PANTIĆ I MILOVIĆ: VERUJEMO DA NEĆEMO BITI PREVARENI

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je novinarima na Jarinju da „je izjava predsednika Vlade Srbije Ivice Dačića ohrabrujuća ali imajući u vidu da su građani, do sada bezbroj puta prevareni od strane međunarodne zajednice i Albanaca ovoga puta insistiraju da sve što je premijer sinoć rekao nakon sastanka u Briselu bude stavljeno na papir i potpisano od svih učesnika sastanka“.

„Kada dobijemo pisane garancije mi ćemo obavestiti naše odbornike, razgovarati sa građanima i ukoliko te garancije zaista budu i potpisane nama razloga da građani budu na ovom mestu i da sprečavaju sprovođenje tog Sporazuma“, rekao je Pantić.
On je doda „da će time svi zahtevi biti i ispunjeni i da će po nezvaničnim informacijama sastanak sa državnim vrhom biti održan sutra a građani će biti tu sve dok se sastanak održi i dok se ne dobiju pisane garancije da će zahtevi biti ispunjeni“.
Predsednik Opštine Zvečan Dragiša Milović izrazio je uvrenje da , kako je rekao“država stoji iza naroda na Kosovu i Metohiji jer mi nemamo rezervnu državu već je to Srbija“.
„Očekujemo da se neko obrati ovom narodu jer on to zaslužuje, rekao je on i dodao da će ako sutra budu pozvani na sastanak u Beogradu to biti prilika da čuju šta se to pregovaralo u Briselu“.
Milović je izrazio nadu da građani severa KiM neće ponovo biti prevareni , kao što je to bio slučaj sa prethodnom Vladom i pregovaračima.
Podršku građanima koji protestuju na Jarinju pružila su danas deca, članovi KUD-a „Mladost“ iz Gotovuše u opštini Štrpce.

Izvor: TV Most

6 komentara

 1. Braćo Srbi verujete da nećete biti prevareni! Srbi Republike Srpska Krajina takođe su verovali da neće biti izdani i ŠTA
  SU DOBILI: Bljesak,Oluju i sad oslobođavajuće presude od bilo
  kakve odgovornosti sa strane hrvatske vojske i vojne i civilne
  uprave. Hag oslobodi Haradinaja, Dačić ima carsku večeru sa kime
  VI bolje znate od mene. Neverujte onima ni ovima koji nastaviše
  Tadićevu politiku.

  • Ni jednoj jedinoj vlasti(nazovi vlasti)posle Prvog svetskog rata Srbin nije ni smeo,ni mogao verovati!Samo pomislite na ono sta je bilo posle Drugog svetskog rata!Naivni Srbi predvodjeni sa “elitom” komunistickom preko noci zaboravili sta su “bivsa braca” uradila Srbima i sa strane porazenih prebacili ih bez i jednog metka na stranu pobednika,i mantru zvana “bratstvo i jedinstvo”poturila Srbima pod nos i naivni Srbi naseli!Da je ta vlast imala i trunku jednu onoga sto ljudsko bice odlikuje,obraza ne bi nikada doneli rezoluciju o Srebrenici i tako zabila prst u oko svim srpskim nevinim zrtvama van Srbije!Ja jesam za to da se zlocini kazne,ali to da ako mi ocistimo svoje dvoriste da ce to isto uraditi i “susedi” od toga nema nista!Sta god mi uradili njima to nece odgovarati,niti ce oni ocistiti svoje dvoriste!

 2. Bojim se da ce te biti prevareni. Dacic je Slobin djak i tu nema puno razlike.

  • vera2 Milosevic je,kao i srpski narod,bio doveden od fasistickog zapada sa sve amerikom u tu situaciju da kapitulira bez opaljenog metka,ili da se usprotivi!Svaki muskarac(u njih ne racunam LDP i slicnu bratiju)koji ima i trunku ponosa i dostojanstva ne bi zeleo kapitulirati bez opaljenog metka!Ima ljudi kojima je dostojanstvo vaznije od zivota!A ima i takvih kojima dostojanstvo ne znaci apsolutno nista,i s toga je potpuno bespotrebno ubedjivati jedni druge u ono suprotno!

 3. jos vaznije od sveg navedenog je da ovaj narod ovde veruje svojim predsednicima i kad ih vidi onako slozne ohrabri se.i ima snage da se izdrzi bez obzira sto nam svaki pokusaj kao i sve do sada uradjeno obesmisle politicari iz bgd. polako gubimo poverenje u sve njih, a 4 godine( ako ne i pre ) zacas proleti. a onda ce svi oni da odlete sa politicke scene a ostace samo bruka izdajnicka koja ce im pokolenje obeleziti.

 4. Nepuna dva sata nakon što je na zajedničkoj sednici skupština četiri opštine sa severa Kosova izglasano da se uklone barikade, na prelazu Jarinje postavljena su dva bagera.Srbi su ponovo prevareni, garancije su odmah prekršene, a bagere na Jarinju trenutno obezbeđuju policijske snage…..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *