Одрживи развој у 2013. одрживији него икад

Брисел, Вашингтон, Берлин, Лондон, 25. 12. 2012. године (Бе92) – На божићном састанку иза затворених врата највиши представници САД-а и ЕУ разговарали су о теми земаља у развоју, транзицији и осталим земљама које нису ни део САД-а ни ЕУ. Вести су, како је истакао један либијски аналитичар, изврсне, а понајвише баш за Србију.
У оквиру програма одрживог развоја одлучено је да се Србији додели једнократна и бесповратна помоћ од 20 милијарди евра као ратна одштета за немачко бомбардовање 1941. године, 30 милијарди за савезничко бомбардовање 1944. и још 25 милијарди евра за бомбардовање 1999. године. Ова неочекивана и радосна вест стигла је на иницијативу енглеског премијера Дејвида Камерона и наишла на одушевљено одобравање осталих присутних на састанку, који су на касније одржаној конференцији за новинаре рекли да овим гестом желе да покажу да нико више нема право да говори да ове земље имају нешто против Србије и осталих земаља које нису те саме земље.
У образлагању ове одлуке најречитији су били председник САД-а Барак Обама и немачка канцеларка Ангела Меркел који су истовремено, синхроно, он на енглеском, а она на немачком, рекли: „Ово је мали дан за велике западне силе, али велики за Србију и остале земље које нису ни САД, ни чланице ЕУ. Оно што је нама мало, њима је много и овог начела ћемо се држати и убудуће и, ако се случајно догоди да још неку земљу бомбардујемо, свакако ћемо и њој доделити ратну одштету.“
Осим Србије, значајну ратну одштету добиће и Кореја, Вијетнам, Лаос, Камбоџа, Иран, Ирак, Афганистан, Чиле, Мексико, Конго, Аргентина, Венецуела, Куба, Етиопија, Либија, Египат, Тунис и још низ земаља, међу којима и скоро све некадашње колоније у Африци и Азији.
Осим ратне одштете, одлучено је да се Србији врати Косово и повуче признање као независне државе будући да је процењено да тој српској покрајини више не прети никаква опасност од етничког чишћења пошто је Слободан Милошевић мртав.

Младић претукао самог себе да би оптужио контролоре „Бус Плуса“

Београд, 23. 12. 2012. године (Зета) – Како је данас саопштено из „Бус Плуса“, младић за кога се у почетку веровало да је претучен од стране контролора ГСП-а и којем су у Ургентном центру констатоване лакше повреде главе и подливи испод ока, заправо нису претукли контролори него он сам себе пошто је добровољно изашао из аутобуса, упркос томе што је имао карту. Ово је посведочила случајна пролазница О.М. (68) из Београда која је на претпоследњој станици аутобуса број 45 затекла младића како самог себе удара из све снаге шакама по лицу и затим позива Хитну помоћ преко мобилног телефона.
Портпарол „Бус Плуса“ Невена Јовановић саопштила је данас да ће ова угледна организација поднети тужбу против лица И.М. због злоупотребе положаја путника у њиховом возилу. Осим ове тужбе, биће поднета и тужба против свих медија који су објавили да је младића претукао контролор.

Студија о изводљивости неизводљива без извођача

Венеција, 24. 12. 2012. године (Бе92) – Венецијанска комисија напокон је решила дуго постављано питање везано за Студију о изводљивости – Како Студију о изводљивости извести?
На састанку одржаном иза одшкринутих врата, говорници су изнели низ примедби на досадашњи рад ове организације и сви редом констатовали да Студија о изводљивости није могућа без извођача. Како би овај проблем био решен у што бржем року, позвани су у помоћ бројни извођачи из региона, али и поједини из Ирске, као што је рецимо група „U2“.
Певач ове групе Боно Вокс одмах је потврдио извођење у оквиру Студије о изводљивости и јавно саопштио да ће се овај бенд докле год буде постојао увек одазивати на све хуманитарне акције које буде организовао НАТО или нека од организација под његовим покровитељством.
Од домаћих извођача, засад су учешће потврдили Влада Дивљан и група „Кристали“, као и бројни извођачи радова на Коридору 10.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *