Примена споразума и на Брњаку и Белој земљи

Почела примена споразума о интегрисаном управљању на прелазима Брњак и Бела земља. Група српских привредника и грађана од јуче делимично блокира пут Приштина – Рибарићи.

На административни прелаз Брњак, јутрос су стигли припадници МУП-а Србије чиме је почело интегрисано управљање овим прелазом који се налази на магистралном путу Рибарићи – Зубин Поток.

На прелазу се, како јавља Тањугов дописник са лица места, налазе и војници КФОР-а, припадници ЕУЛЕКС-а, косовске пограничне полиције и царине, а саобраћај се обавља без већег задржавања.

На самом прелазу, осим саобраћајних знакова, нису истакнута никаква државна обележја.

Косовски цариници због блокаде магистралног пута Приштина – Рибарићи у Зубином Потоку стигли су на овај прелаз на крајњем северу Косова хеликоптером.

За разлику од интегрисаног прелаза Јариње, прелаз Брњак се не налази на територији централне Србије, већ на косовској страни, а на педесет метара од прелаза КФОР има своју базу.

Привредници и грађани делимично су јуче блокирали магистрални пут Приштина – Рибарићи у Зубином Потоку, у намери да спрече долазак косовских цариника и пограничне полиције на прелаз Брњак и најавили да ће ту остати до даљњег.

Преко обе коловозне траке и јутрос се могу видети препречени шлепери, комби возила и тешка механизација. Пропуштају се путничка и возила ЕУЛЕКС и КФОР-а.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *