurlartizam. Tekstovi jos uvijek prepiraju vec visestruko isprane price, dok se Srbija raspada neslucenom brzinom. Ono sto je bilo aktuelno prije 20 dana danas su vec stare vijesti, a zuti jaci nego ikad. Do kada treba cekati da se Vucelic i resto novinara magazina oglasi ne samo sa kritikom nove vlasti, koja ce biti zesca nego ijedna uperena protiv Tadica i njegovog klana, nego i nekom konkretnim planom i akcijom. Zasto? Pa zato sto su Nikolic, Dacic i Vucic za ovih nekoliko mjeseci unazadili i ponizili Srbiju vise nego stari zutaci za vise godina svoje tiranije. Iznevjerili su narodnje nadanje vise no iko u srpskoj istoriji. Niko nije tako krupno lagao kao oni, a rezultat se vidi u nemjerljvom nesuglasju izmedju predizbornih obecanja i zlodjela koja sad cine. Sa DS-om je svaka susa znala na cemu je, ali ovi novi su ispali najveci izdajnici. Zar stvarno ljudi misle da su nedavna hapsenja dovoljna da se onom ministru odbrane (cega i koga?) upute rijeci pohvale dok mu predsjednik Vlade sjedi sa osvjedocenim zlocincem za stolim za kojim se Kosmet, da fakto i de jure, daje Siptarima, a taj isti Vucic pljuje na svoje rane politicke radove i prica sa vise zara i strasti o EU kao svjetioniku srece nego sto je ikad zborio o Mladicu i Seselju? Ima li crnje stvari za samozvanog rodoljuba od pohvale koja stigne od Cede i Vuka? I sad treba da padnemo na pritvaranje oca i sina? Pa Srbija je poodavno utamnicila i Oca i Sina i Duh sveti. Na kraju, sta i da nadju da je Miskovic zakin’o drzavu za neku veliku lovu, hoce li ta lova da se vrati u drzavnu kasu i upotrijebi za narodno dobro? Ako zaglavi u bajboku sta ce biti sa Miskovim carstvom? Da li ce propasti (ako hoce sta ce biti s mnogobrojnim radnicima) ili ce ga samo naslijediti neki novi Don? Da li je svrha hapsenja bila borba protiv kriminala ili je to borba ko ce da bude novi “capo di tutti capi”? Hoce li taj biti Srbin ili cemo gledati nekog zapadnog giganta kako preuzima Deltu i ostatak imperije? Hoce li Miskovic biti samo prva krupna riba u lancu, nakon cega cekamo da vidimo sta ce biti sa Djidom Malim i svitom mu, ili ce se na njemu zavrsiti eliotnesovska epopeja ministra “odbrane i posljednjih dana M.M”? Bojim se da na vecinu ovih pitanja obican svijet zna odgovor.
  Srbija je nekad imala ministra vojnog Gospodara Vucica i taj je jedared izjavio: “Ја се не бојим никога, само се бојим Устава, па то ћу рећи и књазу Михаилу као што сам говорио његовом оцу… нек нико не мисли да књаз може да чини у земљи што хоће; он мора да слуша народ и чини оно што народ хоће и заповеда”. Ovaj novi ministar vojni “gospodar Vuchich” (hvala Aleksandru Pavicu na pravilnom spelovanju) je sigurno vise sklon kreiranju svog “imidza” spram lika i djela nekog od “junaka” Kopoline trilogije, nego ustavobranitelja istog prezimena i funkcije.

  • Ала га ти налупета… колико само труда уложеног за несувисло наклапање…. рецимо о ничему. Нови, стари, пређашњи, бивши, најновији… Опште теме, издајници, жути, плави, бели, црвени, па брате, мислиш ли да ваљаш? Па кандидуј се бре, освоји гласове, укључи се у рад парламента, сатри све што не ваља, изведи Србију из мрака, дај нам наду свезнајући уставобранитељу! Буди бољи од њих.Подели нам Мишкове паре, загази на Косово, појави се на протесту, стани на барикаду на Јарињу, стани на мост у Косовској Митровици, пљуни бар цариника еулекса на прелазу, докажи да си родољуб… Па кад те видимо на насловној Печата како стојиш на барикади код Јариња са српском заставом у рукама да ти и поверујемо. За сада алузије асоцијације и цитате остави другима.

   • Svi kriticki mislimo,ne sa losom namerom.Ja kritikujem nekoga jer verujem u njega,da moze bolje.Koga ne spominjem,a trebalo bi,veca je uvreda za njega.
    Na primer,ja sam smatrao da predsednik Nikolic nece ni sa jednim”biznismenom” da se sastane ni slucajno,javno…jednostavno ,on je rekao da ce tu borbu protiv kriminala dovesti do kraja.
    Ako to kazes,NE SMES ni sa jednim da se sastanes,jer je ruzno…ispada da i on ima “svoje” tajkune…a okolo hapsi druge?
    Pre neki dan se javno rukovao sa “kraljem” sercera,Kosticem,nakon cega Kostic postade neki predsednik,necega,i ne zanima me cega.
    Da li je to korektan potez?NIJE.
    To je najmanje,suvisan potez.
    Zaleteli su se sa Covicem,pa ga unapredidili,sa Dinkicem pa ga unapredili…jasno je,moras imati koaliciju,to je cena,ali,PREDSEDNIK NE SME IMATI SVOJE TAJKUNE,javno.Ima Drzavu,ima policiju,novac,budzet,sta ce mu tajkuni,sta ce mu Kostic?
    STA CE NIKOLICU RUKOVANJE SA KOSTICEM…KOME UTERUJE STRAH…JEDINO MENI,KAO OBICNOM GRADJANINU!
    Kostic se sada slika kao Nikola Tesla,sa prstom na slepoocnici…ali,on me ne zanima,zanima me Nikolic,jer je moj predsednik.
    A sto se tice cele ove price o korupciji,ja bih trazio nagodbu sa tajkunima,jer se radi o visokosofisticiranom vidu bogacenja na racun drzave i drustva…Ko vrati procenjeno uzete pare,neka ima olaksice u smisu daljeg gonjenja.Naravno,van iz politike i biznisa…mada bi ih utamnicio redom,milion godina.Ali,vazna je korist za opljackanu Srbiju a ne moja ili nasa,moguca sujeta ili osveta.

   • A kako ti znas da ja vec nisam stajao sa zastavom? I ne samo zastavom. Ove redove potpisuje ratni veteran, koji je svoje krvave gace konacno spakovao u kofer, jer je kad bi svi dali srpstvu koliko i on onda bi sismisi kao ti, sto spavaju 19 sati objeseni naopako, a resto dana kevcu k’o bezube kere, bili manji od makova zrna. Sram te bilo!

 9. Narod je glasao za promene.Dobilki smo ih u vidu UBRZANJA ULASKA U EU bez ikakvih kriterijuma.Naravno ja neznam ko je kome šta dužan.Mislim na političare.Pečat je jedini list u kome se objavi ono što ja mislim.Ali stičem utisak da smo i pored svega preterali sa kritikama.SVI ZNAMO ŠTA NECEMO.Niko živi nezna šta hoćemo.Jedino ono srba na Jarinju zna šta hoće i to sme da kaže.

 10. Унапређује Милку Форцах па Ђајића можда стигне на пријем Суботић
  никад се незнају повезани интереси. А Крстимир Пантић и сви
  Срби Космета у жицама логора НАТО ИМПЕРИЈЕ.Вучић у Берлину Пентагону почасвован почасном стражом ОКУПАТОРА МАШАЛА.

 11. Василим

  И да додам, можда је време да Печат почне у скорије време да издаје нови Дневни лист као посебно издање(д.о.о. , са још неким), да би разбили медијску блокаду,која је још на снази( сад је и делом за овај режим) ,…наравно на ћирилици!

  • Evo ja pristajem da na ziro-racun Pecata svakog meseca uplacujem odredjenu sumu novca za dnevno izdanje,iako znam da im srpski neprijatelji nece dozvoliti da dodje do dnevnog izdanja!Mozda se varam?

 12. Василим

  Извршен је заједнички злочиначки подухват против Србије и Срба и траје урушавање од 2000 до данас , и стање је све горе и горе.

  Еконоомија је кључна за одбрану земље од душмана, али подизање економија и морала је немогуће са истом жутом екипом деструктора која еј у режиму, нити се може постићи јаловим спиновањем које врши овај режим који је очигледно неспреман нити способан ни зашта сем додворавању ЕУ , ММФу и осталима, давајући Космет за обећање лудо радовање. Небвероватно је колико су пасивни. НБС ради против наших интереса, економију води деструктор, све је покрадено, уништено, градови умиру, народ покушава да бежи, умире се на куб…. ало бре!???

  >>>Србија ће у овој години имати пад од два одсто БДП-а, што је највећи пад у југоисточној Европи, објавила Светска банка.<<>>SRPSKA privreda 2013. dočekuje u veoma teškom stanju. Ogroman broj firmi je u blokadi, nezaposlenost je visoka, skoro 50 odsto radno sposobnog stanovništva nema posao, trend pada privredne aktivnosti se ne zaustavlja, a raste spoljnotrgovinski deficit i javni dug, imamo najveću inflaciju u regionu…<<- Najgora stvar je konstantan pad životnog standarda, koji nikako da se zaustavi već dve godine. Sada smo zemlja koja se nalazi na začelju u okruženju po visini plata.<

  Дакле, на снази је кеономски и друштвени геноцид , стање је схизфрено, власт замајава, комликује ионако лошу ситуацију, тражи сламку спаса у предаји Космета да би од јевропе добила неку мрвицу и обећање, то је велеиздаја бре.
  Не чине ништа на еконмском плану, деструктори владају доносе законе који се не ПРИМЕЊУЈУ, поби нас државна бирократија, сулуде провизије, упутства(процедуре), егоизам злоба и натисрбско понашање носиоца власти.
  Свако ради за своју гузицу, не виде шунму од дрвета, идијоти нас уништавају, кретени владају и подкрадају, полиција и Удба седе скрштених руку, политичари млате празну сламу, спинују, …премијер и председни Србије само спинују, не баве се својим послом, нон-стоп емитују безвезне пароле, оправдања и шире дефетизам , тобож црћиће мо без Јевропе, побогу колико кретенизма.

  Хитне мере, економске али и друштвене, даноноћни рад, покретање свега у Србији, ЗАПОШЉАВАЊЕ свог радно способног становништва, сарадња са пријатељима Кином и Русијом и трећим земљама, ( али озбиљна сарадња, а не после шуровање са западњацима који нас уништише)

  Па мање је Срба изгинуло од рата, више умире народ од муке од пуча 2000 до данас.
  Да се изразим еуфемистички; стање је очајно, побогу имате ли очи , уши, видите ли ви како се живи по Србији, делајте или бежте…

  Неможе се држава и економија спашавати са онимакоји су довели привреду и земљу у овакво тешко стање.И доста са правдањем ви сте одговорни, да ви у власти сви до једног.
  И враћајте покрадене пар узпут( лопови на робију бре), дижите економску активност одмах, бре!

 13. Sloganom, da Evropa nema alternativu,predajom Karadzica i Mladica Haskom tribunalu,potpisivanje sporazuma sa Pristinom,je doprenelo da predhodna vlast izgubi izbore.Verovali smo promenom vlasti dacemo dobiti Vladu cvrscu i nepokolebivu sto se tice nacionalnog interesa,ali nazalost nista jacu, nego cak moze se reci i slabiju.Ne haju za postovanjem Ustava,i ako se zna da po Ustavu je Kosovo neodvojiv deo Srbije,nego postavljaju granicu sa Kosovom radi Evrope.Dali su svesni, koliko je Srbija spremna da trpi tolika ponizenja?Dasli je vlast svesna da Srbija nikada nece uci u tu Evropu? Jer se Evrpoa raspala.Sta ce vlast uraditi i koga ce traziti za saveznika kada Evrope ne bude?Sramota.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *