Србија ће све учинити да добије датум

Београд, 13. 12. 2012. године (Бе92) – На данашњој седници Владе Србије одлучено је да Република Србија предузме све мере како би добила датум. Одлучено је, да с обзиром на околности у којој се земља нашла, није више толико битно који ће то датум бити, већ само да буде датум.
„Ми нисмо у позицији да доносимо неке нове одлуке, него само следимо политику претходне владе, а зацртани циљ је био да добијемо датум, негде између марта и јуна. Међутим, пошто се добијању датума највише противе Немачка и Холандија, ми ћемо све учинити да добијемо било који датум, какав год да је, независно од дана, месеца, па и године“, изјавио је премијер Ивица Дачић после данашње седнице владе.
За разлику од осталих земаља које су одавно дефинисале датуме у односу на Европу и свет, Србија тај датум још увек нема, нити се зна да ли ће га уопште добити. Према најавама из неких дипломатских извора, по свој прилици Србија ће заувек остати без датума.
Према тврдњама аналитичара, стручњака за датуме, астронома и астролога, датум је од велике важности за једну земљу, али није пресудан. Један од битних фактора је и време, али проблем Србије је што јој је и време прилично климаво, неизвесно и нестабилно.
Међутим, немање датума има и својих предности. На пример, уколико се догоди нека велика катастрофа на неки одређени датум, она ће без сумње заобићи Србију јер она датума нема. Тако је данас сасвим извесно да ће најављени смак света за 21. 12. ове године, уколико се заиста догоди, заобићи Србију. Уколико се не догоди, остаће све по старом.

Ђилас поклонио 200 милиона евра ГСП-у

Београд, 12. 12. 2012. године (Бе92) – Градоначелник Београда, председник Демократске странке, маркетиншки предузетник, бизнисмен, председник Кошаркашког савеза Србије и још много тога Драган Ђилас, одлучио је данас да своје богатство умањи за 200 милиона долара и поклони их посрнулом ГСП-у који по овом времену не може да одржава возила и наплаћује скупе „Бус Плус“ карте.
„Ово је велика сума за ГСП, а мала за мене“, изјавио је Ђилас и додао: „Будући да се спекулише да само од послова од адвертајзинга имам зарађених 1,2 милијарде евра, а нагласио бих да тај податак није тачан, ово за мене није неки издатак, док ГСП од тога може да купи барем још 500 квалитетних возила, а над хиљаду обави потпуни ремонт. Чуо сам из поузданих извора да у граду влада потпуни саобраћајни колапс, да људи сатима чекају на превоз, да трамваји и тролејбуси остају без струје, да у понека возила не може ни да се уђе колика је гужва. То је заиста срамота за један супермодеран град на чијем сам ја челу.“
На крају кратке конференције за новинаре, Ђилас је најавио да би, уколико се овакво стање настави, могао да издвоји још око два одсто свог иметка за изградњу три-четири метро линије.
Новинари, присутни на конференцији, ову изјаву испратили су овацијама и у знак подршке свом добром градоначелнику по највећим сметовима вратили се у своје редакције пешке, да не би правили гужву у возилима Градског саобраћајног предузећа.

Један коментар

  1. Ovo je Putinov recept,ako je vest tacna.Bravo Vucicu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *